Εύα Σιμάτου: Η συνεργασία με τον Μανουσάκη, ο ρόλο στο Φλόγα και άνεμος και η σχέση με την Αρβανίτη
Showbiz

Εύα Σιμάτου: Η συνεργασία με τον Μανουσάκη, ο ρόλο στο Φλόγα και άνεμος και η σχέση με την Αρβανίτη

Η ταλαντούχα ηθοποιός Εύα Σιμάτου συστήθηκε για πρώτη φορά στο τηλεοπτικό κοινό στις «Άγριες μέλισσες», παίζοντας τη βαρυποινίτισσα «κακιά» Μαίρη Χατζίδου, συγκροτούμενη της Ελένης Σταμίρη στις φυλακές, που έκανε κόλαση τη ζωή της.

Η ηθοποιός παίζει και στη σειρά εποχής «Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, ερμηνεύοντας την Κυβέλη Θεοχάρη, εγγονή της θρυλικής ηθοποιού Κυβέλης Αδριανού.

Προτιμάτε τις σειρές εποχής και τις σειρές που βασίζονται σε ένα καλό μυθιστόρημα;

«Πράγματι! Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ως ηθοποιός στα χέρια σου μια γερή σεναριακή βάση. Φέτος, συμμετέχω σε δύο πολύ ιδιαίτερες σειρές. Οι σειρές εποχής συγκινούν γιατί φέρνουν στη συλλογική μνήμη γεγονότα και εικόνες από το παρελθόν μας, από την ιστορία του τόπου μας. Οι μυθιστορηματικές έχουν το μεγάλο προνόμιο της φαντασίας των ιδεών και της γλώσσας του λογοτέχνη»

Στο «Κόκκινο ποτάμι Η συνέχεια», ποιος είναι ο ρόλος σας;

«Είμαι η Νίκη Κεχαγιόγλου, μια πρόσφυγας που έχει χάσει άντρα και παιδί. Έχει υποστεί πολλές δοκιμασίες και αγωνίζεται για να ξαναβρεί το δρόμο της. Είναι μια πολύ βασανισμένη γυναίκα».

Όπως και τώρα, έτσι και τότε, η ανθρώπινη ζωή και ο ανθρώπινος πόνος δεν είχαν καμία σημασία μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων;

«Ο αγώνας για τη διασφάλιση των συμφερόντων είναι διαχρονικά χαρακτηριστικό τηςανθρώπινης φύσης. Όταν στοχεύει στο συμφέρον των λίγων και δυνατών, παραβλέπεται η ανθρώπινη αξία».

Πώς κυλά η συνεργασία σας με τον Μανούσο Μανουσάκη; «Εξαιρετικά! Αισθάνομαι πολύ τυχερή όταν συνεργάζομαι με επαγγελματίες με συμπυκνωμένη γνώση και πείρα, που διαθέτουν ιδιαίτερο χαρακτήρα, ο οποίος εμπνέει εμπιστοσύνη».

Στη σειρά «Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ, ποιος είναι ο ρόλος σας;

«Έχω το ρόλο της Κυβέλης Θεοχάρη, εγγονής της θρυλικής ηθοποιού Κυβέλης, μιας γυναίκας μορφωμένης, δυναμικής και φιλελεύθερης, που ανήκει στην αστική τάξη».

Η ζωή της Κυβέλης και η ταραχώδης σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου ζωντανεύουν αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής;

«Παράλληλα με τη διαδρομή της σχέσης τους φωτίζονται και σχολιάζονται γεγονότα θεατρικά, κοινωνικά, ιστορικά και αναπόφευκτα πολιτικά».

Η τέχνη έχει υπάρξει ανέκαθεν από τους χρόνους των σπηλαίων μία ανάγκη της ανθρώπινης φύσης;

«Ασφαλώς! Είναι μία από τις μεγαλύτερες διεξόδους για το πνεύμα και την ψυχή του ανθρώπου. Την έχουμε σίγουρα ανάγκη και όσοι την υπηρετούμε και όσοι την απολαμβάνουν».

Δύο δημιουργοί, εσείς και ο σύζυγός σας συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, κάτω από την ίδια στέγη. Ποιες λέξεις περιγράφουν τη συμβίωση;

«Εμπιστοσύνη, δημιουργία, αγάπη».

Η Μπέτυ Αρβανίτη, μητέρα του συζύγου σας, έχει διαγράψει μια αξιοθαύμαστη τροχιά στην υποκριτική. Δέχεστε συμβουλές;

«Και βέβαια. Την εκτιμώ, θαυμάζω την καλλιτεχνική της πορεία και τη δύναμή της», λέει στο περιοδικό Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved