Ελεάνα Παπαϊωάννου: «Ήταν λίγο τρομακτικό και θορυβώδες αυτό που βίωσα τότε στο Fame Story»
Showbiz

Ελεάνα Παπαϊωάννου: «Ήταν λίγο τρομακτικό και θορυβώδες αυτό που βίωσα τότε στο Fame Story»

Το πανελλήνιο τη γνώρισε ξαφνικά μέσα από το πρώτο (και θρυλικό!) «Fame Story» του ΑΝΤ1, με παρουσιάστρια τη Ναταλία Γερμανού και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον αξέχαστο Αντώνη Βαρδή.

Η Ελεάνα Παπαϊωάννου έγινε διάσημη πριν ακόμη κλείσει τα 19 της χρόνια, συνεργάστηκε με τον τεράστιο Γιάννη Σπανό στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα και έχει δουλέψει ως πρώτο γυναικείο όνομα σε νυχτερινά μαγαζιά με τους περισσότερους άντρες καλλιτέχνες της πρώτης γραμμής.

Κόρη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Λάκη Παπαϊωάννου και της τραγουδίστριας Ντίνας Παπαϊωάννου, η Ελεάνα παντρεύτηκε το 2017 τον μπασκετμπολίστα Δημήτρη Βεργίνη και έναν χρόνο μετά απέκτησαν τη μονάκριβη κορούλα τους Θεοδώρα. Ως νέα μανούλα έμεινε για μεγάλς χρονικό διάστημα στο σπίτι και από πέρυσι έχέι ξεκινήσει εκ νέου τις live εμφανίσεις της, ενώ την περίοδο αυτή προετοιμάζει και τη δισκογραφικά επιστροφή της με όμορφα λαϊκό τραγούδια.

  • Ποιες αναμνήσεις σού έρχονται πρώτες στο μυαλό από τα παιδικά σου χρόνια στη Θεσσαλονίκη;

Πολλές οικογενειακές στιγμές στο γήπεδο, Καυτανζόγλειο ή Τούμπα, για να δούμε τον πατέρα μου να παίζει, στιγμές με τον παππού και τη γιαγιά... Όμορφες αναμνήσεις γενικά, με πολλές μετακινήσεις βέβαια, λόγω των μεταγραφών του μπαμπά εκείνα τα χρόνια.

  • Κεφάλαιο εφηβεία. Ήρεμη δύναμη ή επαναστάτρια;

Μπορεί να μη μου φαίνεται, αλλά ήμουν ήρεμη δύναμη, όχι επαναστάτρια. Νομίζω πως δεν ζόρισα σχεδόν καθόλου τους δικούς μου, δεν είχαμε έντονες συγκρούσεις στην εφηβεία μου. Απεναντίας, ήμουν επιμελής μαθήτρια, τηρούσα το ωράριο στις εξόδους μου. Με τους γονείς μου είχαμε πολύ καλή σχέση, αλλά υπήρχε, όσο να ’ναι, μια αυστηρότητα.

  • Θυμάσαι κάποια επική σκανδαλιά σου;

Δεν τη λες ακριβώς σκανδαλιά, επική γκάφα ήταν περισσότερο! Τη μία και μοναδική φορά που αποφάσισα να κάνω κοπάνα από το λύκειο βρέθηκα να πίνω καφέ στο κέντρο της πόλης, στην ίδια καφετέρια με τον πατέρα μου!

  • Πατέρας ποδοσφαιριστής, μητέρα τραγουδίστρια. Το ποδόσφαιρο ως άθλημα το αγάπησες όσο και το τραγούδι ή δεν ασχολήθηκες ποτέ;

Δεν ασχολήθηκα ποτέ, για το καλό όλων (σ.σ.: γέλια). Ωστόσο το αγαπώ πολύ ως άθλημα. Δεν θα γινόταν διαφορετικά. Μεγάλωσα μέσα στα γήπεδα, στον παλμό του κόσμου, στην κερκίδα. Το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα λαοφιλές κι έχει έναν φανατισμό λίγο διαφορετικό από τα άλλα αθλήματα. Είμαι από τις γυναίκες που θα καθίσουν να δουν ποδόσφαιρο, πλέον και μπάσκετ, φυσικά, λόγω του άντρα μου. Πάντως επηρεάστηκα -προφανώς- πιο πολύ από τη μητέρα μου, γι’ αυτό και βρέθηκα στον δρόμο του τραγουδιού...

  • Σπούδασες στη Φιλοσοφική. Το τραγούδι ως επαγγελματική ενασχόληση πότε πέρασε από το μυαλό σου;

Μετά τη συμμετοχή μου στο «Fame Story». Φυσικά, μου άρεσε πάντα η μουσική και αντιλαμβανόμουν ότι τραγουδούσα, έτσι, λίγο συμπαθητικά, αλλά ως εκεί. Άλλωστε η Φιλοσοφική ήταν η πρώτη μου επιλογή, όχι απλώς μια σχολή στην οποία πέρασα τυχαία,τη γούσταρα, περνούσα και πολύ καλό στην Πάτρα, όπου σπούδαζα. Δεν είχα δηλαδή στο μυαλό μου να γίνω τραγουδίστρια. Προέκυψε όμως το «Fame Story», όπου κι εκεί αποφάσισα να λάβω μέρος χαλαρά, όχι δηλαδή για να κάνω καριέρα μετά.

  • Πώς άνοιξε αυτό το κεφάλαιο;

Έκανε την αίτηση μια οικογενειακή μας φίλη, μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ήταν μάλιστα από τις τελευταίες αιτήσεις που έγιναν εντός της προθεσμίας από την παραγωγή. Έκανα, λοιπόν, ένα διάλειμμα απότη σχολή και πήγα, από περιέργεια και αγάπη για τη μουσική πιο πολύ, χωρίς επαγγελματικό στόχο.

  • Μέχρι τότε σε φανταζόσουν φιλόλογο σε λύκειο;

Όχι, με ενδιέφερε περισσότερο η ακαδημαϊκή καριέρα μέσω της Φιλοσοφικής. Τη διάλεξα επειδή μου άρεσε πολύ αυτή η επιστήμη, κυρίως το κομμάτιτης αρχαίας Ελλάδας.

  • Πώς ήταν η εμπειρία του «Fame Story»; Το μετάνιωσες εκ των υστέρων που πήγες ή υπήρξε καλό εφαλτήριο για την καριέρα σου;

Ήταν σκληρή εμπειρία, ειδικά για ένα τόσο νέο κορίτσι, χωρίς πρότερη επαφή με τον χώρο. Δεν το μετάνιωσα όμως, θα ήμουν ψεύτρα και αχάριστη αν έλεγα κάτι τέτοιο, διότι μας δόθηκε μεγάλο βήμα τότε. Τεράστια δημοσιότητα σε μια εποχή που άνθρωποι αγωνίζονταν χρόνιαγια να γίνουν γνωστοί. Ήταν ευκαιρία: δισκογραφικές εταιρίες, συνεργασίες με σημαντικούς δημιουργούς. Υπήρχε όμως και μεγάλη έκθεση. Τη στιγμή που το ζεις όλο αυτόδεν συνειδητοποιείς το στοιχείο του reality, ούτε ξέρεις πώς να το διαχειριστείς. Βέβαια, βγαίνοντας εγώ από το show πέρασα στο άλλο άκρο.

  • Δηλαδή; έπαθες αγοραφοβία;

Από το «Fame Story» και μετά, ενώ είχα μια συνεχή παρουσία στη νυχτερινή Αθήνα και ήμουν ανελλιπώς σε δισκογραφία και μουσικές εκπομπές, η πορεία μου χαρακτηρίζεται από ησυχία, όχι από βαβούρα, σκάνδαλα, ντόρο... Κι αυτό διότι ήταν λίγο τρομακτικό και θορυβώδες αυτό που βίωσα τότε, είπε στην Espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved