Κατιάνα Μπαλανίκα: «Δεν έχω και δεν θέλω να έχω απωθημένα»
Showbiz

Κατιάνα Μπαλανίκα: «Δεν έχω και δεν θέλω να έχω απωθημένα»

Μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό η Κατιάνα Μπαλανίκα.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για όλα ενώ μεταξύ άλλων σχολίασε και τις καταγγελίες που έκαναν άλλες συνάδελφοί της, στον χώρο του θεάματος.

  • Στην εποχή μας βλέπουμε στο χώρο του θεάτρου γυναίκες να βρίσκουν δύναμη και φωνή να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα. Εσείς, όταν ξεκινούσατε την καριέρα σας, πώς βιώσατε την εποχή σας; Είχαν οι γυναίκες δύναμη να αντιδράσουν - ακόμα κι αν αυτό δεν έφτανε στο φως της δημοσιότητας, όπως σήμερα;

Δεν μπορώ να μιλήσω συνολικά. Κάποιες ίσως μπορούσαν, άλλες πάλι όχι. Πάντως δεν είχαν υπάρξει ποτέ δημόσιες καταγγελίες. Ήταν μια διαφορετική εποχή και υπήρχε άλλος τρόπος δράσης και αντίδρασης. Εγώ δεν είχα ποτέ προβλήματα. Συνήθως ήμουν σε προστατευμένες δουλειές. Τότε ήταν και πιο έντονο το στοιχείο της θεατρικής παρέας που σχημάτιζε θιάσους, κάτι που ενδεχομένως να ήταν και μια μορφή προστασίας. Εγώ συνεργαζόμουν για πολύ καιρό με τον Γιώργο Μαρίνο και μετά μπήκα, ας πούμε, κανονικά στο θέατρο.

  • Ποιους μετράτε ως συνεργασίες ή ανθρώπους-σταθμούς στην καριέρα σας;

Σίγουρα ο Γιώργος Μαρίνος ήταν σταθμός. Επίσης, ο Σταμάτης Φασουλής και η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Κάτια Δανδουλάκη, η Ελένη Ράντου, με την οποία συνεργαστήκαμε πολλά χρόνια, είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και γίναμε καλές φίλες, και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

  • Απωθημένα έχετε;

Δεν έχω, αλλά δεν θέλω και να έχω. Δεν μου αρέσει να έχω απωθημένα.

  • Σε αυτήν τη φάση όπου είστε, τι απολαμβάνετε, τι σας δίνει χαρά;

Μου δίνει μεγάλη χαρά το θέατρο, όπως και τα εγγόνια μου - ειδικά όταν τα έχω κοντά μου, διότι ζουν μακριά. Οπότε, επειδή τα εγγόνια μου δεν είναι εδώ, τη μεγαλύτερη χαρά μού την προφέρουν το θέατρο και η παρέα του θεάτρου. Είναι όλοι νέα παιδιά, κάτι πολύ σημαντικό. Ομολογώ ότι παίρνω ζωή.

  • Με ποιους ανθρώπους έχετε τόσο δυνατούς δεσμούς ώστε να τους θεωρείτε οικογένεια;

Η Κάτια, η Ελένη και ο Γιώργος, που ανέφερα νωρίτερα, είναι οι άνθρωποι από το θεατρικό χώρο που είναι οικογένεια για μένα. Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι άνθρωποι, εκτός καλλιτεχνικού χώρου, τους οποίους νιώθω έτσι, είπε η Κατιάνα Μπαλανίκα στο Hello.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved