Ο Αντώνης Λουδάρος στο gossip-tv: «Στον χώρο του θεάματος θα δεχτείς προσβολές και ταπεινώσεις»
Showbiz

Ο Αντώνης Λουδάρος στο gossip-tv: «Στον χώρο του θεάματος θα δεχτείς προσβολές και ταπεινώσεις»

Μέχρι την στιγμή που απάντησε στο τηλέφωνο για την προγραμματισμένη μας συνέντευξη και ξεκινήσαμε να μιλάμε, τον είχα στο μυαλό μου όπως ακριβώς εμφανίζεται και πάνω στην σκηνή. Ευαίσθητος, με το χαμόγελο στα χείλη και πάντα με μια καλή κουβέντα για όλους και για όλα.

Ο Αντώνης Λουδάρος είναι από εκείνους τους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις οικεία και που σε ηρεμούν με την χροιά της φωνής τους. Μάλιστα, δεν θα κρύψω ότι πάνω στην κουβέντα μας συγκινηθήκαμε, γελάσαμε και ''ανοίξαμε'' την καρδιά μας ο ένας στον άλλον.

Ο ίδιος μας έδειξε για ακόμη μια φορά την ευαίσθητη του πλευρά του, καθώς την στιγμή που μιλούσαμε για την μητέρα του χρειάστηκε να σταματήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα για να μπορέσει να «βρει» τα λόγια του.

Ο ηθοποιός μπορεί να απέχει από την τηλεόραση, όμως μας χαρίζει μοναδικές στιγμές στο θέατρο και αυτό θα γίνει και φέτος. Ο Αντώνης Λουδάρος θα εμφανίζεται στην παράσταση, «Άνδρες με τα όλα τους» στο θέατρο Βέμπο και με αφορμή το γεγονός αυτό, μίλησε για τον ρόλο του αλλά και για τους συναδέλφους τους.

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια του, στην πολυαγαπημένη του μητέρα, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει αν έχει πληγωθεί από έρωτες και φιλίες.

Άντρες με τα όλα τους λοιπόν στο θέατρο Βέμπο…

Είμαστε λίγο πριν την πρεμιέρα και οι μηχανές είναι στο φουλ. Είναι μια παράσταση που θα έχει πάρα πολύ γέλιο και θα έχει και ευαίσθητα στοιχεία. Είναι ένα αγαπημένο έργο, σε νέα διασκευή, είναι ολοκαίνουργιο απλά η αφορμή είναι ίδια. Συγκεκριμένα είναι 6 άντρες απελπισμένοι και αποφασίζουν να κάνουν στριπτίζ. Όλος ο θίασος είναι εξαιρετικός και σίγουρα όσοι έρθουν να την παρακολουθήσουν θα περάσουν υπέροχα. Πρωταγωνιστούν οι: Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Ησαΐας Ματιάμπα, Θανάσης Πατριαρχέας και Ντάνιελ Νούρκα, ενώ έχουμε φυσικά και τις γυναίκες με τα όλα τους: Ελένη Καρακάση, η Παρθένα Χοροζίδου, η Ιζαμπέλα Φούλοπ και την συνάδελφο Κατερίνα Στικούδη και την λέω έτσι γιατί είναι και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και πέρα από αυτό έχει κάνει πολλά στην τηλεόραση.

Πώς είναι η συνεργασία σας με όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα του χώρου;

Επειδή είμαστε σε περίοδο μετά την πανδημία, είμαστε όλοι μια γροθιά και αγαπημένοι. Θέλουμε να πάει καλά η παράσταση, έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, έχουμε ανάγκη το κοινό να έρθει να μας δει, να τους διασκεδάσουμε γιατί η καθημερινότητα μας είναι πλέον δύσκολη και το χρειαζόμαστε όλοι.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας…

Εγώ κάνω τον Μάρκο, είναι ένας ωραίος συναισθηματικός τύπος, έχει καλοσύνη, αγάπη, χιούμορ και είναι ο τύπος που θέλεις να έχεις στην παρέα σου. Ωστόσο, δεν τα πάει καλά στα οικονομικά του -τι πρωτότυπο (γέλια) – με αποτέλεσμα να τον παίρνει η κάτω βόλτα. Είναι απελπισμένος και αποφασίζει να πάρει μέρος σε αυτή την σειρά εμφανίσεων που κάνουν αντρικό ερασιτεχνικό στριπτίζ. Διαδραματίζεται στο τώρα, δηλαδή την ζωή μας μετά την πανδημία και θα ταυτιστεί ο θεατής με τα ''χάλια'' μας. Ο ρόλος μου αρέσει πάρα πολύ και συνδυάζει την κωμωδία με συγκινητικές στιγμές, μου αρέσει που ''ακουμπάω'' κοινωνικά θέματα.

Πρέπει να παρασύρεις τον θεατή και να τον... λυτρώσεις
Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να κάνετε τους θεατές να γελάσουν;

Για αρχή πρέπει να κάνουμε τον θεατή να μπει στο θέατρο και να ξεχάσει τα προβλήματά του, αυτό δεν είναι εύκολο, είναι όμως το ζητούμενο. Τους λες μια ιστορία και πρέπει να τους παρασύρεις μαζί σου και να λυτρωθούν από αυτό που τους βασανίζει.

Πώς προέκυψε η αγάπη σας για την υποκριτική;

Δεν ξέρω (γέλια). Είναι πετριά που την έχεις από παιδί. Εγώ θυμάμαι στο δημοτικό να λέω ποίημα και να νιώθω ότι πετάω στον ουρανό. Ήταν το καλύτερό μου να μου δίνουν ρόλους, να κάνω πρόβες και να παίζω. Είναι κομμάτι της ευτυχίας μου και είμαι ευγνώμων που το κάνω.

Αν δεν ασχολούσασταν με την υποκριτική, τι επάγγελμα θα ακολουθούσατε;

Είχα σκεφτεί διάφορα. Σκεφτόμουν να γίνω μάγειρας γιατί έχω αγάπη για το φαγητό και ήθελα να γίνω και παιδαγωγός διότι έχω λατρεία στα παιδιά. Όλα αυτά βέβαια με ακολουθούν μέχρι και σήμερα γιατί η αγάπη μου για τα παιδιά θα ισχύει πάντα αλλά και η αγάπη και η σχέση με το φαγητό επίσης θα ισχύει για πάντα (γέλια).

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες είναι μοναχικοί. Για εσάς ισχύει αυτό;

Νομίζω πως ισχύει με έναν τρόπο γιατί είναι ένα χώρος που πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος. Ενώ μου αρέσει η κοινωνικότητα, περνάω από μονοπάτια μοναχικότητας. Εμένα μου αρέσει να μένω μόνος μου και περνάω και καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μου αρέσει η μοναξιά. Η δουλειά μου, μου καλύπτει το κομμάτι της κοινωνικότητας, με την έννοια ότι συναναστρέφομαι με κόσμο και νιώθω ωραία αλλά μου αρέσει να διαβάζω κι ένα βιβλίο χαλαρά. Την θέλουμε και λίγο εμείς οι καλλιτέχνες την μοναχικότητά μας.

Θέατρο – Κινηματογράφος – Τηλεόραση. Ποιο από τα τρία επιλέγετε;

Η ζωή το αποδεικνύει και είναι το θέατρο, μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο. Βέβαια και ο κινηματογράφος μου αρέσει αλλά δεν έχω κάνει όσο θα ήθελα.

Έχετε αρκετά χρόνια που απέχετε από τηλεοπτικές σειρές. Δεν σας λείπει;

Να σου πω την αλήθεια μου λείπει μια ωραία σειρά, δεν έχει προκύψει γιατί κάτι συζητήσεις που είχα δεν ευδοκίμησαν αλλά θέλω να μου προτείνουν κάτι ωραίο και επειδή το θέλω θα συμβεί.

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας πάμε στην παιδική σας ηλικία. Τι θυμάστε από εκείνη την περίοδο;

Θυμάμαι πάρα πολλά. Παιχνίδια, φροντίδα, γέλια, ανεμελιά, είχα προσμονή για τις εποχές, τις φέρνω στο σπίτι μου, συνάντηση με φίλους, παιχνίδια στα χώματα, αγάπη από τα αδέρφια μου. Στην προ εφηβεία φεύγει από την ζωή η μαμά μου οπότε αρχίζουν και δυσκολεύουν τα πράγματα και μετά σιγά σιγά μπαίνει στην ζωή μου η εφηβεία και η ενηλικίωση και εκεί γύρω στα 18 μου χρόνια μπαίνω στο Εθνικό Θέατρο και αρχίζει η πορεία μου στον χώρο.

Όπως αναφέρατε έχετε χάσει την μητέρα σας σε ηλικία 12 ετών. Πώς νιώθατε εκείνη την περίοδο;

Είναι πάρα δύσκολο αλλά αν σκεφτείς ότι υπάρχουν παιδιά που γεννιούνται και δεν έχουν γονείς από το πρώτο λεπτό της ύπαρξής τους ή παιδιά που τα εγκαταλείπουν και μπαίνουν σε ιδρύματα, μάλλον ήμουν πολύ τυχερός, καθώς είχα ανθρώπους που, όταν μου συνέβησαν αυτά, είχαν τρόπους να με πάρουν αγκαλιά και να με περιποιηθούν. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως η απώλεια είναι ένα δύσκολο πράγμα, θέλει διαχείριση και βοήθεια.

Μπήκατε ποτέ στη διαδικασία να κάνετε ψυχοθεραπεία;

Ναι έκανα κάποιες συνεδρίες, τώρα δεν κάνω βέβαια αλλά ίσα- ίσα που η ψυχοθεραπεία και η ψυχανάλυση των πραγμάτων βοηθάει πάρα πολύ στο να γίνεις καλύτερος. Τουλάχιστον εμένα με βοήθησε γιατί έκανα σωστές αναλύσεις.

Μιλήσατε για ''σκοτεινές'' πλευρές. Η δική σας ποια είναι;

Δεν έχω πια καθόλου υπομονή και η υπομονή είναι μεγάλη αρετή. Μπορεί ένα τσακ να με βγάλει εκτός ορίων και δεν μου αρέσει αυτό, αρρωσταίνω. Γενικά είμαι οξύθυμος και με ενοχλεί αυτό.

Έχετε πληγωθεί από έρωτες ή φιλίες; Και αντίστοιχα αν έχετε πληγώσει κι εσείς ανθρώπους;

Βέβαια, έχω πληγωθεί και έχω πληγώσει, δηλαδή μια κανονική ζωή. Είχα και προδοσίες αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή. Έχω πάντα μια γλυκιά αγάπη ακόμα και σε ανθρώπους που προσπάθησαν να μου κάνουν κακό.

Έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλές λεκτικές και βίαιες συμπεριφορές. Εσείς όλα αυτά τα χρόνια της πορείας έχετε δεχτεί κάποια άσχημη συμπεριφορά;

Στον χώρο του θεάματος θα δεχτείς και προσβολές και ταπεινώσεις αλλά μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι. Δεν είναι αγγελικά πλασμένος ο χώρος αυτός γιατί έχει να κάνει με ανθρώπους και είναι πολλοί με ματαιοδοξία, τρομερό εγωισμό και πολλά ακόμα, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολες οι συναναστροφές. Αυτό σιγά σιγά αλλάζει και με όλα αυτά τα γεγονότα που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε όλοι να είμαστε καλύτεροι και συνετοί.

Όλα αυτά τα γεγονότα επηρεάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις;

Ναι, επηρεάζονται λίγο, απλά πρέπει να έχουμε όλοι το μυαλό μέσα στο κεφάλι μας και να προστατεύσουμε όσο μπορούμε τους εαυτούς μας, χωρίς να σημαίνει πως θα είμαστε συνέχεια με τον φόβο. Έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους και να μην ζούμε.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς;

Θα σου πω τι περιμένω εγώ από εμένα για αρχή. Περιμένω ωραίες παραστάσεις και ωραία πράγματα στο μέλλον. Έχω διάφορα project στο μυαλό μου, τα οποία κάποια αφορούν την τηλεόραση και κάποια τον κινηματογράφο και θα τα δούμε στα επόμενα χρόνια και επίσης έχω μπει τα τελευταία χρόνια και στη σκηνοθεσία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved