Εξηνταβελώνη: Θεωρώ ότι αυτό που αποκαλούμε τοξική σχέση είναι πολύ πιθανό να καταλήξει κακοποιητική
Showbiz

Εξηνταβελώνη: Θεωρώ ότι αυτό που αποκαλούμε τοξική σχέση είναι πολύ πιθανό να καταλήξει κακοποιητική

Την Νατάσα Εξηνταβελώνη την παρακολουθούμε μέσα από τη σειρά του Alpha, Ο Παράδεισος των κυριών και ο ρόλος της έχει αγαπηθεί από το κοινό.

Η ηθοποιός έχει μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της υποκριτικής και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από εκείνη. Η ίδια παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για τον ρόλο της αλλά και για τις κρυφές πτυχές της ηρωίδας της.

Έχει τύχει στην πορεία της ζωής σας, να περάσετε από μια κακοποιητική σχέση; Και δεν μιλάω απαραίτητα για σωματική κακοποίηση. Θα μπορούσε να είναι λεκτική ή ψυχολογική...

Θεωρώ ότι αυτό που αποκαλούμε «τοξική σχέση» όσον αφορά το συναίσθημα είναι πολύ πιθανό να καταλήξει κακοποιητική. Απλώς αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω θετικά ότι, ναι, έχω υπάρξει σε μια τέτοια σχέση, διότι θεωρώ ότι είμαστε πολύ μακριά ως κοινωνίες από το να αντιληφθούμε τις πιο λεπτές πτυχές τέτοιου είδους συμπεριφορών. Κάνουμε baby steps αυτήν τη στιγμή. Σε σημείο απλώς να αναγνωρίζουμε τι σημαίνει βιασμός, τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει mansplaining, τι σημαίνει παραβατική συμπεριφορά. Οπότε πιο λεπτές αποχρώσεις αυτών των καταστάσεων δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να τις συζητητάμε πιο ανοιχτά, για αυτό δεν κάνω αυτήν τη στιγμή τέτοιου είδους κουβέντα.

Έχετε αντιληφθεί όμως εσείς, ως προσωπικότητα, ότι με έναν τρόπο σάς συνέβη κάτι τέτοιο...

Το έχω αντιληφθεί ως άνθρωπος που αυτά τα συζητά λίγο νωρίτερα από ό,τι τα έχει συζητήσει η κοινωνία - ευτυχώς έχω ανθρώπους να μιλάμε για αυτά πιο ανοιχτά. Ήξερα ήδη ότι ζω σε πατριαρχικές κοινωνίες όπου... τι να λέμε τώρα; Ότι οι σχέσεις μας δεν εμποτίζονται από αυτά τα πρότυπα; Και δεν κατηγορώ μόνο τους άντρες συντρόφους ή φίλους. Και εμείς ως γυναίκες είμαστε περισσότερο υπομονετικές στις στιγμές που δεν θα έπρεπε. Οπότε είναι συνδυαστικό αυτό. Είναι απόρροια της πατριαρχικής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Δεν το χρεώνω στη μία πλευρά ή στην άλλη.

Θα θέλατε η ολοκλήρωση αυτού του κύκλου επεισοδίων να βρει την Αμαλία μαζί με τον Ντίνο;

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για αυτό, διότι βλέπουμε ότι και ο Ντίνος είναι ένας μπερδεμένος άνθρωπος. Αν ο Ντίνος κρατήσει την εκτίμησή του για την Αμαλία, ύστερα από αυτά που έχει μάθει, αν μπορέσει να σταθεί άξιος της αγάπης της, τότε, ναι, θα ήθελα πολύ να είναι μαζί. Όμως η Αμαλία δεν έχει δεχτεί στήριξη ούτε από τον Ντίνο. Εγώ θα ήθελα η Αμαλία να βρει ένα σύντροφο ο οποίος θα τη στηρίξει, θα την αγαπήσει για αυτό που είναι, θα φροντίσει το τραύμα της, θα την ακούσει. Όποιος και αν είναι αυτός. Ακόμα κι αν αργήσει. Μην ξεχνάμε ότι η Αμαλία είναι μια πολύ νέα κοπέλα. Τη βρίσκουμε λίγο μετά την ενηλικίωσή της. Θέλω να δικαιωθεί και δεν είναι απαραίτητο ότι θα δικαιωθεί από ένα σύντροφο. Δεν αποκλείεται να δικαιωθεί και από ένα όνειρο ζωής που μπορεί να πετύχει.

Πηγή: 7 μερες tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved