Λάκης Κομνηνός: Ο γόης του Ελληνικού κινηματογράφου βρίσκεται στη Μάνη και μαζεύει ελιές
Showbiz

Λάκης Κομνηνός: Ο γόης του Ελληνικού κινηματογράφου βρίσκεται στη Μάνη και μαζεύει ελιές

Ο Λάκης Κομνηνός έχει γράψει τη δική του ιστορία στον Ελληνικό κινηματογράφο και φυσικά υπήρξε ένας από τους ζεν πρεμιέ της εποχής.

H τελευταία του κινηματογραφική συνεργασία ήταν στο «Ουζερί Τσιτσάνης» και τηλεοπτικά τον είδαμε το 2007 στη σειρά Ζωή Ξανά.

Εκτός από τη μεγάλη του αγάπη στην υποκριτική, ο ηθοποιός καταπιάνεται συχνά τόσο με το κυνήγι όσο και με το… μάζεμα των ελιών.

Ο εκλεκτός ηθοποιός αυτό το διάστημα σύμφωνα με την εφημερίδα Secret, βρίσκεται στη Μάνη.

«Μαζεύω ελιές, θα τα ξαναπούμε σε έναν περίπου μήνα». Ο μεσιέ Κομνηνός βρίσκεται όλο τον χρόνο μεταξύ Αθήνας - Μάνης. Μάλιστα, στα πέριξ του Μυστρά δεν ασχολείται μόνο με ελιές. Και εκείνος, όπως και οι Γλίξμπουργκ, αγαπάει το κυνήγι. Έχει συνδέσει όλη του τη ζωή με το κυνήγι, υπογραμμίζοντας πως «είναι ένα πάθος που προσφέρει μοναδικές απολαύσεις, αλλά εμπεριέχει και κινδύνους». «Το δικό μου μπόλιασμα προήλθε από τον πατέρα μου», εξηγεί, προσθέτοντας: «Τα πρώτα μου κυνήγια έγιναν με σφεντόνα και λίγο αργότερα με... αυτοσχέδιο όπλο».

Το πραγματικό του όνομα είναι Απόστολος Πάστος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέσβο, αλλά η απώτερη καταγωγή της οικογένειάς του είναι από την Κεφαλλονιά. Φοίτησε για δύο χρόνια στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κ. Μιχαηλίδη.

Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα Κινηματογράφου και Θεάτρου στην Ακαδημία Τεχνών του Ιλινόις στις ΗΠΑ.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο στην τραγωδία Αντιγόνη και στον κινηματογράφο στην ταινία Εγωισμός (με το όνομα Λάκης Πάστος).[1] Διακρίθηκε στον κινηματογράφο σε ρόλους ωραίου και μοιραίου άντρα, «αρχηγού των κακών», κατασκόπου - πράκτορα, ξένου (Γερμανού ή Άγγλου) ή νεαρού με πλούσια καταγωγή.

Τη δεκαετία του 1970 πρωταγωνίστησε σε κοσμοπολίτικες ταινίες, κάποιες από τις οποίες είχαν διεθνές καστ και υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα μπάτζετ, ενώ κυκλοφόρησαν και σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας.

Στο ραδιόφωνο, ο Κομνηνός συμμετείχε σε εκπομπές και ως αφηγητής σε πολυάριθμα ντοκιμαντέρ.
Το 1975 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, την Πανθέαμα, η οποία από το 1996 συνέχισε τη δραστηριότητά της με το νέο τίτλο Media Team. Έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved