Εριφύλη Κιτζόγλου: «Προσπαθώ να είμαι κοντά στα θέλω μου…»
Showbiz

Εριφύλη Κιτζόγλου: «Προσπαθώ να είμαι κοντά στα θέλω μου…»

Η Εριφύλη Κιτζόγλου ανήκει σε μία νεότερη γενιά ηθοποιών και ξεχωρίζει για το ταλέντο της.

Η ίδια, με αφορμή την παράσταση «Η νύχτα των μυστικών», που ανεβαίνει στο Θέατρο Μπέλλος, μιλάει γι’ αυτή και εξηγεί πόσο εφικτό είναι να «κουκουλώνονται» κάποια πράγματα μέσα από το θέαμα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Ακόμη, αποκαλύπτει κάποιες από τις εξελίξεις στη σειρά της EPT 1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» στην οποία συμμετέχει.

  • Πώς κυλάει, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, η τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδος;

Η καλλιτεχνική περίοδος κυλάει πολύ ομαλά, καθώς συνεχίζουμε τα γυρίσματα για τη σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» και έχουμε νέο σκηνοθέτη, τον Σπύρο Ρασιδάκη. Νιώθω χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία και κάθε χρόνος που περνάει είναι διαφορετικός. Ο τρίτος, που διανύουμε τώρα, είναι πιο απολαυστικός. Από την άλλη, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ανεβάζουμε την παράσταση «Η νύχτα των μυστικών», σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο θέατρο Μπέλλος.

  • Η καθημερινότητά σου έχει γίνει πιο εύκολη τώρα που δεν υφίστανται τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην πανδημία;

Είναι φοβερά ευτυχές που έχουν ανοίξει τα πράγματα. Όλο αυτό που περάσαμε με την πανδημία και τους αναγκαίους εγκλεισμούς μοιάζει να είναι ένα μακρινό παρελθόν και ταυτόχρονα να μην είναι. Οι άνθρωποι συνηθίζουμε εύκολα σε οποιαδήποτε συνθήκη.

  • Το έργο του Άκη Δήμου «Η νύχτα των μυστικών», που ανεβάζετε στο θέατρο Μπέλλος, σηματοδοτεί και το θεατρικό ντεμπούτο σου. Πώς ξεκίνησε η συνεργασία;

Η συνεργασία ξεκίνησε το καλοκαίρι, όταν μου τηλεφώνησε η Αικατερίνη Παπαγεωργίου και μου είπε ότι θέλει να με δει για κάτι. Βρεθήκαμε στο θέατρο, που τότε δεν είχε ακόμη ανακαινιστεί, και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα γίνει όπως είναι τώρα. Επομένως, η συνεργασία ξεκίνησε κάπως έτσι, με μία ακρόαση, και εξελίσσεται φοβερά. Στη συγκεκριμένη δουλειά, είμαστε όλοι νέοι άνθρωποι, έχουμε όρεξη και ζωντάνια για αυτό που κάνουμε. Επίσης, επειδή είναι η πρώτη μου παράσταση σε επαγγελματικό επίπεδο, το βρίσκω συναρπαστικό, πρωτόγνωρο και δημιουργικό.

  • Ποια είναι η ιστορία που αφηγείστε μέσα από τη «Νύχτα των μυστικών»;

Ένα ζευγάρι, αποτελούμενο από έναν βίαιο άντρα και μία γυναίκα που φέρεται ως άβουλο ον, εισέρχεται σε ένα τσίρκο. Εκεί, συναντούν κλόουν, ακροβάτες, ντραγκ, μάγους κ.ά. και όλοι έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες προεκτάσεις των εαυτών τους και τα τέρατά τους. Αυτά μπορεί να είναι πολύ καλά ή και πολύ κακά. Σίγουρα, όμως, είναι αποκαλυπτικά.

  • Η ηρωίδα σου καλείται να αντιμετωπίσει καλά ή κακά τέρατα;

Η ηρωίδα μου, η οποία είναι δέσμια σε αυτό το τσίρκο και απόλυτα πεπεισμένη ότι το σόου δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά θα συνεχίζεται για πάντα, καλείται να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς της δαίμονες. Την εξάρτηση που έχει από τις ναρκωτικές ουσίες και που της δημιουργούν μια φοβερή μοναξιά, στέλνοντάς την στο περιθώριο.

  • Είναι διατεθειμένη να τα αφήσει όλα πίσω και να ξαναβγεί στο φως;

Η ηρωίδα μου έχει την ανάγκη να πατήσει στα πόδια της και να ονειρευτεί ξανά, αλλά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η εξάρτηση είναι μια δίνη.

  • Πόσο εφικτό είναι να «κουκουλώνονται» κάποιες αλήθειες, είτε μέσα από το θέαμα που προσφέρει ένα τσίρκο είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο;

Μπορεί να είναι εύκολο και ταυτόχρονα δύσκολο. Σίγουρα, το θέαμα είναι ένας τρόπος να μαγέψεις το κοινό και να το χειραγωγήσεις. Γι΄αυτόν τον λόγο άνθισε σε σκοτεινές, ιστορικά, περιόδους. Σαφώς υπάρχει η ανάγκη αποσυμπίεσης από τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά είναι κολόνα μη μένουμε αμέτοχοι στη ζωή και στα τεκταινόμενα.

  • Εσύ επιλέγεις να «κουκουλώνεις» πράγματα ή το λύνεις επιτόπου;

Νομίζω είναι ανθρώπινο να εθελοτυφλούμε ή και να «κουκουλώνουμε» κάποια πράγματα. Είναι μια άμυνα. Παρ’ όλα αυτά, ως Εριφύλη, προσπαθώ να είμαι κοντά στα θέλω μου. Όταν νιώθω ότι κυλάω σε μια ευκολία μου, προσπαθώ να αντισταθώ. Είναι καλό να πηγαίνεις κοντά στην αλήθεια σου.

  • Τηλεοπτικά τώρα, ακόμα μία χρονιά, πρωταγωνιστείς στην αγαπημένη σειρά της EPT 1 «Τα καλύτερά μας χρόνια». Αισθάνεσαι δικαιωμένη γι’ αυτή την επιλογή;

Δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου, γιατί για κάποιο λόγο αυτή η επιλογή με έφερε αντιμέτωπη με πράγματα που δεν φανταζόμουν ποτέ. Δεν περίμενα να δουλεύω με αυτόν τον ρυθμό, ή να μην έχω χρόνο για πρόβα ή κάτι άλλο, ή τα αντανακλαστικά μου να είναι πιο γρήγορα. Η τηλεόραση είναι ένας κόσμος που δεν είχα φανταστεί, αλλά μου αρέσει αυτή η εμπειρία.

  • Η Ελπίδα, η ηρωίδα που υποδύεσαι, παλεύει να κατακτήσει το όνειρό της. Θα μπορέσει τελικά να πετύχει στον χώρο της υποκριτικής με τον τρόπο που θέλει;

Δεν ξέρω αν θα είναι σίγουρα με τον τρόπο που θέλει. Κι αυτό γιατί ονειρευόμαστε κάτι, το κάνουμε πραγματικότητα και μετά λέμε ότι δεν είναι αυτό που ονειρευτήκαμε. (Γελάει.) Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις δυσκολίες του ονείρου. Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Ελπίδα έχει τραβήξει πορεία για το όνειρό της.

  • Εκείνη φτάνει στο σημείο να θυσιάσει και την προσωπική της ζωή, σωστά;

Ακριβώς. Η Ελπίδα είναι σε μία φάση που έχει παραγκωνίσει τα προσωπικά της, με σκοπό να προσηλωθεί στον στόχο της. Δεν σου κρύβω ότι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνω και το νιώθω, καθώς ταυτίζομαι με τη συγκεκριμένη συνθήκη.

  • Πιστεύεις πως η σκληρή δουλειά αποτελεί αποκλειστικό παράγοντα για να κατακτήσει κάποιος όσα επιθυμεί ή παίζουν ρόλο και άλλες παράμετροι;

Το επίθετο «σκληρή» είναι κάτι που δεν μου ταιριάζει. Το έχει πλάσει η συνείδησή μας με την έννοια του πρώτου, που μαθαίνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με τους άλλους, και ότι πρέπει να δουλεύεις σκληρά για να ανελιχθείς και να γίνεις αυτό που θέλεις. Επίσης, η σκληρή δουλειά είναι αποτέλεσμα ενός καπιταλιστικού μοντέλου ζωής, που θέλει να είμαστε τα τέλεια πιόνια. Προσωπικά, λοιπόν, προτιμώ να δουλεύω με πίστη, αφοσίωση, πάθος και κάθε φορά να ψάχνω την απόλαυση σε αυτό που κάνω.

  • Πώς θα ήθελες να δεις την Ελπίδα στο πέρασμα των χρόνων;

Θα ήθελα να δω την Ελπίδα να μη χάνει την πίστη της, Να παραμένει περιπετειώδης και να βιώνει εμπειρίες, να ζει και να ρουφάει τη ζωή. Μη γίνει κάποια μικροαστή που κάνει ό,τι της προτάσσει η κοινωνία.

  • Ποια άλλα είναι τα επαγγελματικά σχέδιά σου;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω κάποια άλλα επαγγελματικά σχέδια. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τον Μάιο θα κάνουμε γυρίσματα για τη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» και η παράστασή μας, «Η νύχτα των μυστικών», θα πάει αισίως μέχρι το Πάσχα, είπε η Εριφύλη Κιτζόγλου στο my tv.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved