Φίλιππος Πλιάτσικας: «Πάντα η μουσική θα βρίσκει τρόπο να μπαίνει στις ψυχές των ανθρώπων»
Showbiz

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Πάντα η μουσική θα βρίσκει τρόπο να μπαίνει στις ψυχές των ανθρώπων»

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας παρουσιάζει στη μουσική σκηνή Σφίγγα, παρέα με τον Βαγγέλη Γερμανό, την παράσταση «Η μοναξιά μου πάει στα μπαράκια».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τους καλλιτέχνες που γνώρισε στο ξεκίνημά του και την πορεία τους μέσα στα χρόνια.

«Είμαι περήφανος για τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Μανώλη Φάμελλο. Είμαι
τυχερός που γνώρισα τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Διονύση Τσακνή, τότε που παίξαμε μαζί. Το ίδιο αισθάνομαι και για τον Βασίλη Καζούλη. Πρόκειται για πολύ σημαντικές προσωπικότητες, για ακομπλεξάριστους ανθρώπους που δεν προσπαθούσαν να το παίξουν κάτι, γιατί ήταν κάτι. Το ίδιο μου συμβαίνει και τώρα με τον Βαγγέλη Γερμανό που ήταν ένας από τους μεγάλους μου μουσικούς έρωτες και είχα λιώσει “Τα μπαράκια” όταν ήμουν μικρός. Τώρα που τον γνώρισα δεν τον έχω απομυθοποιήσει ούτε στο ελάχιστο», είπε στο Βήμα ενώ αναφέρθηκε και στους Πυξ Λαξ.

«Οι Πυξ Λαξ είναι μια πολύ ειδική περίπτωση, ακόμη κι εμείς που έχουμε μεγαλώσει και προσεγγίζουμε το όλο φαινόμενο ως παρατηρητές βλέπουμε πως κάποιες διαστάσεις του είναι ανεξήγητες. Από το 2018 που παίζουμε ξανά μαζί τα καλοκαίρια έχουμε πάθει πλάκα με το πόσο νέοι άνθρωποι έρχονται στις συναυλίες μας. Κάποιοι δεν είχαν γεννηθεί καν τη δεκαετία του ’90».

Μιλώντας για την κατάσταση της μουσικής βιομηχανίας σήμερα και τους νέους δημιουργούς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας είπε πως: «Δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν άνθρωποι που θα αφουγκράζονται τον κόσμο και θα γίνονται αγωγοί αυτής της
γενικότερης διάχυσης ενέργειας, θα την αντιλαμβάνονται, θα έχουν ενσυναίσθηση και θα τη μετατρέπουν σε τραγούδια. Πάντα η μουσική θα βρίσκει τρόπο -όσο και να αλλάζουν οι συνθήκες -να μπαίνει στις ψυχές των ανθρώπων. Ολο και κάποιος πιτσιρικάς θα μιλάει για τα αστικά αδιέξοδα, όλο και κάποιος μεγαλύτερος
που η ψυχή του παραμένει νέα θα καταφέρει αγγίζει ευαίσθητες χορδές. Το ότι
η δισκογραφία αποφάσισε κάποια στιγμή στα 00s να αυτοκτονήσει δεν σημαίνει ότι
θα πέθαινε και η μουσική».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved