Μάκης Δελαπόρτας: «Η Αλίκη ήταν μία ολόκληρη σχολή από μόνη της»
Showbiz

Μάκης Δελαπόρτας: «Η Αλίκη ήταν μία ολόκληρη σχολή από μόνη της»

Ο Μάκης Δελαπόρτας είναι ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου καθώς υπήρξε καλός φίλος με μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες του. 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δε, τον είχε εμπιστευτεί ακόμα και για τις πιο κρυφές σκέψεις της. Υπήρξε ο άνθρωπος που έγραψε τη βιογραφία της και ήταν πολύ καλοί φίλοι μέχρι την τελευταία της πνοή.

Είναι λοιπόν ο καταλληλότερος για να μιλήσει για εκείνη και φυσικά μόνο καλά λόγια έχει να πει για την εθνική μας σταρ.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη το κυνήγησε περισσότερο από όλους τους άλλους;

Η Αλίκη ήταν μία ολόκληρη σχολή από μόνη της, έφερε στην Ελλάδα το Star system και το υπηρέτησε πιστά για 40 ολόκληρα χρόνια. Ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακή για την εποχή της και άνοιξε ένα δρόμο που αργότερα προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Στην Αλίκη, τόσο το θέατρο όσο και ο κινηματογράφος, χρωστάνε πολλά και σήμερα.

Είσαι βιογράφος, ηθοποιός, έχεις βγάλει δίσκους. Το βασικό είναι ηθοποιός, τα υπόλοιπα προέκυψαν; Ποιο μιλάει περισσότερο στην ψυχή σου;

Δεν μου πάνε οι τίτλοι καθόλου. Περνώντας τα χρόνια θα έλεγα αχ τι ωραία είμαι ηθοποιός τώρα όμως δεν θα πω το ίδιο, γιατί αυτό το υπέροχο ταξίδι που κάνω μέσα από τις βιογραφίες και μέσα από τη μουσική του ελληνικού κινηματογράφου δεν ήταν στους στόχους μου. Το να γίνω δηλαδή βιογράφος, να γίνω δισκογραφικός παραγωγός, να γίνω σκηνοθέτης. Όχι. Αυτά προέκυψαν στην ουσία αλλά με μία λέξη μόνο νομίζω πως είμαι καλλιτέχνης, είμαι μάλλον γεννημένος καλλιτέχνης, βαθιά καλλιτέχνης. Έτσι αισθάνομαι και όλα τα άλλα προκύπτουν, δεν αισθάνομαι αποκλειστικά κάτι, είμαι ένας καλλιτέχνης που κάνω ένα ταξίδι μέσα σ’ αυτόν τον μαγικό χώρο γιατί ο χώρος μας είναι μαγικός όσο και αν κάποιοι γκρίζαραν κάπως το τοπίο. Στο τέλος θα ξεκαθαρίσει ο ουρανός και πάλι θα γίνει γαλανός για το θέατρο.

Θα είχε ένα ενδιαφέρον να γράψεις τη βιογραφία κάποιων νεότερων; Αναφέρομαι και στα πρόσωπα που κατηγορούνται Φιλιππίδης - Λιγνάδης.

Αυτοί δεν θα με ενδιέφεραν εμένα να ασχοληθώ καθόλου να γράψω για τη ζωή τους. Αν οι ίδιοι θα ήθελαν όμως να αυτοβιογραφηθούν νομίζω πως θα μπορούσα να το κάνω και μέσα να εξηγήσω και πράγματα τα οποία ο κόσμος δεν θα ξέρει. Ίσως να υπήρχε και μία εξιλέωση αν θες, αν μπορούσε να υπάρχει μέσα από κάτι τέτοιο. Εμένα θα με ενδιέφεραν οι άνθρωποι που η καλλιτεχνική τους εικόνα είναι εφάμιλλη με την προσωπική τους, πάντοτε κοίταζα και αυτό για όσους έγραψα, μιλούσαν δηλαδή στην ψυχή μου και συνεχίζουν να μιλούν στην ψυχή του κοινού. Από τους σημερινούς που θεωρώ πως η ζωή τους έχει ένα ενδιαφέρον, είναι σίγουρα η Μιμή Ντενίση, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved