Κατερίνα Διδασκάλου: «Στην κρίση εγώ έζησα από το θέατρο. Sold out 11 χρόνια»
Showbiz

Κατερίνα Διδασκάλου: «Στην κρίση εγώ έζησα από το θέατρο. Sold out 11 χρόνια»

Η Κατερίνα Διδασκάλου παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη σε γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για πολλά.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην θεατρική παράσταση που έπαιζε, η οποία την έχει στιγματίσει.

  • Είδες πελάτες η «Πόρνη»;

Πιστούς. Ευτυχώς! (Γελάει.) Μα πόσο ευλογημένη αισθάνομαι. Χθες είχε έρθει μια κυρία στο θέατρο, καθόταν στην πρώτη σειρά. Με είχε δει στο Ρέθυμνο στην «Πόρνη» και ήρθε επί τούτω, για να δει εμένα, μη γνωρίζοντας την ιστορία του έργου. Έχει χάσει τον γιο της που ήταν ένας ομοφυλόφιλος άντρας, όπως κι ο γιος της ηρωίδας στην παράσταση. Ήρθε με δάκρυα μετά και μου λέει: «Ταυτίστηκα. Αυτή ήταν η δική μου κάθαρση». Ξέρεις, αγαπάμε χωρίς να βάζουμε προϋποθέσεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

  • Αυτό λέγεται ακτιβισμός στο θέατρο.

Και στην «Πόρνη από πάνω» συνέβαινε κάτι αντίστοιχο. Προφητικό έργο, δυστυχώς. Η Ερατώ είναι μια κακοποιημένη γυναίκα πριν ξεσπάσει το #MeToo. Γράφτηκε το 2011. Ο Αντώνης Τσιπιανίτης κατόρθωσε να γράψει ένα κλασικό θεατρικό έργο που μιλάει σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φύλου, πνευματικού και οικονομικού επιπέδου.

  • Δεν την έχεις ξεπεράσει την «Πόρνη».

Αυτή δεν με έχει ξεπεράσει, ευτυχώς. Μου αρέσει πάρα πολύ η Ερατώ, κούμπωσε μέσα μου. Είμαι πραγματικά ευγνώμων. Τόσες παραστάσεις, sold out 11 χρόνια. Μέσα στην κρίση εγώ έζησα από το θέατρο με έναν μονόλογο, είπε η Κατερίνα Διδασκάλου στο περιοδικό ok!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved