Ο Μενιδιάτης στο gossip-tv: «Δεν είναι δύσκολη η ζωή του τραγουδιστή και όσοι το λένε είναι βολικοί»
Showbiz

Ο Μενιδιάτης στο gossip-tv: «Δεν είναι δύσκολη η ζωή του τραγουδιστή και όσοι το λένε είναι βολικοί»

Χρήστος Μενιδιάτης… Δίπλα από το όνομά του υπάρχουν δύο λέξεις, «καλό παιδί» και αυτό γιατί ο τρυφερός και ευγενικός χαρακτήρας του έχει κερδίσει την ελληνική μουσική βιομηχανία. Εκτός από επιτυχημένη δισκογραφική πορεία, μετράει και δεκάδες συνεργασίες με άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου. 

Ο τραγουδιστής είναι από τους πιο ωραίους τύπους που έχω γνωρίσει, καθώς, από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε μου ''άνοιξε'' την καρδιά του.

Ο ίδιος δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις και γι’αυτό κάθε κουβέντα του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα όλα όσα λέει σου αποτυπώνονται στο μυαλό. Έτσι λοιπόν, ένα κρύο απόγευμα βρέθηκα στα γυρίσματα του νέου του video clip, «Δυνατά μαζί» και εκεί μου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μενιδιάτης μίλησε για τον πατέρα του που δεν βρίσκεται στη ζωή, για την οικογένειά του, για τον έρωτα αλλά και για τις «σκοτεινές» του ημέρες.

Κυκλοφόρησε το νέο σας τραγούδι με τίτλο, Δυνατά μαζί, πείτε μερικά λόγια για αυτό…

Είναι ένα καινούργιο τραγούδι σε μουσική του Γιάννη Φρασέρη και στίχους της Βίκυς Γεροθοδωρου. Είναι ένα ανεβαστικό, χαμογελαστό ερωτικό τραγούδι που από την πρώτη στιγμή σου φτιάχνει την διάθεση, τουλάχιστον την δική μου, μου την ανεβάζει, ελπίζω και του κόσμου.

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στον έρωτα…

Ναι αναφέρεται σε ένα έρωτα μεγάλο, γεμάτο πάθος και ενθουσιασμό. Σίγουρα εξυμνεί τον έρωτα και ότι ωραίο απορρέει από αυτόν. Είναι ένα dance κομμάτι και είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω κάτι τέτοιο, διότι ο κόσμος με έχει συνηθίσει σε λίγο πιο λαϊκά και από αυτή την άποψη είναι μια πρόκληση για εμένα.

Είναι αυθόρμητος και διαθέτει χιούμορ

Τι είναι για εσάς ο έρωτας;

Είναι η ζωή η ίδια. Η έμπνευση και ο λόγος να υπάρχεις. Μπορεί κανείς να φανταστεί την ζωή του χωρίς έρωτα; Δεν νομίζω.

Αυτό το κομμάτι είναι για εσάς ένα από τα αγαπημένα δικά σας τραγούδια;

Θα το δείξει ο χρόνος, συνήθως όταν μας συμβαίνει κάτι καινούργιο δεν το καταλαβαίνουμε εκείνη την ώρα, ο χρόνος θα μου δείξει πραγματικά αν το αγαπήσω και φυσικά αν το αγαπήσει ο κόσμος και αν η επιλογή που έκανα είναι καλή.

Με τα χρόνια εμπειρίας που έχετε, όταν ακούτε ένα τραγούδι μπορείτε να καταλάβετε αν θα γίνει επιτυχία;

Όχι δεν μπορώ γιατί θα έκανα μόνο επιτυχίες τότε (γέλια). Το ένστικτο μας συνήθως μας καθοδηγεί και η άποψη των συνεργατών μας και όλοι μαζί παίρνουμε μια κοινή απόφαση.

Δεν θα μου ταίριαζε από την φύση μου σαν άνθρωπος να ασχοληθώ με το τραγούδι
Τι ήταν αυτό που σας τράβηξε στο τραγούδι και αποφασίσατε να το κάνετε επαγγελματικά;

Δεν το καταλαβαίνεις από που σε τραβάει. Πιστεύω ότι αν δεν είχα γεννηθεί μέσα σε μουσική οικογένεια, ίσως να μην ήμουν επηρεασμένος. Δεν θα μου ταίριαζε από την φύση μου σαν άνθρωπος να ασχοληθώ με το τραγούδι, ωστόσο η επιρροή που ασκήθηκε πάνω μου με έκανε να το αγαπήσω σίγα σιγά.

Πώς ξεκίνησε για εσάς το όνειρό της μουσικής και του τραγουδιού;

Γεννήθηκα μέσα σε αυτό το όνειρο λόγο του πατέρα μου, Μιχάλη Μενιδιάτη αλλά έκαιγε σιγά σιγά μέσα μου, δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα από την αρχή την φλόγα. Εκεί γύρω στο Πανεπιστήμιο κατάλαβα ότι το τραγούδι είναι το πάθος μου και αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Όταν το ανακοινώσατε στους γονείς σας, ποια ήταν η αντίδρασή τους;

Μην νομίζεις ότι έγινε καμία ανακοίνωση βαρύγδουπη, σε καμία περίπτωση (γέλια). Ήταν κάτι που το έβλεπαν και μπορώ να σου πω ότι όσο αναφορά τον πατέρα μου, το αποδέχτηκε με χαρά. Ήταν στο πλευρό μου συνέχεια μέχρι που έφυγε από την ζωή.

Ποια η συμβουλή που έχετε κρατήσει;

Οι συμβουλές ήταν πάρα πολλές. Είχαμε μια σχέση πολύ δυνατή, ήταν πάντα δίπλα μου και ήταν άνθρωπος με προχωρημένη αντίληψη όσο αναφορά τη μουσική, πάρα το γεγονός ότι ήταν σε μια άλλη γενιά τραγουδιστών με πολύ πιο λαϊκά ακούσματα και δεδομένα. Ήταν σύγχρονος και μοντέρνος στα μουσικά του γούστα.

Όλοι έχουμε περάσει «σκοτεινές» ημέρες. Είχατε σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσετε;

Όχι δεν το σκέφτηκα. Το να απογοητευτώ ναι αλλά να τα παρατήσω όχι ποτέ. Το να υπάρξει περίοδος που να μην είμαι στα πάνω μου - αναφέρομαι στα επαγγελματικά μου γιατί στα προσωπικά είναι πάντα όλα φωτεινά – σίγουρα διότι όπως σε κάθε δουλειά υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω αλλά να φτάσω στο σημείο αυτό όχι, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε να διαλύονται μουσικά σχήματα και συνεργασίες να μην προχωράνε. Πώς το σχολιάζεται αυτό;

Πάντα υπήρχαν αυτά. Εγώ προσωπικά κάθε φορά ξεκαθαρίζω από την αρχή και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό όπως φαίνεται δεν γίνεται με όλους. Μπορεί να γίνονται πράγματα που ενδεχομένως για το κόσμο να είναι μικρά και ασήμαντα αλλά για έναν καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικά.

Εσείς έχετε βιώσει κάποια δύσκολη συνεργασία;

Όχι γιατί επιδιώκω να είμαι ξεκάθαρος και μου έχει βγει σε καλό. Με όσους έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι είναι όλοι δοτικοί.

Πέρα από ένας πολύ καλός τραγουδιστής, είστε και σύζυγος και πατέρας. Πώς καταφέρνετε να τα συνδυάσετε όλα.

Δεν είναι δύσκολη η ζωή του τραγουδιστή και όσοι το λένε είναι βολικοί. Εγώ πιστεύω σαν επαγγελματίας τραγουδιστής έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο να διαθέσω στην οικογένειά μου από έναν άνθρωπο που κάνει κάποια άλλη δουλειά και εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ωράρια που πλέον δεν υφίστανται. Ίσως κάποτε που οι τραγουδιστές δούλευαν 5-6 μέρες την εβδομάδα ήταν δύσκολο αλλά στη δική μου την γενιά με 2-3 εμφανίσεις το πολύ την εβδομάδα δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι κουραζόμαστε και ότι δεν έχουμε χρόνο να διαθέσουμε.

Εσείς πώς περνάτε τον χρόνο σας με τα παιδιά σας;

Ανάλογα την περίσταση. Προσπαθώ να αφιερώνω χρόνο στα παιδιά γιατί αισθάνομαι ότι δεν έχω πλέον τις αντοχές που είχα πριν μερικά χρόνια (γέλια) αλλά λατρεύω τα παιδιά μου και είναι τόσο όμορφα όταν είμαστε μαζί. Συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, παίζουμε και αυτά είναι κάτι που πραγματικά δεν θέλω να τα χάσω και όσο μπορώ θέλω να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου.

Με όλα αυτά που ακούμε το τελευταίο διάστημα, έχετε φόβο και άγχος για τα δικά σας παιδιά;

Όλα όσα ακούμε πάντα τα είχα στο μυαλό μου ως πατέρας, δεν έχω πέσει από τα σύννεφα με όλα αυτά γιατί υπήρχαν πάντα και σε μεγάλο βαθμό απλά τώρα τα μαθαίνουμε. Ευτυχώς και μπράβο για την δύναμη τους αυτοί που υφίστανται κακοποιητικές συμπεριφορές το καταγγέλλουν και για αυτό και εμείς οι γονείς πλέον είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι και σε εγρήγορση.

Τα συμβουλεύετε;

Είναι μικρά σε ηλικία για να καταλάβουν αλλά προσπαθώ να τους αντιμετωπίζω σαν μεγάλα παιδιά. Είναι 9, 7 και 6 ετών ωστόσο έχω διαλέξει έναν δρόμο που είχε επιλέξει και ο πατέρας μου, δηλαδή είμαι ξεκάθαρος και μερικές φορές ωμός απέναντι στα παιδιά λέγοντας τους αλήθειες και το τι ισχύει, για τι πρέπει να προσέχουν, για το που πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη και που όχι και για το ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο.

Εσείς έχετε βιώσει κάποια δυσκολία;

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί ότι δυσκολία ήρθε ήταν διαχειρίσιμη και την αντιμετώπιζα. Δεν μπορώ να πω ότι μου έχει συμβεί κάτι ακραίο και είμαι ευγνώμον για αυτό.

Θα μας αποκαλύψετε τι θα κάνετε τις γιορτές;

Φυσικά, φέτος τις γιορτές αποφάσισα να το πάω λίγο ανάποδα (γέλια). Τις περισσότερες χρονιές το καλοκαίρι έκανα εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και το χειμώνα εργαζόμουν σε κάποιο νυχτερινό κέντρο αλλά το κάνω ανάποδα. Το καλοκαίρι δηλαδή ήμουν στην Αθήνα και δουλεύω και τώρα το χειμώνα αποφάσισα να κάνω εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το βρίσκω ενδιαφέρον αλλά το μόνο αρνητικό είναι ότι αυτές τις μέρες θα τις περάσω μακριά από την οικογένειά μου.

Τι άλλο να περιμένει ο κόσμος από εσάς;

Ότι θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ με την ίδια συνέπεια, πολλά τραγούδια και εμφανίσεις που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved