Σκρουτζ the Musical: Η επίσημη πρεμιέρα, οι λαμπερές παρουσίες & ο Αντώνης Καρατζίκης στο gossip-tv
Showbiz

Σκρουτζ the Musical: Η επίσημη πρεμιέρα, οι λαμπερές παρουσίες & ο Αντώνης Καρατζίκης στο gossip-tv

Από τις 3 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Ακροπόλ, η κλασική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς μας θυμίζει την αξία του πνεύματος των Χριστουγέννων, μέσα από ένα λαμπερό μιούζικαλ που υπογράφει μουσικά ο καταξιωμένος συνθέτης Αντώνης Καρατζίκης και είναι βέβαιο ότι θα ζεστάνει την καρδιά και την ψυχή μας.

Την σκηνοθεσία, την χορογραφία αλλά και ευρύτερα την καλλιτεχνική επιμέλεια την έχει ο Αναστάσιος Δεληγιάννης. Στον ομώνυμο ρόλο πρωταγωνιστεί ο Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ μαζί του βρίσκονται επί σκηνής η Μπέσυ Μάλφα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Άρης Μακρής και ένας υπέροχος θίασος που αποτελείται από 30 ηθοποιούς, μουσικούς και χορωδούς. Μουσική διεύθυνση Αντώνης Καρατζίκης.

Το Σάββατο 10 Δεκέμβρη ο φωτογραφικός φακός του gossip-tv.gr βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης και απαθανατίσαμε μεταξύ άλλων τη Ζήνα Κουτσελίνη με την κόρη της, Έμμα, τον Λούκα Γιώρκα και τη Μπέτυ Μαγγίρα, που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν με την παρουσία τους τους συντελεστές!

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Ωστόσο, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και τον συνθέτη Αντώνη Καρατζίκη ο οποίος μας είπε ότι η συγκεκριμένη παράσταση φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Ο ίδιος, δήλωσε στο gossip-tv.gr ότι είναι ευλογημένος και περήφανος γι΄ αυτή τη συνεργασία και αποκάλυψε παράλληλα ότι όταν είχε γίνει η πρόταση στον Σπύρο Μπιμπίλα, είχε... αρνηθεί!

Το πλούσιο βιογραφικό του ήταν αρκετό για μας δημιουργήσει τη λαχτάρα να συνομιλήσουμε μαζί του έστω και για λίγα λεπτά!

  • Σκρουτζ the musical! Πείτε μου δυο λόγια γι΄αυτή την παράσταση! Τι θα δει το κοινό που θα έρθει στο θέατρο;

Είναι μια παράσταση που φτιάχτηκε μέσα στην πρώτη καραντίνα. Είναι μια νέα προσέγγιση της ιστορίας, σε μορφή musical που δεν έχει ξαναγίνει, κρατώντας βέβαια το κλασικό στοιχείο. Είναι μια υπερπαραγωγή που εκτός από τους πρωταγωνιστές, τον Σπύρο Μπιμπίλα στον ρόλο του Σκουτζ, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την Μπέσυ Μάλφα, τον Άρη Μακρή, είναι και ένας πολυπληθής θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς – τραγουδιστές – χορευτές! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτούς τους συνεργάτες και φυσικά υπάρχει και μια 8μελής ορχήστρα που διευθύνω εγώ!

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο Σπύρος Μπιμπίλας λέει ότι είναι από τους ρόλους της καριέρας του. Όταν του είχαμε κάνει την πρόταση δεν ήθελε. Ήταν τότε που είχε ξεσπάσει το me too και είχε πολλές υποχρεώσεις, αλλά τελικά τον πείσαμε μαζί με τον σκηνοθέτη Αναστάσιο Δεληγιάννη που έχει κάνει και τις χορογραφίες! Δέχτηκε και έχει ξετρελαθεί, όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει για την παράσταση.

  • Το κοινό παίρνει και κάποια μηνύματα μέσα από αυτή την παράσταση;

Φυσικά, τα μηνύματα είναι πολύ σημαντικά, ότι δηλαδή η αγάπη είναι το παν στη ζωή και πάντα θα κερδίζει και το χρήμα είναι απλά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

Προσπαθήσαμε μέσα από το έργο να δημιουργήσουμε και κάποιες συγκινησιακές σκηνές γιατί κατά τη διάρκεια του έργου, τελειώνοντας και φτάνοντας προς το τέλος, υπάρχει λύτρωση ότι τελικά όλα είναι μάταια και ο Σκρουτζ είδε ποιο θα είναι το μέλλον του με τα λεφτά και βλέπουμε εκτός από τα παιδιά και τους μεγάλους να είναι βουρκωμένοι, γιατί όντως αυτή η ιστορία του Κάρολου Ντίκενς είναι από τις σπουδαιότερες όλα αυτά τα χρόνια.

  • Οι κριτικές για την παράσταση είναι πολύ θετικές. Τι σας λέει ο κόσμος;

Είναι ναι! Η πρώτη παρουσίαση ήταν το θέατρο Κάτια Δανδουλάκη αλλά πέσαμε στη μετάλλαξη Δ του κορονοϊού και η παράσταση κατέβηκε γιατί και εμείς οι περισσότεροι κολλήσαμε. Από τότε όμως είχε ακουστεί και ακόμα και οι άνθρωποι που το είδαν πέρσυ το έργο, ήρθαν και φέτος! Εγώ είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος και περήφανος που φτιάξαμε αυτή την παράσταση και συμμετέχουν τόσο σημαντικοί άνθρωποι και έχει φυσικά και την ανταπόκριση του κοινού.

  • Όλο αυτό με την πανδημία σας αγχώνει ή πιστεύετε ότι το έχουμε αφήσει πίσω;

Νομίζω ότι πλέον έφυγε. Ο κόσμος αρχίζει και επαναφέρεται στις αρχικές του βάσεις. Βέβαια είμαστε ακόμα στο στάδιο της προσαρμογής αλλά θα μας πάρει λίγο χρόνο να επανέλθουμε, κυρίως ψυχολογικά. Χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά απ΄όλους μας.

  • Το βιογραφικό σας είναι αρκετά πλούσιο. Τι άλλα σχέδια έχετε; Τι να περιμένουμε από εσάς;

Εγώ έχω δύο ρόλους, του δημιουργού και του παιδαγωγού! Μου αρέσει να διδάσκω και να μεταφέρω τις γνώσεις μου. Δίνω και έναν αγώνα να αναβαθμίσουμε λίγο τη χώρα σε αυτό το επίπεδο. Οι τέχνες στα σχολεία για παράδειγμα είναι ανύπαρκτες. Προσπαθώ με όλους τους συναδέλφους να βάλουμε ένα λιθαράκι για να αναβαθμιστεί αυτό. Τώρα στο κομμάτι το αμιγώς δημιουργικό, μου αρέσει να γράφω μουσική, ετοιμάζω κι άλλα έργα, φτιάχνω τώρα και ένα… ροκ μιούσικαλ!

  • Με αφορμή τις γιορτές που έρχονται, ποιο είναι ένα όνειρό σας που θα θέλατε να γίνει πραγματικότητα.

Τα όνειρα πρέπει να υπάρχουν γιατί είναι πολύ σημαντικά. Εγώ έχω πάρα πολλά όνειρα για τις δημιουργίες και αυτά που κάνω που είναι ατομικά αλλά κυρίως θα ήθελα υγεία για τους συνανθρώπους μας. Αυτό είναι το πολύ βασικό γιατί περάσαμε κι αυτό με την πανδημία και αν υπάρχει η υγεία όλα τα άλλα έρχονται! Πρέπει να ονειρευόμαστε αλλά να είμαστε και ευλογημένοι που κάθε μέρα ξυπνάμε και είμαστε υγιείς που υπάρχουμε και ζούμε!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved