Θέμις Μπαζάκα: «Ο φόβος ακόμη με διακατέχει. Πριν βγω στη σκηνή τρέμουν τα χέρια μου»
Showbiz

Θέμις Μπαζάκα: «Ο φόβος ακόμη με διακατέχει. Πριν βγω στη σκηνή τρέμουν τα χέρια μου»

Για τις σπουδαίες συνεργασίες της αλλά και για το άγχος που ακόνη τη διακατέχει πριν από κάθε παράσταση, μίλησε πρόσφατη συνέντευξή της η Θέμις Μπαζάκα.

Σε μια παλιότερη συνέντευξή σας είχατε δηλώσει: «Το πρώτο που ήθελα να κάνω είναι κινηματογράφος»

«Πράγματι!»

Και σταθήκατε τυχερή, διότι ήρθε το «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη και νωρίτερα «Το μινόρε της αυγής»

«Ήμουν όντως πολύ τυχερή! Σκεφτείτε ότι κατέβηκα στην Αθήνα στα 23 μου και κατόρθωσα μέσα σε 6 μήνες να μπω στο χώρο που ονειρευόμουν»

Όταν βγήκατε στο θέατρο, δώσατε εξετάσεις και ο Σπύρος Ευαγγελάτος είπε για εσάς: «Γεννήθηκε η καινούργια Λαμπέτη». Πώς αντιδρά ένα κορίτσι στα 22 του χρόνια ακούγοντας αυτά τα λόγια;

«Δεν κατάλαβα τίποτα! Εγώ πίστευα ότι δεν είχα ταλέντο, ότι δεν ήξερα τίποτα. Έδωσα εξετάσεις διότι κάποιος φίλος μου μου είπε να το κάνω. Δεν κατάλαβα πώς έγινε, όπως δεν κατάλαβα και πολλά από την πρώτη δεκαετία της καριέρας μου. Δεν ήθελα να . καταλάβω. Επειδή τα πρώτα μου χρόνια στη δουλειά συνοδεύτηκαν από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και πολλές , βραβεύσεις στο εξωτερικό, τρόμαξα. Δεν ήθελα αυτό να με επηρεάσει και έκανα πως δεν άκουγα. Ακόμα και τώρα κάνω πως δεν ακούω. Λέω «ευχαριστώ» και πάω παρακάτω. Δεν μπορώ να σας μιλήσω εγώ για την αξία μου. Απλώς τώρα πια είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω πού πατάω, μέσα μου πάντα τρέμω»

Πότε αποβάλατε αυτόν το φόβο;

«Ο φόβος ακόμη με διακατέχει. Ξεκινώ μια παράσταση και κάθε βράδυ -μα κάθε βράδυ-, λίγο πριν βγω στη σκηνή, τρέμουν τα χέρια μου. Ξεκινώ μια ταινία και λέω «Θεέ μου, δεν ξέρω να παίζω. Τι θα κάνω;». Σαν να ξεχνώ ό,τι γνωρίζω. Μέσα μου γίνεται η διεργασία και όλα πηγαίνουν καλά, όμως είμαι πάντα φοβισμένη και αυτό έχει να κάνει με την έκθεση. Φαίνομαι πολύ τολμηρός άνθρωπος, αλλά δεν είμαι. Είμαι πολύ δειλή στη δημόσια έκθεση».

Στη ζωή σας όμως είστε τολμηρή

«Είμαι τολμηρή διότι είμαι εγώ κι... εγώ, αλλά και στις θεατρικές και κινηματογραφικές επιλογές μου υπήρξα τολμηρή. Δεν έκανα συμβατικά πράγματα. Ψάχνω πάντα το διαφορετικό. Θέλω να τολμάω, να μη μένω στην πεπατημένη».

Συνεργαστήκατε με τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου στις πρώτες σειρές της. Πιστεύετε ότι μπορούν να υπάρξουν τηλεοπτικά διαμάντια σήμερα;

«Πάντα υπάρχει μια καλή σειρά, κάθε χρόνο. Πέρυσι έπαιζα στη «Σκοτεινή θάλασσα» που, κατά τη γνώμη μου, ήταν μια πάρα πολύ ωραία σειρά. Φέτος, στο δεύτερο μισό της σεζόν θα βγει η νέα σειρά του Βασίλη Κεκάτου, που τον πιστεύω πολύ «Milky way». Απλώς υπάρχει πολύ υλικό και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται τόσες πολλές σειρές σε μια τόσο μικρή χώρα. Οι περισσότερες διακατέχονται από προχειρότητα και το αποτέλεσμα είναι να είναι όλες ίδιες, ενώ παίζουν πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί».

Απείχατε 12 χρόνια από την τηλεόραση. Σας έλειπε;

«Όχι, διότι είχα αφοσιωθεί πάρα πολύ στο θέατρο. Μου είχε λείψει το θέατρο», λέει στο 7 μέρες tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved