Ιωάννα Σουλιώτη: «Δεν έχω παράπονο από το GNTM, έχω νεύρα με την εκπομπή της Φαίης»
Showbiz

Ιωάννα Σουλιώτη: «Δεν έχω παράπονο από το GNTM, έχω νεύρα με την εκπομπή της Φαίης»

Αρκεί να την αντικρίσει κανείς για λίγα δευτερόλεπτα για να καταλάβει πως δεν μοιάζει με κοινή θνητή, αλλά αερικό. Και η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά, αφού από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε τούτον εδώ τον κόσμο οι καλές της νεράιδες την έλουσαν με ένα φως που την ακολουθεί.

Η Ιωάννα Σουλιώτη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για το μόντελινγκ, για το GNTM αλλά και για την Φαίη Σκορδά.

Τι ετοιμάζεις επαγγελματικά την περίοδο αυτή;

Δεν ετοιμάζω κάτι επαγγελματικά, αλλά αυτή την περίοδο ασχολούμαι με την οργάνωση και την παρουσίαση μιας πολύ σημαντικής εκδήλωσης που θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου και σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ουκρανίας και δύο φιλανθρωπικούς μη κερδοσκοπικούς συλλόγους, τους Rotary και Ahepa, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών με σκοπό την συλλογή χρημάτων για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων που είναι στη χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια απείχες τηλεοπτικά για να αφοσιωθείς στο μεγάλωμα των παιδιών σου. Τώρα με τι project θα ήθελες να επιστρέφεις, γιατί η αλήθεια είναι πως λείπει;

Η αλήθεια είναι πως οι εκπομπές που έχω παρουσιάσει στην τηλεόραση ήταν αποκύημα της εποχής που διανύαμε, από την πρώτη εκπομπή μόδας που παρουσιάστηκε σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο το «Bazaar» στην ΕΤ2, το καθημερινό μαγκαζίνο «Ντάμα Κούπα» στην ΕΤ1, το «Lifestyle» και το soft reality «Real Housewives of Athens» που συμμετείχα στον ANTI, θα της χαρακτήριζα όλες «σημεία των καιρών». Σήμερα αυτό που εκπέμπει η ελληνική τηλεόραση μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν... Υπάρχει μια ανακύκλωση των «νέων», ως επί των πλείστον δυσάρεστων, που δεν προσφέρει σε τίποτε. Αν δεις πραγματικά όλες, μα όλες οι εκπομπές αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια χωρίς να προσφέρουν κάτι καινούργιο στο τηλεοπτικό κοινό. Όλα τα κανάλια σε όλες τις ζώνες παρουσιάζουν τα ίδια πράγματα με άλλους παρουσιαστές παλεύοντας να κερδίσουν έναν χρόνια κουρασμένο τηλεθεατή για ψιχουλονούμερα. Και όλοι οι παρουσιαστές κινούνται πάνω σε μια προκαθορισμένη βάση που βγάζει σε αδιέξοδο. Δεν βλέπω πια τηλεόραση. Με στεναχωρεί. Κάνω ζάπινγκ μια στο τόσο, για λίγα λεπτά και αυτό μου φτάνει. Η τηλεόραση για μένα είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, ένα μέσο που μεταδίδει πληροφορίες που αυτές οι πληροφορίες μπορεί να γεννήσουν ιδέες, που αυτές ιδέες θα πραγματοποιηθούν και θα μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά. Αυτό που εκπέμπεται σήμερα δεν με εκφράζει και προφανώς γι’ αυτό απέχω. Δεν ξέρω αν λείπω από την ελληνική τηλεόραση, μάλλον ξέρω, σίγουρα δεν της λείπω, γιατί αν της έλειπα θα με έβρισκε (γέλια). Αν όμως παρουσίαζα σήμερα μια εκπομπή θα ήθελα να είναι σύγχρονη, να είναι αισιόδοξη και να έχει συνεντεύξεις από ανθρώπουςπου μπορούν να δίνουν λύσεις στην καθημερινότητά μας και όχι να δημιουργούν προβλήματα.

Πολλά κορίτσια λένε σήμερα ότι κάνουν μόντελινγκ μέσα από το Instagram, πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί;

Δεν έχω ιδέα! Αλλά θα σου πω το προφανές, δεν υπάρχει μόντελινγκ μόνο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Τα σόσιαλ μίντια σαφώς και συμβάλλουν στην ανανγωρισιμότητα και το κασέ των επαγγελματιών μοντέλων αλλά μοντέλο δεν γίνεσαι μέσα από τα σόσιαλ. Influencer (δεν βρίσκω την λέξη στα ελληνικά) (γέλια) ναι, αλλά μοντέλο δεν λέγεσαι.

Πρόσφατα σε συνέντευξή σου στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά φάνηκε να έχεις κάποιο παράπονο από το «GNTM» είναι αλήθεια;

Αυτή η συνέντευξη με πήγε σχεδόν έναν αιώνα πίσω! Κυριολεκτικά, είχα να δω τέτοια δημοσιογραφία από τα τέλη του 20ου αιώνα. Η συνέντευξη που μου ζητήθηκε δεν αφορούσε το «GNTM», φυσητά μέσα στην ροή των ερωτήσεων θα υπήρχαν και θέματα της επικαιρότητας, αλλά συμφώνησα με την αρχισυνταξία της εκπομπής για μια προσωπική συνέντευξη - πορτρέτο. Τελικά προβλήθηκε κάτι τελείως άλλο. Παρουσιάστηκε μια απάντηση που είχαν πετσοκόψει - «φτιάξει» κιόλας στο μοντάζ για τη δημιουργία εντυπώσεων, θα πω μόνο έως ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Φυσικά και δεν έχω κανένα παράπονο από το «GNTM», έχω όμως τα νεύρα μου, και πολλά μάλιστα με τους ουντελεστές και εντέλει με την εκπομπή της Φαίης για τον τρόπο που προέβαλαν, παρουσίασαν και χειρίστηκαν μια προσωπική συνέντευξη- πορτρέτο. Αυτή είναι η τηλεόραση που απεχθάνομαι, που σιχαίνομαι. Στενοχωρήθηκα, εκνευρίστηκα και προβληματίστηκα πρέπει να σου πω. Μετά από τόσα χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας και εμπειρίας περίμενα να δω τη Φαίη Σκορδά, όπως έχει εξελιχθεί κ όχι όπως ξεκινούσε. Για μένα η πορεία της μέχρι τώρα μόνο ανοδική ήταν και την εκτιμώ και την πιστεύω. Οφείλει όμως και ειδικά σε αυτή την μεταβατική περίοδο της καριέρας της να προσέχει τους συνεργάτες της και πώς αυτοί διαχειρίζονται το όνομα της και την εκπομπή της. Θα σου πω μόνο πως μετά από αυτή την συνέντευξη, για την οποία αρνήθηκα άλλες δυο και πολύ λυπάμαι γι’ αυτό, σκέφτομαι σοβαρά να σταματήσω τις μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις.

Πιστεύεις ότι μέσα από το ριάλιτι αυτό μπορούν να βγουν κανονικά μοντέλα;

Αυτό το ριάλιτι είναι σημείο των καιρών. Βέβαια και μπορούν να βγουν κανονικότατα μοντέλα μέσα από αυτό, και να κάνουν εξαιρετική καρτέρα στον χώρο εφόσον υπάρξει η απαιτούμενη υποστήριξη από τα πρακτορεία που θα αναλάβουν τα παιδιά αυτά.

Πρόσφατα είδαν μέσω του #metoo το φως της δημοσιότητας πολλά περιστατικά κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο. Στην πορεία σου ήρθες αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές και αν ναι πώς τις διαχειρίστηκες;

Δείξε μου μια γυναίκα που δεν έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση στον επαγγελματικό της χώρο και θα σου δείξω μια γυναίκα που δεν έχει εργαστεί ποτέ της. Βέβαια οι συμπεριφορές αναφέρονται μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Όπου υπάρχουν γυναίκες υφιστάμενες, υπάρχουν και οι άντρες που θα χρησιμοποιήσουν τη θέση τους για να τις εκμεταλλευτούν. Εγώ έχω να πω μόνο ότι το κάθε ναι που λέμε στη ζωή μας έχει κόστος, το ίδιο κόστος έχει και το κάθε όχι. Εμείς διαλέγουμε τα ναι μας και εμείς διαλέγουμε τα όχι μας. Εμείς διαλέγουμε «τι θα πληρώσουμε τελικά». Φυσικά αναφέρομαι μόνο για ενήλικες. Η κακοποίηση για εμάς τις γυναίκες ήταν ένα κατεστημένο που όφειλε και έπρεπε να καταρριφθεί.

Πηγή: Εγω

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved