Καρβούνη: «Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί επέλεξα αυτό το επάγγελμα αφού δεν μπορώ να ζήσω καλά»
Showbiz

Καρβούνη: «Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί επέλεξα αυτό το επάγγελμα αφού δεν μπορώ να ζήσω καλά»

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν η Κόρα Καρβούνη επέλεξε να μην κάνει θέατρο και να αφοσιωθεί στην τηλεοπτική «Νίτσα» της σειράς Αυτή η νύχτα μένει.

Η ηθοποιός μιλά σε πρόσφατη συνέντευξή της για την τηλεοπτική της συνύπαρξη με την Άννα Μάσχα και τον Γιάννη Τσορτέκη αλλά και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει μέσα στο επάγγελμα.

Είναι σημαντικό που το ευρύ τηλεοπτικό κοινό έχει ανακαλύψει -εκ νέου ίσως- ηθοποιούς όπως εσύ, η Άννα Μάσχα και ο Γιάννης Τσορτέκης

«Προσωπικά, νιώθω τυχερή για αυτό. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από όλους τους συντελεστές να μπουν θεατρικοί ηθοποιοί στις τηλεοπτικές σειρές και να ανέβει το υποκριτικό επίπεδο. Πιστεύω πως το έχει ανάγκη και ο κόσμος, γι’ αυτό μας έχει αγκαλιάσει. Και οι τρεις είμαστε θεατρικοί αλλά και κινηματογραφικοί ηθοποιοί, κυρίως ο Γιάννης. Έχουμε γαλουχηθεί σε αυτούς τους δύο καλλιτεχνικούς τόπους και ερχόμαστε τώρα στην τηλεόραση, με μεγάλη αγάπη για το μέσο, να εφαρμόσουμε στους ρυθμούς της όσα έχουμε μάθει. Οι ρυθμοί μιας τέτοιας σειράς είναι μανιώδεις. Πρέπει να έχεις συγκέντρωση και να έχουν προηγηθεί καλή εκμάθηση και προετοιμασία, αλλιώς δεν βγαίνουν οι σκηνές. Την αγαπάμε και την πιστεύουμε όλοι αυτήν τη σειρά».

Τι θεωρείς ότι έχεις καταφέρει κάνοντας αυτήν τη δουλειά τόσα χρόνια και πώς σε έχει ανταμείψει;

«Έχω καταφέρει να βελτιώνομαι από δουλειά σε δουλειά και με ανταμείβει το κοινό που το συνειδητοποιεί αυτό και μου το δείχνει. Η υποκριτική είναι αέναη διαδικασία έρευνας και απαιτεί πολλή δουλειά. Με το πέρασμα του χρόνου, νιώθω πως ωριμάζω και ως άνθρωπος αλλά και ως ηθοποιός».

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ δυσκολίες που σε έκαναν να σκεφτείς να ασχοληθείς με κάτι άλλο;

«Φυσικά, κυρίως βιοποριστικές δυσκολίες. Πρόκειται για ένα πολύ επισφαλές επάγγελμα. Ουσιαστικά, ψάχνεις για δουλειά τρεις φορές το χρόνο. Επίσης, ανήκω σε μια γενιά την οποία χτύπησαν η οικονομική κρίση και η πανδημία. Έχουμε φάει αρκετά χαστούκια ως γενιά. Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί επέλεξα αυτό το επάγγελμα αφού δεν μπορώ να ζήσω καλά. Μου έδωσε όμως ώθηση η πολύ μεγάλη αγάπη που έχω για τη δουλειά μου. Γι’ αυτό και θέλω να την κάνω καλά. Όταν οι μαθητές μου μου λένε ότι είμαι καλή δασκάλα, τους απαντώ ότι αγαπώ πολύ την υποκριτική, γι’ αυτό τους τη μεταδίδω με ωραίο τρόπο».

Ανέφερες ότι αποφάσισες να μείνεις εκτός θεάτρου φέτος. Ήταν δύσκολη η απόφαση;

«Όχι, καθόλου. Ήμουν πάντα με το ένα πόδι στο θέατρο και το άλλο στον κινηματογράφο, μου προσφέρουν διαφορετικές χαρές το καθένα και μου αρέσουν εξίσου. Η αποχή μου για μικρό διάστημα δεν με ενοχλεί επειδή με γεμίζει αυτό που κάνω τώρα. Άλλωστε συμμετείχα στις παραστάσεις για την «Αυλή των θαυμάτων», μια καταπληκτική δουλειά σε κάθε επίπεδο και ένα υπέροχο έργο, το οποίο είναι πολύ σύγχρονο καθώς όλοι ψάχνουν ένα θαύμα πια».

Εσύ τι θαύμα ψάχνεις;

«Νομίζω πως το θαύμα που ψάχνω είναι να είχαν οι άνθρωποι καλύτερη ψυχική υγεία. Αυτό μου λείπει στη σύγχρονη εποχή, να μην υπήρχε βία», λέει στο Hello η ηθοποιός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved