Σοφία Καζαντζιάν-Μάριος Ιορδάνου: Το πιο ακραίο παιχνίδι είναι η ίδια η ζωή
Showbiz

Σοφία Καζαντζιάν-Μάριος Ιορδάνου: Το πιο ακραίο παιχνίδι είναι η ίδια η ζωή

Η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου είναι δύο άνθρωποι που συμπορεύονται στη ζωή αλλά και στη δουλειά. Κάτι που το θεωρούν πολύ σημαντικό.

Οι δυο τους, με αφορμή το ανέβασμα του έργου «Το στρίψιμο της βίδας, Reloaded» στο Θέατρο Eliart, μιλούν στο περιοδικό Mytv για αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα. Ακόμη, αποκαλύπτουν ποιο είναι το πιο ακραίο παιχνίδι που έχουν ζήσει και τα επόμενα σχέδιά τους.

Πώς είναι αυτή η περίοδος για εσάς;

Σοφία: Είναι μία από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής μας. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασής μας «Το στρίψιμο της βίδας, Reloaded», στο θέατρο Eliart, ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε, ως σεναριογράφοι, τη νέα μας ταινία και μία τηλεοπτική σειρά μυστηρίου.

Είναι εύκολο ή δύσκολο για δύο ανθρώπους να συμπορεύονται στη ζωή και στη δουλειά;

Σοφία: Για εμάς είναι, όχι μόνο εύκολο, αλλά και απαραίτητο. Είναι τόσο σημαντικό να μπορείς σε αυτό το σύντομο ταξίδι που λέγεται ζωή να μοιράζεσαι το ίδιο όραμα με τον άνθρωπό σου και στην καθημερινότητα αλλά και στην τέχνη που αγαπάς.

Έχετε φοβηθεί ποτέ μήπως η έντονη τριβή προκαλέσει κάποια προβλήματα στην προσωπική σας σχέση;

Μάριος: Ποτέ. Η φθορά σε μία σχέση έρχεται όταν οι άνθρωποι δεν εξελίσσονται μαζί. Όταν ο ένας ωριμάζει πιο γρήγορα από τον άλλον. Γι’ αυτό χωρίζουν τα ζευγάρια. Τον άνθρωπό σου πρέπει να τον επιλέγεις κάθε μέρα που ξυπνάς από την αρχή και όχι μία φορά στη ζωή σου. Όταν κάθε πρωί νιώθεις ευτυχής με την επιλογή σου, η σχέση δυναμώνει και μέσα από αυτήν εξελίσσεσαι και εσύ ως άνθρωπος.

Οι θεατές έρχονται αντιμέτωποι με ένα ακραίο παιχνίδι, γεμάτο αγωνία, φόβο και ανατροπές. Για τη Σοφία και τον Μάριο, σε πιο προσωπικό επίπεδο, ποιο είναι το πιο ακραίο παιχνίδι που έχουν παίξει/ζήσει;

Μάριος: Η ίδια η ζωή. Ένα ακραίο παιχνίδι θανάτου είναι η ζωή. Ένα παράλογο παιχνίδι, γεμάτο ανατροπές. Αυτό, όμως, που προσωπικά έχω καταφέρει να αποβάλω από τη ζωή μου είναι ο φόβος. «Δεν φοβάμαι τίποτα. Δεν ελπίζω τίποτα. Είμαι ελεύθερος», όπως έλεγε και ο Νίκος Καζαντζάκης.

Σοφία: Το πιο ακραίο παιχνίδι που έχω ζήσει ήταν το παιχνίδι της ζωής, όταν φοβήθηκα ότι θα χάσω τον Μάριο. Τη μία στιγμή τον έβλεπα να χάνεται και την άλλη να επανέρχεται. Και πραγματικά, η αγωνία και ο φόβος ότι θα τον χάσω συνοδεύτηκαν από την ανατροπή που έκανε ο ίδιος και κρατήθηκε στη ζωή. Είμαστε όλοι εφήμεροι κι αυτό είναι το πιο τραγικό παιχνίδι απ’ όλα.

Ασχολείστε με τη συγγραφή, τη σκηνοθεσία και την υποκριτική. Ωστόσο, τι είναι αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο;

Μάριος: Τη δημιουργία. Εγώ δεν αντιμετωπίζω το θέατρο ως θέατρο ή την οθόνη ως οθόνη, θέλω να μιλήσω μέσα από τα έργα μου. Η τέχνη είναι μία πράξη επαναστατική και ως τέτοια την αντιμετωπίζω. Σοφία: Έτσι ακριβώς είναι, όπως τα λέει ο Μάριος. Νομίζω ότι αν είμαστε κάτι, αυτό είναι άνθρωποι που θέλουν να πουν τις ιστορίες τους και αυτό γίνεται μέσα από τη συγγραφή, μέσα από τη σκηνοθεσία και, τέλος, μέσα από την ενσάρκωση των ρόλων μας.

Σοφία, πέρα από το κείμενο της παράστασης, έχεις αναλάβει και την επιμέλεια σεναρίου του δεύτερου κύκλου της κοινωνικής σειράς του STAR «Τρία μίλια». Δώσε μας μια «γεύση» για όσα θα δούμε στα προσεχή επεισόδια...

Σοφία: Το σίγουρο είναι ότι οι ήρωεςτης σειράς πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι με απρόοπτες εξελίξειςστη ζωή τους και θα κληθούν να πάρουν αποφάσειςπου δεν θα είναι καθόλου εύκολες. Οι σχέσεις τους θα δοκιμαστούν και θα έρθουν στο φως αποκαλύψεις που δεν περιμένετε. Η σειρά μυστηρίου που ετοιμάζετε, απ’ ό,τι έχω μάθει, προορίζεται για το STAR και θα τη δούμε την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Τι μπορείτε να μας προδώσετε για αυτή;

Μάριος: Αυτό που μπορούμε να πούμε στην παρούσα φάση είναι ότι πρόκειται για μία σειρά που θα αιχμαλωτίσειτο κοινό από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, και ανυπομονούμε να γίνει.

Πηγή: MY TV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved