Αργύρης Πανταζάρας: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν εικονογράφηση στο χέρι»
Showbiz

Αργύρης Πανταζάρας: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν εικονογράφηση στο χέρι»

Ο Αργύρης Πανταζάρας είναι ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του και έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικό κοινό από τα πρώτα του κιόλας βήματα.

Ο γνωστός ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε στην πρώτη ου δουλειά, στην αλήθεια αλλά και στην τηλεόραση.

Δεν είσαι όμως μόνο ηθοποιός. Είσαι και σκηνοθέτης, σκηνογράφος, δραματουργός, μέχρι και εικονογράφος-σκιτσογράφος.

Πού το θυμήθηκες αυτό; Η πρώτη μου δουλειά ήταν όντως εικονογράφηση στο χέρι, σε μια σειρά με παιδικά παραμύθια, το «Κουκλόσπιτο του Αισώπου». Τα πρώτα μου χρήματα έβγαλα από εκεί.

Τι δηλώνεις όμως κατά βάση; Ή λειτουργούν όλα συμπληρωματικά;

Ως λάτρης της έννοιας «homo universalis», έχω ανακατευτεί με όλα, πρώτον, επειδή μου αρέσει, δεύτερον, για να δω π μπορώ να κάνω και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, είτε επειδή ήταν απαραίτητο, είτε επειδή είχα ένα συγκεκριμένο όραμα να υλοποιήσω. Έμαθα από αυτό να μπορώ να βάζω στόχο και να τον πραγματοποιώ. Έμαθα να συνεννοούμαι και να αγαπώ ακόμα περισσότερο αυτό με το οποίο καταπιάνομαι κάθε φορά. Έτσι νιώθω λίγο περισσότερο καλλιτέχνης. Ο καθένας ας κάνει αυτό που τον κάνει να νιώθει καλύτερα.

Κι εσύ με τι νιώθεις καλύτερα τελικά; Με την τέχνη γενικά;

Αυτό που με κέρδισε στην τέχνη του ηθοποιού και του δημιουργού είναι ότι είναι διαφανής. Αν το καλοσκεφτείς, είναι η πρώτη sustainable τέχνη. Με το που τελειώσει, παύει να υπάρχει. Το μόνο αποτύπωμα είναι στην καρδιά και στη μνήμη των θεατών, στα μόρια του αέρα. Ας πούμε ότι είναι μια σπουδαία εγχείρηση ψυχής χωρίς τομή και με αόρατα ράμματα. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι πάντα σπουδαία, μπορεί να βγει και τρελή πατάτα... Απλώς κανείς δεν πρόκειται να το παραδεχτεί. Έχεις δει κανέναν τα τελευταία χρόνια να λέει «τι πατάτα έκανα!»; Όχι! Σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, ηθοποιοί, παραγωγοί, όλοι λένε πόσο εξαιρετικοί είναι. Είδες κανέναν να ιδρώνει το αυτί του ή να αποθαρρύνεται που βλέπει τους θεατές του να φεύγουν ή, ακόμα χειρότερα, να κοιμούνται; Όχι! Απλώς κάνουν share τα νούμερα, τα ποσοστά και τις καλές κριτικές. Ο κόσμος τρέφει, διατηρεί και προάγει τις αυταπάτες του σε τέτοιον βαθμό που στο τέλος δεν θα ξέρουμε ποιοι είμαστε.

Εσύ τι προτιμάς; Τη γυμνή αλήθεια όσο άσχημη κι αν είναι ή τη συγκαλυμμένη για να μην πληγώνεις και να μην πληγωθείς;

Ο καθένας έχει τη δική του αλήθεια. Ελευθερία λέει ο ένας, ελευθερία λέει και ο άλλος. Όλοι θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Το θέμα είναι καλύτερο για ποιον; Ο καθένας διαλέγει την αλήθεια με την οποία νιώθει ασφαλής. Δεν θέλω να ανοίξω αυτή την κουβέντα.

Ας την αλλάξουμε, λοιπόν. Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση; Ή όλα είναι μέρος της δουλειάς σου;

Είναι μέρος της δουλειάς μας, ναι, αλλά καμία σχέση το ένα με το άλλο. Όπως το ότι κάποιος είναι καλός στο ένα δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι και στο άλλο.

Και καθημερινά γυρίσματα, και βραδινές παραστάσεις. Πότε βρίσκεις χρόνο για σένα;

Μην ανησυχείς, πάντα βρίσκω χρόνο για μένα, δεν γίνεται αλλιώς...

Πηγή: Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved