Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης – Ο πρώτος «Ερωτόκριτος» του Σπύρου Ευαγγελάτου
Showbiz

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης – Ο πρώτος «Ερωτόκριτος» του Σπύρου Ευαγγελάτου

Μια ακόμη μεγάλη απώλεια μετά την θλιβερή είδηση θανάτου της Μίνας Αδαμάκη. Την τελευταία του πνοή άφησε ο Κώστας Μπάσης με τον Σπύρο Μπιμπίλα να το ανακοινώνει.

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας… Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου… Καλό ταξίδι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

https://www.instagram.com/p/Ck02f_JIbDW

Ποιος ήταν ο ηθοποιός Κώστας Μπάσης

Είχε σπουδάσει στη δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και είχε συνεργαστεί με το Αμφι-θέατρο του Σ. Ευαγγελάτου, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε., τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Καλαμάτας, Κρήτης, Ρόδου, με τον θίασο της Ξ. Καλογεροπούλου κ.ά..

Είχε ερμηνεύσει ρόλους όπως ο Ερωτόκριτος, Μυρίνη ('Λυσιστράτη'), Ερμής ('Πλούτος'), Πανάρετος ('Ερωφίλη'), Άμλετ, Αστρώφ ('Ο θείος Βάνιας'), Μαλβόλιο ('Δωδέκατη νύχτα'), Πίτσαμ ('Η όπερα της πεντάρας'), Οδυσσέας ('Οδύσσεια'), Αιακός ('Βάτραχοι'), Δάσκαλος ('Παραμύθι χωρίς όνομα'), Ορέστης ('Ηλέκτρα'), Ζαρλάς ('Φον Δημητράκης'), Σολιόνι ('Οι τρεις αδελφές'), Γκίρι ('Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Ούι'), Κάμιλος ('Χειμωνιάτικο παραμύθι'), Νουρήμπεης ('Καπετάν Μιχάλης'), Λογιότατος ('Βαβυλωνία'), Καθηγητής ('Οπερέτα'), α' Αγγελιοφόρος ('Ιφιγένεια η εν Ταύροις') κ.ά..

Σημαντική ήταν η συνεργασία του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώ είχε παίξει και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, όπως οι: «Εμείς κι εμείς», «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Με 2 Μαμάδες».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved