Ραφίκα Σαουίς: «Θεωρώ ότι είμαστε σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά»
Showbiz

Ραφίκα Σαουίς: «Θεωρώ ότι είμαστε σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά»

Με καταγωγή από τη Συρία, η Ραφίκα Σαουίς βάζει «Γλυκάνισο» στη ζωή μας κάθε Σαββατοκύριακο.

Η βραβευμένη ηθοποιός και εικαστικός ξεδιπλώνει στη Realnews πτυχές της προσωπικότητάς της μιλώντας τόσο για την προσωπική της ζωή, την οποία κρατά επιμελώς μακριά από τους προβολείς όσο και τις απόψεις της ως σύγχρονης γυναίκας.

Στη σειρά υποδύεται τη Φάζια, μια Σύρια δασκάλα που ζει στη Λέσβο και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα φροντιστήριο για πρόσφυγες.

«Εμπιστεύτηκα την εταιρεία Tanweer, η οποία έχει δημιουργήσει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Οπως η Φάζια, έτσι κι εγώ πιστεύω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αλληλεγγύη, το να μπορεί ο ένας να βοηθά τον άλλον. Είναι πολύ όμορφο να έχουμε μέγιστη συνύπαρξη, έστω κι αν έχουμε ελάχιστο συσχετισμό μεταξύ μας», λέει στη Real.

Ο πατέρας της μεγάλωσε στη Βρετανία, αφού η οικογένειά του έφυγε από τη Συρία, καθώς ήταν αντίθετη με το απολυταρχικό καθεστώς.

«Με τη σειρά μού δόθηκε η ευκαιρία να μάθω αραβικά. Θέλω να μιλήσω με τον πατέρα μου στη γλώσσα του. Είναι πολύ σημαντικό, αισθάνομαι ότι τόσα χρόνια μιλάω με τον πατέρα μου σε μια ξένη γλώσσα», εξηγεί η Ραφίκα και συνεχίζει: «Την ενσυναίσθηση την απέκτησα πηγαίνοντας στη Μυτιλήνη. Εκεί έμαθα τι σημαίνει μετακίνηση και στέρηση δικαιωμάτων, το να γίνεσαι πολίτης τρίτης κατηγορίας από εκεί που έχεις τα δικαιώματά σου και μια διαφορετική ζωή. Θεωρώ ότι είμαστε σε μια εποχή που τα πάντα είναι ρευστά. Βλέπω τον άνθρωπο που περνά μια διαβολεμένα δύσκολη στιγμή και μπορεί να βλέπω και το μέλλον μου. Σίγουρα βλέπω το παρελθόν μου, γιατί υπήρξαν συγγενείς μου που βρέθηκαν σε ανάλογη κατάσταση. Ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είμαστε σε προνομιακή θέση».

Γνωστή για την ακτιβιστική δράση της σχολιάζει τις αλλαγές που έχει φέρει το κίνημα #MeToo. «Είμαι πάρα πολύ ανακουφισμένη και υπερήφανη, γιατί θέτονται σωστοί επαγγελματικοί όροι - ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για εργασία. Οταν είσαι σε ένα εργασιακό περιβάλλον, θέλεις να εργαστείς ηρεμία και όχι με κακοποιητική συμπεριφορά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved