Συγκλονίζει η Ξένια Καλογεροπούλου: «Η διάγνωση ήταν ωχρά κηλίδα... Γέρος και τυφλός είναι ζόρικο»
Showbiz

Συγκλονίζει η Ξένια Καλογεροπούλου: «Η διάγνωση ήταν ωχρά κηλίδα... Γέρος και τυφλός είναι ζόρικο»

Η Ξένια Καλογεροπούλου σήμερα, στα 86 της χρόνια, έχει τη δύναμη και την ενέργεια για να επιστρέψει ξανά στο θέατρο, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Η αγαπημένη ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος στην παράσταση "Θείος Βάνιας" του Τσέχω που ανεβαίνει στο θέατρο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και παράλληλα και στην «Οικογένεια Νώε», ένα έργο που έγραψαν με τον Θωμά Μοσχόπουλο και αγαπήθηκε από παιδιά και μεγάλους και παίζεται στην «Πόρτα». Και το Εργαστήρι Θεάτρου για παιδιά και εφήβους που ίδρυσε το 2004 συνεχίζει δυναμικά στον χώρο της Σχολής Χιλλ υπό τη διεύθυνση της Πέγκυς Στεφανίδου. Και υπάρχουν πάντα τα βιβλία της.

«Η τελευταία μου παράσταση ήταν στη “Στέγη”, πριν από τον κορωνοϊό, η “Εξημέρωση”. Πήγαινα στην πρόβα και ξαφνικά σκοτείνιασαν όλα. Ωχρά κηλίδα ήταν η διάγνωση. Μετά ήρθαν τα lockdowns. Μαζί η κατάθλιψη, ξαφνικά δεν έβλεπα ούτε σκιές. Όσο έπαιζα, ήταν κάπως καλά, έπειτα έλεγα “δεν μπορώ να ζήσω τυφλή”. Πέθανε και η κουμπάρα μου η Αλκή Ζέη. Πρόβες για τον “Θείο Βάνια” ξεκινήσαμε πριν από τον κορωνοϊό. Σταματήσαμε και τώρα ξαναρχίσαμε. Μου κάνει πολύ καλό. Νομίζω ότι θα είναι μια σημαντική παράσταση. Τόσο ταλαντούχοι και ψαγμένοι όλοι τους. Η παράσταση διαδραματίζεται γύρω από ένα τραπέζι κι εγώ έχω ελάχιστε5 σκηνές όρθια. Παίζω τη Μαρία Βασίλιεβνα, μητέρα του Βάνια. Είναι αντιπαθέστατη. Νομίζει ότι είναι έξυπνη, αλλά δεν είναι. Κανένας δεν τη χωνεύει, κανείς δεν της δίνει σημασία. Μικρός ρόλος, όμως η μεγαλύτερη χαρά στο θέατρο είναι ότι είμαι σε ένα σύνολο. Με στεναχωρεί που δεν βλέπω το βλέμμα τους, όμως το φαντάζομαι. Εκτός από το χαμένο φως, τρομερό θέμα είναι και η μοναξιά. Γέρος και τυφλός είναι ζόρικο. Το βράδυ στις πρόβες όλοι φεύγουν στις δύο το πρωί. Εγώ στις δώδεκα ρωτάω, “η Σταχτοπούτα μπορεί να φύγει;”. Το σκοτάδι είναι αγριευτικό. Με επισκέπτονται στο σπίτι, με ένα κυκλάμινο ή δυο γλυκά, κάθονται λίγο αλλά πάντα φεύγουν».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

Πηγή: Πρόσωπα, η Καθημερινή

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved