Ηρώ Μπέζου: «Είχα σκεφτεί να αρνηθώ το βραβείο Μελίνα Μερκούρη»
Showbiz

Ηρώ Μπέζου: «Είχα σκεφτεί να αρνηθώ το βραβείο Μελίνα Μερκούρη»

Η 33χρονη Ηρώ Μπέζου κλείνει ήδη 13 χρόνια πορείας στο θέατρο.

«Αισθάνομαι καλά πάνω στη σκηνή» αναφέρει. Αυτά τα χρόνια της έφεραν και ένα Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο, όπως έχει δηλώσει, είχε σκεφτεί να αρνηθεί. «Προς Θεού, δεν ήθελα να είμαι ασεβής απέναντι στην επιτροπή, ούτε να προκαλέσω και για αυτό και δεν το έκανα άλλωστε» εξηγεί.

«Είχα αυτή τη σκέψη με την έννοια ότι πιστεύω ότι αυτοί οι διαχωρισμοί σε ένα επάγγελμα τόσο ευαίσθητο όσο το δικό μας αισθάνομαι ότι εμπεριέχουν μια βία, με την έννοια ότι τροφοδοτούν μια αγωνία, έναν ανταγωνισμό μεταξύ μας. Δεν νομίζω γενικότερα ότι η δουλειά μας θα έπρεπε να έχει να κάνει με το να αποδείξουμε σε κάποιον ότι είμαστε καλοί. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος να ερευνά κάτι σε όλη του τη ζωή και να μην είναι αντιληπτό πάντα το αποτέλεσμα της δουλειάς του ώστε να του πεις “μπράβο, πάρε ένα μπισκοτάκι”, για να το θέσω έτσι κυνικά. Οι βραβεύσεις γενικότερα, και δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη που γίνεται από πολύ αξιόλογους συναδέλφους, σε βάζουν σε μια λογική του να πρέπει να πάρεις σε κάθε παράσταση καλό βαθμό, γεγονός που θέτει ίσως ένα χειρόφρενο στην τέχνη μας».

Αλήθεια, φτάνοντας στα 30 πέρασε κρίση ηλικίας; «Με την έννοια να κάνω οικογένεια, όχι. Στα 30 μου βρέθηκα αντιμέτωπη με πράγματα πολύ πιο προσωπικά. Η δημιουργία οικογένειας θα ερχόταν για εμένα μόνο αν το ήθελα πολύ με τον σύντροφό μου. Πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να διοχετεύσει το μητρικό της ένστικτο και σε άλλα δημιουργικά πράγματα πέρα από τη δημιουργία οικογένειας. Τώρα, δεν ξέρω, μπορεί λίγο πριν από τα 40 να με κυριεύσει και εμένα ένα τέτοιο άγχος. Αλλά δεν θα ήθελα να κάνω ένα παιδί κάτω από μια τέτοια πίεση. Μπορώ άνετα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς οικογένεια. Αυτή η σκέψη δεν με απωθεί».

Πηγή: ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved