Ηλέκτρα Νικολούζου: «Έχει αρχίσει και γίνεται αξιόλογη δουλειά εδώ και πολύ καιρό στην τηλεόραση»
Showbiz

Ηλέκτρα Νικολούζου: «Έχει αρχίσει και γίνεται αξιόλογη δουλειά εδώ και πολύ καιρό στην τηλεόραση»

Η Ηλέκτρα Νικολούζου μιλάει για τον ρόλο της στο Μαύρο Ρόδο αλλά και για την ελληνική μυθοπλασία που έχει πλέον αποκτήσει τη θέση που της αναλογεί στην ελληνική τηλεόραση... 

Η Αγγελική της σειράς Μαύρο Ρόδο δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον της τηλεόρασης, δηλώνει πολυπράγμων ως ηθοποιός και τονίζει πως θέλει την ποικιλία σε κάθε έκφανση της ζωής, ειδικά στη μικρή οθόνη...

Με το Μαύρο Ρόδο επιστρέφετε στη μικρή οθόνη. Ήταν δική σας επιλογή αυτή η αποχή;

«Όχι, απλώς δεν προέκυψε κάτι που να αισθανθώ ότι συνδέομαι μαζί του και πιθανόν αυτή η σύνδεση δεν προέκυψε ούτε από τους ανθρώπους που μου πρότειναν κάτι. Πάντα ήμουν πάρα πολύ ανοιχτή στα πράγματα και στη δουλειά μου και στον τρόπο που βλέπω. Δηλαδή δεν είμαι μόνο θέατρο ή μόνο τηλεόραση. Νομίζω ότι ο ηθοποιός πρέπει να είναι ένα ενιαίο πράγμα που περνάει μέσα από όλους αυτούς τους κόσμους, γιατί είναι ένα πράγμα».

Αλήθεια, τηλεόραση παρακολουθείτε;

«Παρακολουθώ όσο μπορώ, γιατί δεν προλαβαίνω να δω πολλά. Αυτό είναι το θέμα, ο χρόνος. Αλλά όταν προλαβαίνω ανοίγω πάντα την τηλεόραση γιατί θέλω να βλέπω το τι γίνεται. Το καλοκαίρι που ήμουν με την οικογένειά μου στην Κέρκυρα, απ’ όπου κατάγομαι, παρακολούθησα κάποιες σειρές. Είδα ότι έχει αρχίσει και γίνεται αξιόλογη δουλειά εδώ και πολύ καιρό. Το λέω αυτό γιατί είμαστε πολύ τυχεροί οι ηθοποιοί που έχουμε τις επιλογές αυτές και μπαίνουμε σε τέτοιες δουλειές. Είδα και ηθοποιούς που αγαπώ και θαυμάζω πολλά χρόνια, από το θέατρο κυρίως, να κάνουν τηλεόραση και να είναι υπέροχοι, πραγματικά συγκινητικοί και αξιοθαύμαστοι».

Η μυθοπλασία έχει όντως επανακάμψει αλλά έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Από εκεί που υπήρχαν πολύ λίγες σειρές, ξαφνικά εφέτος έχουμε μια πληθώρα.

«Ναι, ισχύει και αυτό, όπως έχει συμβεί και με τα θέατρα τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πάντα μια τάση θα έλεγα μικρουπερβολής. Είναι φυσικό επόμενο όταν κάτι γίνεται καλά να ανοίγει δρόμους και να γίνονται και άλλα πράγματα Αλλά καλύτερα να υπάρχουν πολλές επιλογές, θα πω εγώ, στα πράγματα παρά να μη συμβαίνει τίποτε. Η ζήτηση είναι τεράστια, υπάρχουν εξαιρετικοί ηθοποιοί και υπερταλαντούχοι που ξέρω ότι είναι χωρίς δουλειά. Οπότε καλύτερα να υπάρχουν δουλειές ώστε να μπορούν να διοχετευτούν όλοι οι άνθρωποι και να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από το να είμαστε λειψοί και εκλεκτικοί και να μην υπάρχουν δουλειές. Επομένως, ναι, υπάρχει υπερβολή σε αυτό, αλλά εγώ θέλω να το δω θετικά».

Όπως και το «Μαύρο Ρόδο» έτσι και άλλες σειρές εφέτος βασίζονται σε μυθιστορήματα. Πώς σχολιάζετε αυτή τη στροφή της τηλεόρασης προς τη λογοτεχνία;

«Τρελαίνομαι για αυτό, γιατί αγαπώ τη λογοτεχνία, αγαπώ τα μυθιστορήματα, αγαπώ τις ιστορίες που είναι ήδη γραμμένες. Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ ιδιαίτερη διαδικασία. Να μεταφέρεις δηλαδή ένα βιβλίο, να το ζωντανέψεις, να του δώσεις ζωή και τα πρόσωπα να βγουν μέσα από το βιβλίο και να τα δεις ξαφνικά μπροστά σου. Αυτό εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και μακάρι να συνεχιστεί».

Πηγή: ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved