Συγκινεί ο Γιάννης Ζουγανέλης «Τον Σάκη Μπουλά και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τους φέρω μέσα μου»
Showbiz

Συγκινεί ο Γιάννης Ζουγανέλης «Τον Σάκη Μπουλά και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τους φέρω μέσα μου»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι από τους σημαντικότερους και πιο διακεκριμένους καλλιτέχνες. Είναι πολυτάλαντος και έχει ασχοληθεί το ίδιο καλά, τόσο με το τραγούδι, όσο και με την σύνθεση μουσικής, την υποκριτική, το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση.

Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε στον Σάκη Μπουλά, στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αλλά και στους κωφάλαλους γονείς του.

Οι απώλειες του Σάκη Μπουλά και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήταν οι πιο δύσκολες;

Πολύ δύσκολες στιγμές. Τους φέρω μέσα μου. Η ζωή δεν έχει μόνο παρουσία φυσική, έχει και την παρακαταθήκη των ανθρώπων, τις αναμνήσεις, τις μνήμες, τη χαρά και το γέλιο και δυστυχώς ο πόνος έρχεται για να επικυρώσει όλα τα προηγούμενα.

Η άποψη σας για τον θάνατο.

Θα ήθελα να υπάρχει κάτι μετά τη ζωή. Πιστεύω ότι υπάρχει σίγουρα. Το μόνο στοιχείο που με κάνει να χαίρομαι τη ζωή είναι ο θάνατος. Το θέμα είναι να υπάρχει υγεία γιατί η ζωή δεν είναι ανταγωνιστική, υπάρχει μόνο ο συναγωνισμός, θα ήθελα να υπάρχει κάτι μετά γιατί από μόνη της αυτή η σκέψη σε κάνει να μην φοβάσαι τον θάνατο.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα καλλιτεχνών που όταν έφυγαν από τη ζωή τους θυμήθηκαν όλοι.

Το ηθικό βάρος των ανθρώπων πρέπει να το εκφράζουμε και να το αντιλαμβανόμαστε όσο οι άνθρωποι είναι στη ζωή. Υπάρχει μία λαγνεία απέναντι στο θάνατο και εκμετάλλευση. Δεν θεωρώ δίκαιο να λέγεται ότι έφυγε ο τελευταίος μεγάλος. Δεν μου αρέσει γιατί υπάρχουν και άλλοι που συνεχώς προσθέτουν στη ζωή. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν μεγαλώσει καλλιτεχνικά μετά τον θάνατο τους και αυτό δεν είναι δίκαιο. Είχα βγάλει κάποτε έναν εξαιρετικό δίσκο με τον Σάκη Μπουλά. Υπήρχαν ελάχιστες εξαιρέσεις που έπαιξαν τα τραγούδια τότε. Μόλις έφυγε ο Σάκης παιζόταν μέρα νύχτα σε όλα τα ραδιόφωνα. Ήταν απίστευτο και δεν ήθελα να το ακούω.

Το χιούμορ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σας. Στις πιο δύσκολες στιγμές είναι και αυτό ένα από τα όπλα σας;

Πάντα έχω χιούμορ. Η λέξη θυμίζω είναι παράγωγη της λέξης χυμός γιατί όταν έχουμε χυμούς είμαστε ισορροπημένοι. Αν as πούμε ένα ζευγάρι ή ακόμη και ένας φίλος μας αν δεν έχει χιούμορ δεν τον θέλουμε. Το χιούμορ είναι σοβαρή υπόθεση. Μερικές φορές αφορίζω τη ζωή με το χιούμορ. Αφορίζω το κακό με το χιούμορ και αισθάνομαι πολύ καλύτερα όταν κάνω και τον άλλον με το χιούμορ να σκεφτεί κι αυτός με παρθενογένεση. Ήρθαν στο θέατρο χτες και μου είπαν συγχαρητήρια και τους είπα επίσης και μου λένε γιατί επίσης, σκεφτείτε τους λέω να παίζαμε μόνοι μας εμείς.

Το γεγονός πως μεγαλώσατε σε ένα περιβάλλον με κωφάλαλους γονείς ήταν μία κινητήριος δύναμη ώστε να γεμίσετε τις ψυχές των ανθρώπων με όμορφες μελωδίες;

Ωραία ερώτηση. Έζησα εξαιρετικά χρόνια πλούτου συναισθηματικού αλλά και ύλης παρόλο που ο μπαμπάς μου ήταν τεχνίτης, οικοδόμος και η μαμά μου μοδίστρα αλλά είχαμε και χρήματα. Έπαιξε ρόλο γιατί για εμένα όταν ζεις σε ένα περιβάλλον στο οποίο υπάρχει έρωτας, αρμονία και σιωπή, αυτό σε κάνει και να εξηγήσεις καλύτερα και παραπάνω τον ήχο στους ανθρώπους που σε φέρανε στη ζωή. Η σιωπή αυτή με οδήγησε. Είμαι στη δισκογραφία από 15 ετών και έχουν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από τότε. Έχω εκδώσει κοντά στα 800 τραγούδια. Έχει ακουστεί τον 1/5 και αγαπώ αυτά που δεν έχουν ακουστείς.

Πηγή: Λοιπον

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved