Κόρα Καρβούνη: «Ακολουθούσα μια λαϊκή τραγουδίστρια την Καίτη Ντάλη, σε διάφορα μαγαζιά»
Showbiz

Κόρα Καρβούνη: «Ακολουθούσα μια λαϊκή τραγουδίστρια την Καίτη Ντάλη, σε διάφορα μαγαζιά»

Η Κόρα Καρβούνη, η Νίτσα στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει και η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Ζέτα της σειράς, είναι δύο άσημες τραγουδίστριες σε μικρά νυχτερινά μαγαζιά, δύο γυναίκες της νύχτας.

Είναι όμως και δύο γυναίκες της διπλανής πόρτας - κι αυτή η πόρτα της δεκαετίας του ’80, στην οποία διαδραματίζεται το σίριαλ, δείχνει τόσο σημερινή, ειδικά όσον αφορά την κακοποιητική σχέση που είχε η μία ηρωίδα.

Και οι δύο ηθοποιοί έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, αλλά το κοινό μοιάζει να τις έχει ανακαλύψει εκ νέου μέσα από την τηλεόραση.

Είναι ωραίο που τραγουδάτε με τη φωνή σας;

«Δεν τραγουδάμε όλες με τη φωνή μας. Η Νίτσα, η ηρωίδα μου, δεν έχει πολύ καλή φωνή. Έτσι, αποφασίστηκε να τραγουδώ με τη φωνή μου, που δεν είναι κακή, αλλά δεν είναι και τέλεια. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω σωστά τα λαϊκά τραγούδια. Εγώ και η Νικολέττα Καρρά τραγουδάμε με τις φωνές μας, η Ηλιάνα Μαυρομάτη και η Άννα Μόσχα είναι ντουμπλαρισμένες από δύο πραγματικές λαϊκές τραγουδίστριες γιατί παίζουν τα αηδόνια του «Ονείρου», οπότε πρέπει να είναι άψογες».

Έχεις ζήσει έστω και λίγο τη νυχτερινή ζωή των ’80s;

«Δυστυχώς, ήμουν νήπιο, γεννήθηκα ακριβώς το 1980. Αλλά και η οικογένειά μου δεν πήγαινε σε τέτοιου είδους μαγαζιά, είμαστε της κλασικής και της ροκ μουσικής. Δεν έχω προσλαμβάνουσες από εκείνη την εποχή, παρά μόνο από ντοκιμαντέρ που έχω δει και, φυσικά, από το βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή και την ομότιτλη ταινία».

Έκανες έρευνα δηλαδή;

«Φυσικά, δεν γινόταν αλλιώς. Πώς θα υποδυόμουν μια γυναίκα μιας εποχής που δεν έχω ζήσει;»

Μεγαλώνοντας ανακάλυψες τα λαϊκά τραγούδια;

«Εννοείται ότι τα ανακάλυψα! Πήγαινα και στα μπουζούκια των ’90s, σε μικρά μαγαζιά στην Κυψέλη για παράδειγμα, που θύμιζαν λίγο καταγώγια. Περνούσα πολύ καλά, το κέφι ήταν απίστευτο. Γενικά η ελευθερία που υπάρχει μέσα στη νύχτα είναι τεράστια, ξεδίνουν οι άνθρωποι. Έχω πάει και στα σύγχρονα νυχτερινά μαγαζιά, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζουν. Ακολουθούσα μια λαϊκή τραγουδίστρια την Καίτη Ντάλη, σε διάφορα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν, στην πλατεία Βικτωρίας και αλλού, και μέσα από εκεί κατάλαβα ότι η νύχτα έχει μια εντιμότητα, με τους δικούς της όρους. Η Καίτη Ντάλη είναι μια σπουδαία τραγουδίστρια και έκανε συγκλονιστικό πρόγραμμα», λέει στο περιοδικό Hello η Κόρα Καρβούνη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved