Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Η απώλεια του πατέρα μου δεν ήταν απλώς οδυνηρή, ήταν καθοριστική»
Showbiz

Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Η απώλεια του πατέρα μου δεν ήταν απλώς οδυνηρή, ήταν καθοριστική»

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη έχει ήδη κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό με τον ρόλο της Ζέτας στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει.

Είναι κόρη της Λίλας Καφαντάρη και του Βασίλη Μαυρομάτη. Το ότι προέρχεται από αμιγώς καλλιτεχνική οικογένεια άραγε την έχει επηρεάσει;

«Σίγουρα με έχει επηρεάσει, συνειδητά και ασυνείδητα. Το ασυνείδητο είναι πολύ πιο ισχυρό καθώς μεγάλωσα σε καλλιτεχνικό περιβάλλον, διαμορφώθηκα μέσα σε αυτό, σε καμαρίνια, παρασκήνια, γυρίσματα, παρέες καλλιτεχνών. Οι γονείς μου αγαπούσαν και οι δύο τη δουλειά τους, ήταν πολύ δημιουργικοί, χαίρονταν να δουλεύουν, και το εισέπραττα όλο αυτό. Αυτά ήταν τα ερεθίσματά μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Οπότε, δεν μπορώ να διακρίνω ακριβώς σε ποιο βαθμό ήταν προσωπική μου απόφαση και σε ποιο η μοίρα μου».

Ήταν μονόδρομος το να γίνεις ηθοποιός;

«Ήταν συνειδητή απόφαση επειδή προσπάθησα να αποφύγω το μονόδρομο. Πήγα στην Αγγλία για σπουδές πάνω στη φυσική και έκανα διάφορες άλλες δουλειές μέχρι να αποφασίσω ότι αυτό θα κάνω γιατί αυτό θέλω να κάνω. Επομένως, ήταν απόλυτα συνειδητή επιλογή και με όλο της το κόστος. Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να είναι ξεκάθαρο το τι θέλω να κάνω καλλιτεχνικά από πολύ νωρίς».

Τι σου είπαν οι γονείς σου όταν το αποφάσισες;

«Ο πατέρας μου χάρηκε πολύ, η μητέρα μου όχι και τόσο επειδή φοβήθηκε πως ίσως αντιμετώπιζα δυσκολίες που δεν θα άντεχα. Είναι πολύ προστατευτική, αλλά πιστεύω πως πλέον όχι απλώς είναι καθησυχασμένη, αλλά νιώθει και υπερήφανη.
Η απώλεια του πατέρα σου το 2017 σε έχει δέσει περισσότερο με τη μητέρα σου;
Η απώλεια του πατέρα μου δεν ήταν απλώς οδυνηρή, ήταν καθοριστική. Σίγουρα με έχει δέσει περισσότερο με τη μητέρα μου, αλλά θεωρώ πως έχει αλλάξει τις σχέσεις μου με όλους τους ανθρώπους και, κυρίως, τον εαυτό μου Ήταν πολύ μεγάλη μετακίνηση».

Πώς άλλαξες;

«Είναι δύσκολο να το περιγράφω με λίγα λόγια, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης αλλά, αν έπρεπε να το συνοψίσω, θα έλεγα ότι με ωρίμασε και, επίσης, με έκανε να φοβάμαι λιγότερο τη ζωή», λέει στο Hello.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved