Σακελλαρόπουλος: «Η φαντασία μου εκτοξεύτηκε και αυτό το χρωστάω στον Χατζηνικολάου»
Showbiz

Σακελλαρόπουλος: «Η φαντασία μου εκτοξεύτηκε και αυτό το χρωστάω στον Χατζηνικολάου»

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του αθλητικού ρεπορτάζ.

Με τις γλαφυρές περιγραφές του σχολιάζει τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι και κερδίζει ακόμη και όσους δηλώνουν αδιάφοροι για τα σπορ.

Σπούδασε Noμική, αλλά τον κέρδισαν η δημοσιογραφία και το γράψιμο, και με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο «Ενός λεπτού σιγή» αναφέρεται στην πρώτη... σύζυγό του, τη δημοσιογραφία, αλλά και στη συγγραφή που έχει κερδίσει

«Με 19 βιβλία σε 19 χρόνια, η συγγραφή δεν είναι πλέον ερωμένη, αλλά σύζυγος. Με τη δημοσιογραφία είμαστε σε διαδικασία διαζυγίου. Όταν ξεκίνησα, ήθελα να αποδείξω ότι δεν ξέρω μόνο από πέναλτι και οφσάιντ, επειδή υπήρχε ο μύθος εκείνα τα παλιά χρόνια ότι οι αθλητικοί συντάκτες γράφουν... με τα πόδια. Μετά από έντονη πίεση, με παρουσία εκεί που γραφόταν η ιστορία, με δακρυγόνα, με μαχαιρώματα και φασαρίες έπρεπε να βρεθεί ένα αντίδοτο για να με γαληνέψει και αυτό ήταν η βαρκούλα της συγγραφής. Μου έδωσε άλλες επτά ζωές. Η διάρκεια της έρευνας είναι κάτι το μαγικό και με ενθουσιάζει. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το παιδί ενός φτωχού δημοσίου υπαλλήλου θα μπορούσε να κάνει πράγματα που ούτε είχε ονειρευτεί. Το δόγμα μου είναι το "χάνεται μόνο όποιος χάσει τα όνειρά του".

Εκανα όνειρα, αλλά η πορεία ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ενα παιδί που βρέθηκε στα αποδυτήρια του Μπερναμπέου της Ρεάλ, του Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα, που συνάντησε τον Πελέ, τον Μαραντόνα, τον Μπεκεν- μπάουερ, τον Κρόιφ, τον Μέσι, τον Ρονάλντο, τον Ζιντάν, που βρέθηκε να κάνει 19 βιβλία σε 19 χρόνια. Αυτή είναι η προίκα που θα περάσω στα παιδιά μου».

Με νοσταλγία αναφέρεται στον κομβικό ρόλο που έπαιξε στη ζωή του η συνεργασία του με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πλημμύρισε η τηλεόραση με τη φράση "είναι η στιγμή". Είναι η στιγμή που η μπάλα μπαίνει στο καλάθι, είναι η στιγμή που ακριβαίνει το "καλάθι του νοικοκυριού", όλα είχαν έναν ίδιο τρόπο γραψίματος. Πριν από πολλά χρόνια, σε μια πρωινή σύσκεψη του δελτίου ειδήσεων, ο Νίκος Χατζηνικολάου χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε "όποιος ξαναπειράξει τα κείμενα αυτουνού, θα του κόψω το χέρι". Η αλήθεια είναι ότι αυτό απελευθέρωσε τη γραφή μου, άφησε τη φαντασία μου να οργιάσει και να εκτοξευτεί και αυτό το χρωστώ στον Νίκο Χατζηνικολάου», λέει στη Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved