Ρομπέν των Δασών: Η σκηνοθέτις, Αγνή Χιώτη στο gossip-tv: «O δικός μου Ρομπέν είναι ο αδερφός μου»
Showbiz

Ρομπέν των Δασών: Η σκηνοθέτις, Αγνή Χιώτη στο gossip-tv: «O δικός μου Ρομπέν είναι ο αδερφός μου»

Τη φετινή χρονιά στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο γίνεται ένα θαύμα επί σκηνής! Μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών –μικρών και μεγάλων- ζωντανεύει, όπως ποτέ άλλοτε ο μύθος του Ρομπέν των δασών, του εμβληματικότερου ήρωα όλων των εποχών!

Γιατί για σκέψου, πόσες φορές θα ήθελες να βρεθεί στο διάβα σου ένας Ρομπέν;

Να σε προστατέψει, να σε μάθει να ξεχωρίζεις το καλό από το κακό μέσα από περιπέτειες που θα σε κάνουν ακόμη πιο δυνατό, να σου προσφέρει απλόχερα χωρίς να σου ζητήσει.

Και ναι, είναι οι εποχές που όλοι έχουμε ανάγκη από κάμποσα «αληθινά» παραμύθια και η πολυδιάστατη Αγνή Χιώτη, που υπογράφει σκηνοθετικά αυτό το αριστούργημα στην παιδική σκηνή του θεάτρου, έχει βρει το μαγικό «φίλτρο» και μέσα από την δική της οπτική γωνιά δίνει σε αυτήν την ιστορία ό, τι πραγματικά χρειαζόμαστε σε αυτή την τόσο ανισόρροπη εποχή που ζούμε.

Δίνει ελπίδα μέσα από την απίθανη αυτή ιστορία που με την ομάδα της, μια ομάδα σπουδαίων πρωταγωνιστών, την κάνει να δείχνει τόσο ρεαλιστική. Απογειώνει τους χαρακτήρες με διαλόγους λιτούς αλλά με νόημα, τους φέρνει στο σήμερα με άπλετη γενναιοδωρία, δόσεις αλήθειας που έχεις ανάγκη να συναντάς σε κάθε περίσταση της ζωής σου και το πιο σημαντικό περνά μηνύματα ανθρωπιάς στο παιδικό κοινό που έχει πραγματικά την ανάγκη της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αμέριστης αγάπης για τον συνάνθρωπo.

Η μουσική απλώνεται σε όλα της τα μήκη και η σύμπραξη της Αγνής Χιώτη με τον επίσης υπερταλαντούχο μουσικό, Alex Sid σε ταξιδεύει μοναδικά μέσα στο δάσος του Σέργουντ και σε μεταφέρει νοερά σε μια εποχή που όλοι μας θα θέλαμε να βρεθούμε έστω για μερικά λεπτά, να ζήσουμε σε βάθος το νόημα της ζωής.

Φεύγοντας πήρα ένα γερό μάθημα «αλληλεγγύης», είδα χαμογελαστά τα πρόσωπα των παιδιών αλλά και των γονιών τους ενώ το μακρύ και δυνατό τους χειροκρότημα ήταν αυτό που με έκανε να πιστέψω ξανά στα παραμύθια.

«Η Αγνή με μπρίζωνε να ασχοληθώ με την υποκριτική», μου είχε εξομολογηθεί ο Χάρης Χιώτης στην πρώτη μας συνέντευξη. Ναι, η όμορφη, γλυκιά και δοτική Αγνή είναι η αδερφή του Χάρη Χιώτη, που φέτος ως Χάρης Γαμμάτος μας έχει τρελάνει τις ατάκες του στα Νούμερα και μάντεψε… στην ερώτησή μου ποιος είναι ο Ρομπέν στη δική της ζωή, εκείνη που απαντά «ο αδερφός μου!»

Η Αγνή είναι ένα πλάσμα πολυδιάστατο… παίζει, σκηνοθετεί, χορεύει, τραγουδάει αλλά το πιο σημαντικό… δίνει όλη της την «ανάσα» σε αυτό που λέμε Τέχνη… Χαρισματική με την καθαυτή έννοια, δημιουργική και με απόλυτα ισορροπημένη σκέψη με οδηγό τη φαντασία, την αλήθεια και φυσικά την μεγάλη της αγάπη για αυτό που λέμε... καλλιτεχνία!

Το σεργιάνι της στο χώρο έχει δέσει με μια ομάδα ανθρώπων που την στηρίζουν απόλυτα σε κάθε της βήμα κι εκείνη φροντίζει για τη γεφύρωση της καλλιτεχνικής της ύπαρξης με την αλήθεια της ζωής της κι αν δεν είναι αυτό επιτυχία, τότε τι;

Η σκηνοθέτις της παράστασης μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv!

Σε μια εποχή που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί "χαοτική", έρχεσαι μέσα από την παράσταση Ρομπέν των δασών, να μας αφυπνίσεις και να μας δείξεις το δρόμο για αξίες που έχουμε σχεδόν ξεχάσει. Πόσο εύκολο είναι να περάσεις τόσο δυνατά μηνύματα μέσα από μια παράσταση αυτήν την εποχή;

«Πιστεύω ότι μέσα από όλες τις τέχνες μιλάμε για όλα εκείνα που μας προβληματίζουν. Προσπαθούμε να δώσουμε φωνή στους φόβους και τις σκέψεις μας. Και όταν ξέρεις τι θέλεις να πεις με κάποιο μαγικό τρόπο δημιουργείς και τη συνθήκη. Ο Ρομπέν ως ήρωας αλλά και η ιστορία μας ως αυτόνομη ιστορία μεταφέρουν τα μηνύματα λόγω δράσης και κατάστασης. Οι θεατές - μικροί και μεγάλοι - ταυτίζονται,καθένας για τους δικούς του λόγους και αντίστοιχα συνειδητοποιούν ποια πληγή τους αναζητά φωνή».

Γιατί επέλεξες να σκηνοθετήσεις αυτόν τον ήρωα;
Γιατί με απασχολεί πολύ η ισότητα των ανθρώπων όπως και η ανοιχτωσιά να προσφέρουμε στον αδύναμο την ευκαιρία να βρίσκει την δύναμη του και να αναζητά την προσωπική του ευτυχία του χωρίς να ξεχνα ότι είναι μέρος ενός ευρύτερου συνόλου.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσα από την παράσταση έτσι όπως την έχεις αποδώσει;

«Θα ήθελα φεύγοντας από το θέατρο όλοι οι θεατές να ονειρεύονται και να παλεύουν για ένα κόσμο ισότητας ,για έναν κόσμο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες και ίσα περιθώρια σε όλους».


Έπαιξε ρόλο η ανισορροπία της εποχής που δείχνει να έχει παραγκωνίσει κάθε μορφή ελευθερίας και αξιοπρέπειας;

«Σαφέστατα. Όλο αυτό το κοινωνικό χάος μεταφέρεται και μέσα μας. Η ανισορροπία ξεκινάει από εμάς τους ίδιους . Εμείς φτιάχνουμε την εποχή. Έχουμε μπερδέψει τα ιδανικά μέσα μας και έξω μας και δημιουργούμε συνθήκες όπου σημασία δεν έχει η ουσιαστική ελευθερία αλλά η επίφαση μιας φιλελεύθερης κοινωνίας που δυστυχώς φωτίζει την ανισότητα ,το συμφέρον και την απομόνωση».

Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας να αλλάξει ο κόσμος
Ποιους κινδύνους ενέχει η σκηνοθεσία σε έργα που απευθύνονται κυρίως σε παιδικό κοινό;

Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας να αλλάξει ο κόσμος. Και όσοι έχουμε την ευκαιρία να τους δίνουμε ερεθίσματα αυτό πρέπει να το έχουμε ως φάρο. Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απευθυνόμαστε σε παιδιά αλλά ταυτόχρονα πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι τα παιδιά δεν ξεγελιούνται εύκολα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό.


Ποιους κινδύνους ενέχει η σκηνοθεσία σε έργα που απευθύνονται κυρίως σε παιδικό κοινό;

«Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας να αλλάξει ο κόσμος. Και όσοι έχουμε την ευκαιρία να τους δίνουμε ερεθίσματα αυτό πρέπει να το έχουμε ως φάρο. Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απευθυνόμαστε σε παιδιά αλλά ταυτόχρονα πρέπει να συνειδητοποιούμε ότι τα παιδιά δεν ξεγελιούνται εύκολα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό».

Συνεργάστηκες με τον Alex Sid και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Πώς ήταν η συνεργασία σας;

«Ο Alex είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος και ταυτόχρονα πολύ καλό πλάσμα .Η συμβολή του έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη πορεία της παράστασης. Είμαι ευγνώμων για την συνάντηση μας γιατί με πολύ σεβασμό και κατανόηση το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα. Τα παιδιά φεύγουν ξεσηκωμένα και τραγουδάνε τα τραγούδια και μετά. Αυτό τα λέει όλα».


Ποιος θα ήταν ο ιδανικός "Ρομπέν" στην Ελλάδα του 2022;

«Νομίζω η Ελλάδα αλλά και ο κόσμος του 2022 χρειάζεται από όλους μας να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με δοτικότητα. Να κρατήσουμε αυτό το στοιχείο του Ρομπέν και να το αναπτύξουμε και να γίνουμε ο καθένας μας ένας "εν δυνάμει " Ρομπέν που θα αντιλαμβάνεται μια συλλογική ευτυχία και όχι μόνο πως θα σώσει τον εαυτό του».

Ονειρεύεσαι ένα αύριο γεμάτο αγάπη. Με αφορμή την έλευση του νέου έτους τι περιμένεις να αλλάξει;

«Ξέρεις τι θα ήθελα εγώ να αλλάξει το επόμενο έτος ; Θα ήθελα οι άνθρωποι να κάνουμε αυτά που λέμε. Να μην τάζουμε πράγματα που δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε και να μην δημιουργούμε προσδοκίες στους άλλους όταν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτές. Θα ήθελα ένα 2023 με λιγότερες ματαιώσεις και με λιγότερες προδομένες υποσχέσεις».

Ποιος είναι ο Ρομπέν στη ζωή της Αγνής Χιώτη;

«Ο αδερφός μου».

Τι άλλο να περιμένουμε από σένα;

«Θα συνεχιστεί η παράσταση μας "Ιστορία Παλιά ή Παλιοιστορία" όπου έχω γράψει το κείμενο και σκηνοθετώ απλά ακόμα ψάχνουμε τις διαθέσιμες ημέρες γιατί είμαστε 11 άνθρωποι !

Είμαστε σε συζητήσεις για μια νέα παραγωγή από Φλεβάρη.
Και έπειτα θα ακολουθήσουν τα πλάνα μας για ένα Φεστιβάλ και μια παράσταση που θέλουμε να κάνουμε με την ομάδα μας τους Repente- Arts που είμαστε μαζί με τον αδερφό μου Χάρη Χιώτη ,την μουσικό Αναστασία Μανιάτη και τον ηθοποιό Σταμάτη Μπάκνη».

Είναι μαγικό να υπάρχουν στη ζωή σου άνθρωποι όπως η Αγνή, όπως ο Χάρης... με όποιο τρόπο, σε όποια διάσταση...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved