H Dolly Parton έγινε Rock Star
Showbiz

H Dolly Parton έγινε Rock Star

Η 76χρονη Dolly Parton Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός βασίλισσα της κάντρι μουσικής έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.

Η Dolly Parton είναι από τους θεσμούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπορεί για πολλούς από το κοινό εκτός των ΗΠΑ να θεωρείται εκκεντρική καλλιτέχνις στα όρια του κιτς, αλλά αν προσέξει κανείς προσεκτικά την καριέρα της και τη διαδρομή της, θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μάλλον ανακάλυψε το (προσωπικό) τρολάρισμα, πολλοί πριν το ανακαλύψουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Η 76χρονη αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, βασίλισσα της κάντρι μουσικής και (πολύ) επιτυχημένη businesswoman, αποτελεί και επισήμως από το βράδυ του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου μέλος του Rock and Roll-Hall of Fame. Παρά το γεγονός ότι αρχικά αρνήθηκε να εισαχθεί σε αυτό, δηλώνοντας ότι δεν έχει κερδίσει το δικαίωμα να είναι ροκ.

Λίγο καιρό μετά και αφού το σκέφθηκε καλύτερα, αποφάσισε να αλλάζει απόφαση και στην εντυπωσιακή τελετή να δηλώσει επί σκηνής ότι «είμαι ροκ σταρ τώρα. Οταν μου είπαν ότι επρόκειτο να γίνω μέλος στο Rock and Roll Hall of Fame, δεν πίστευα ότι είχα κάνει αρκετά για να το αξίζω. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή. Σήμερα όμως είναι -πολύ, πολύ ξεχωριστή βραδιά για μένα». Η Dolly Parton ετοιμάζει μάλιστα έναν αμιγώς ροκ δίσκο πηγαίνοντας κόντρα στις κάντρι ρίζες της, ενώ παρουσίασε και το πρώτο της τραγούδι, «Rockin». «Ο σύζυγός μου είναι μεγάλος θαυμαστής της ροκ και πάντα έλεγε “πρέπει να το κάνεις”» σημείωσε.

Τα επιτεύγματα της Dolly Parton ζαλίζουν, στα 66 χρόνια της διαδρομής της. Αλλωστε άρχισε να εμφανίζεται από παιδί τραγουδώντας σε τοπικά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα στην περιοχή του Ανατολικού Τενεσί. Εχει κερδίσει 11 βραβεία Grammy και 50 υποψηφιότητες και είναι μία από τις επτά μόνο γυναίκες καλλιτέχνες που κέρδισαν το Βραβείο Entertainer of the Year του Country Music Association.

Η σπουδαιότερη κάντρι τραγουδίστρια όλων των εποχών, έχει καταφέρει 25 #1 επιτυχίες στο επίσημο Billboard Country chart των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ 41 άλμπουμ της έχουν φτάσει στη δεκάδα των πιο εμπορικών κάντρι άλμπουμ σας ΗΠΑ, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη της κάντρι. Έχει πουλήσει περισσότερους από 160 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως από το 1964 μέχρι σήμερα.

Εκτός από τη δουλειά της στη μουσική βιομηχανία, είναι συνιδιοκτήτρια της The Dollywood Company, η οποία διαχειρίζεται μια σειρά από χώρους ψυχαγωγίας, όπως το θεματικό πάρκο Dollywood, το υδάτινο πάρκο Splash Country και μια σειρά θεατρικών χώρων για δείπνο, συμπεριλαμβανομένου του The Dolly Parton Stampede και Pirates Voyage. Εχει ιδρύσει μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων επικεφαλής είναι το Dollywood Foundation, το οποίο διαχειρίζεται μια σειρά από έργα για να φέρει την εκπαίδευση και την ανακούφιση από τη φτώχεια στο East Tennessee όπου μεγάλωσε.

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved