Θεοφανία Παπαθωμά: «Μη νομίζεις ότι ο μέσος όρος είναι καλύτερος από την Πολυξένη»
Showbiz

Θεοφανία Παπαθωμά: «Μη νομίζεις ότι ο μέσος όρος είναι καλύτερος από την Πολυξένη»

Φέτος απολαμβάνουμε τη Θεοφανία Παπαθωμά στον ρόλο της Πολυξένης στην επιτυχημένη σειρά του Mega «Μαύρο ρόδο».

Η αρχή της τηλεοπτικής πορείας όμως της Θεοφανίας Παπαθωμά έγινε με τους «Ψίθυρους καρδιάς». Αυτό ήταν, όπως λέει η ίδια, το εισιτήριό της για την επόμενη δουλειά που την καθιέρωσε.

Η πρώτη σου εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη, όπου είχες κάνει ένα μικρό πέρασμα ως μια γυναίκα που εκπορνεύεται. Τι δεν θα ξεχάσεις ποτέ από εκείνη την πρώτη φορά;

«Δεν θα ξεχάσω το πόσο μεγάλη άνεση είχα και πόσο το ευχαριστήθηκα. Δεν ήξερα πολλά και απλώς έκανα την πλάκα μου. Μόλις τελείωσα τη σκηνή, οι άνθρωποι που ήταν στο μόνιτορ, σκηνοθέτης και λοιποί, χειροκρότησαν ζητωκραυγάζοντας. (Γελάει.) Ξαφνιάστηκα! Προφανώς κι εκείνοι. Αυτό ήταν και το εισιτήριό μου για την πρώτη μου δουλειά, το «Άγγιγμα ψυχής».

Θεοφανία, είναι αλήθεια ότι θα προτιμούσες στο «Μαύρο ρόδο» να παίζεις τον ρόλο μίας από τις μοναχές;

«Ποτέ δεν προτιμώ να παίζω άλλο ρόλο από αυτόν που μου έχουν αναθέσει. Ωστόσο, το να υποδύεσαι μια μοναχή είναι όντως πολύ δελεαστικό. Μου αρέσει ο ρόλος μου και προσπαθώ να τον κάνω όσο πιο πολύπλευρο γίνεται».

Εσύ πιστεύεις στον Θεό;

«Η πίστη είναι κάτι που δίδεται, δεν καλλιεργείται – ή το έχεις ή δεν το έχεις. Και είμαι ευγνώμων για αυτό. Η πίστη μάς σώζει από τον φόβο, την απελπισία και τη δυστυχία. Είναι θείο δώρο».

Η Πολυξένη που υποδύεσαι, αν και πολύ γοητευτική, είναι μια κακιά ηρωίδα. Οι αρνητικοί ήρωες –όπως δήλωσε και ο Λεωνίδας Κακούρης στην τελευταία του συνέντευξη στο ΟΚ!– είναι αυτοί που ανακατεύουν τη σούπα, που προχωράνε τα πράγματα στην πλοκή. Συμφωνείς;

«Οι αρνητικοί ήρωες είναι ελκυστικοί γιατί ταυτίζεται το σκοτεινό μας κομμάτι με αυτούς, το κομμάτι που ζει καταπιεσμένο μέσα μας, καθότι οι κοινωνικές συμβάσεις, οι νόμοι, τα «πρέπει», η ηθική δεν μας επιτρέπουν να το εκφράσουμε».

Σου φάνηκε δελεαστική η ιδέα να παίξεις για πρώτη φορά την κακιά;

«Δεν θεωρώ ότι η Πολυξένη είναι κακιά. Μη νομίζεις ότι ο μέσος όρος είναι καλύτερος από την Πολυξένη. Σε παρόμοιες καταστάσεις το ίδιο θα φέρονταν οι περισσότερες. Η Πολυξένη προσπαθεί να επιβιώσει. Προσπαθεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην, να αναθρέψει την κόρη της που τη μεγαλώνει μόνη της. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια σταθερά, μια ασφάλεια, για να νιώθει καλά. Όλοι αυτό δεν θέλουμε; Αυτό διεκδικεί με έναν ευθύ τρόπο και κάνει ό,τι μπορεί για να το καταφέρει», λέει στο ΟΚ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved