Τάκης Παπαματθαίου: H συγκινητική ανάρτηση: «Θέλω να σε ευχαριστήσω για τη χαρά που μου έδωσες»
Showbiz

Τάκης Παπαματθαίου: H συγκινητική ανάρτηση: «Θέλω να σε ευχαριστήσω για τη χαρά που μου έδωσες»

Σε μια συγκινητική ανάρτηση προχώρησε ο Τάκης Παπαματθαίου.

Ο ηθοποιός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρθηκε στον μαθητή του, Γιώργο.

Ο Γιώργος έμαθε σκάκι από τον ηθοποιό, ο οποίος διδάσκει σκάκι και είναι πρωταθλητής Ελλάδος ηθοποιών, και κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στο σκάκι.

Θέλησε λοιπόν να πει δυο λόγια για εκείνον, που τον ανέλαβε από ηλικία 9 ετών, τον ευχαρίστησε δημόσια και έστειλε και το μήνυμά του ζητώντας από τους γονείς να μαθαίνουν σκάκι στα παιδιά τους.

«Αυτό το χαρισματικό παιδάκι,"μεγάλωσε",ψήλωσε κι άλλο,κοντά 1.90, πήγε 20 χρονών,και φέτος πήρε κι άλλο μπόϊ κατακτώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στο σκάκι !
'Οταν άρχισα να του μαθαίνω σκάκι σε ηλικία εννέα ετών,απ'την πρώτη κιόλας μέρα εξεπλάγην απ'το αστείρευτο ταλέντο του. Ο Γιώργος εκείνο τον καιρό ήταν ένας ήδη ένας υπερταλαντούχος παίκτης του μπάσκετ,ο Παναθηναϊκός μάλιστα τον ανακάλυψε στον Αρίωνα που έπαιζε τότε,και τον πήρε μεταγραφή για την ομάδα παίδων..
Στην συνέχεια ο ίδιος προτίμησε να ασχοληθεί με το σκάκι,και ν'αφήσει προσωρινά τουλάχιστον,σε δεύτερη μοίρα το μπάσκετ..
Εγώ πάλι άρχισα να ξημεροβραδιάζομαι ώρες ατελείωτες πάνω στο κομπιούτερ μεταφράζοντας απ'το διαδίκτυο θεωρητικά σκακιστικά βιβλία κορυφαίων παικτών απ'όλο τον κόσμο,και να του μεταφέρω αυτές τις γνώσεις.Τα πρώτα χρόνια λοιπόν ήμουν ο δάσκαλός του.

Η μία επιτυχία διαδέχονταν την άλλη και στην 'Ελλάδα και στα Ευρωπαϊκά διεθνή τουρνουά.
Αυτές οι επιτυχίες οφείλονταν αποκλειστικά και μόνον στον Γιώργο..Αντίθετα για κάποια "στραβοπατήματά" του,θεωρώ ότι υπεύθυνος ήμουν εγώ,μιάς και δεν υπήρξα ποτέ μου επαγγελματίας προπονητής,απλά μόνον ένας Πρωταθλητής Ελλάδας 'Ηθοποιών.
'Ο Γιώργος λοιπόν,ένα χαρισματικό παιδί,με ήθος,ευγένεια ψυχής,πνευματική καλλιέργεια και με ένα σπάνιο προσωπικό χιούμορ !..
Στο αγωνιστικό μέρος,ένας δυνατός χαρακτήρας και ασυμβίβαστος μαχητής.Μάλιστα θα μπορούσε να εξασφαλίσει τον τίτλο του Διεθνούς Μαίτρ και πρίν 4-5 χρόνια κάνοντας εύκολες ισοπαλίες,αλλά έπαιζε και παίζει πάντα για την Νίκη.Καί να που τώρα χρίστηκε Διεθνής Μαίτρ.
Γιώργο,με αυτήν την ανάρτησή μου εδώ,θέλω να σε ευχαριστήσω για την μεγάλη χαρά που μου έδωσες.
Να είσαι πάντα γερός και δυνατός.Σου εύχομαι κάθε τύχη και κάθε προκοπή στη ζωή σου.
Μα πάνω απ'όλα σου εύχομαι να είσαι χαρούμενος στην ζωή σου με ό,τι κάνεις.
Τέλος με την ευκαιρία θέλω να περάσω ένα μήνυμα στους φίλους. Το ρητό-σύμβολο της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας είναι
" Gens una sumus ".Που σημαίνει απ'τα Λατινικά,
"Είμαστε όλοι μια οικογένεια". Ανεξάρτητα φυλής,καταγωγής,θρησκείας.Αυτό.
Και εάν μου επιτρέπεται μία προτροπή μου στους γονείς: Μάθετε στο παιδί σας σκάκι.Θα τα βοηθήσει πολύ στον χαρακτήρα και στο μυαλο για το μέλλον τους», έγραψε ο ίδιος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved