Ηλιάνα Μαυρομάτη: Οι συμβουλές της μητέρας της, Λίλας Καφαντάρη και το #metoo
Showbiz

Ηλιάνα Μαυρομάτη: Οι συμβουλές της μητέρας της, Λίλας Καφαντάρη και το #metoo

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν απολαμβάνουμε την Ηλιάνα Μαυρομάτη στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει».

Η ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό Τηλέραμα γυρίζει πίσω στη δεκαετία του ’80, θυμάται στιγμές ενώ αναφέρεται και στη μητέρα της, Λίλα Καφαντάρη.

Είναι μεγαλύτερη η ευθύνη για έναν ηθοποιό όταν έχει πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια σειρά;

«Σαφώς και είναι. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά, περισσότερη συγκέντρωση, μια συγκρότηση, για να μπορείς να τα βγάλεις πέρα με έναν τόσο μεγάλο όγκο σκηνών και γυρισμάτων».

Τι σας γοητεύει στη δεκαετία του 80;

«Όσο θυμάμαι, γιατί γεννήθηκα τη δεκαετία του '80 και έχω κάποιες αμυδρές αισθήσεις περισσότερο, ήταν μια εποχή πολύ ανέμελη, ελεύθερη, χρωματιστή. Την έχω στο μυαλό μου και στις αισθήσεις μου με πολλή μουσική, εξόδους, γιορτές, πανηγύρια, γλέντια, μια περίοδο ανέμελη».

Είναι πιο εύκολες οι συνθήκες εργασίας για τα νεαρά κορίτσια που μπαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο σήμερα σε σχέση με τότε;

«Νομίζω πως όχι. Δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι σήμερα στην επαρχία για μια κοπέλα που ξεκινάει να δουλεύει στα μπουζούκια, αλλά έχω την εντύπωση ότι σήμερα είναι πιο άγρια τα πράγματα. Δηλαδή η κοινωνία είναι πιο εξαγριωμένη
οικονομικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ανέχεια, οι εργασιακές σχέσεις είναι πολύ πιο σκληρές από ό,τι ήταν το '80, οπότε μάλλον πολύ πιο δύσκολα είναι για μια κοπέλα που ξεκινά τώρα μια τέτοια πορεία».

Το κίνημα MeToo έχει βοηθήσει ώστε να ανοίγουν πιο εύκολα τα στόματα όταν κάποιος δέχεται κακοποιητική συμπεριφορά;

«Δεν ξέρω πόσο το MeToo έχει παρεισφρήσει στους ιστούς της κοινωνίας πια. Μπορεί να το συζητάμε και να το ακούμε στα ΜΜΕ, αλλά μέσα στην κοινωνία τα πράγματα είναι όλο και χειρότερα».

Η μητέρα σας, η Λίλα Καφαντάρη, τι σας έχει συμβουλέψει;

«Με συμβουλεύει να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου, να είμαι αξιοπρεπής, να αγαπώ αυτό που κάνω και να το χαίρομαι».

Ευλογία η φετινή σεζόν;

«Είναι μια ωραία χρονιά. Προς το παρόν δεν έχω προλάβει να καταλάβω τι γίνεται, γιατί δουλεύω με φοβερούς ρυθμούς. Τώρα που ανέβηκε η παράσταση, θα μπορέσω να αναπνεύσω μέσα σε όσα συμβαίνουν. Είναι τόσο δημιουργικά όλα αυτά, που μόνο ευλογημένη νιώθω. Μακάρι να έρχονται τέτοιες περίοδοι στις ζωές των ανθρώπων», λέει στο Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved