Ο Σπύρος Σπαντίδας στο gossip-tv: «Το bullying που έκανε τότε ο Βουτσινάς δεν με πήγε πίσω»
Showbiz

Ο Σπύρος Σπαντίδας στο gossip-tv: «Το bullying που έκανε τότε ο Βουτσινάς δεν με πήγε πίσω»

Δεν είναι πολλοί αλλά υπάρχουν εκείνοι οι χαρισματικοί τύποι, όπως ο Σπύρος Σπαντίδας που θα τους συναντήσεις για πρώτη φορά –ενώ τους παρακολουθείς για περισσότερο από δυο δεκαετίες στην τηλεόραση και το θέατρο - και ξέρεις ότι φεύγοντας από τη συνάντησή σας θα έχεις κερδίσει έναν ακόμη ωραίο άνθρωπο στη ζωή σου. 

Σπάνια δίνει συνεντεύξεις, όχι επειδή δεν θέλει αλλά επειδή ποτέ δεν είχε ως γνώμονα της επιτυχίας του την «έκθεση».

Γοητευτικός, χειμαρρώδης, ανεξάντλητος και «γεμάτος» ως άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Τέχνη, ο Σπύρος Σπαντίδας έχει αυτή την ιδιαίτερη ικανότητα να μπορεί να είναι δημιουργικός και διαφορετικός μέσα σε ένα φαινομενικά επαναλαμβανόμενο μοτίβο που ορίζει η υποκριτική με τη διαφορά πως εκείνος την οδηγεί χωρίς μανιέρα.

Διαθέτει μια προσωπικότητα από εκείνες που εύχεσαι να συναντάς πιο συχνά καθώς αντιλαμβάνεσαι από την αρχή πως συνομιλώντας μαζί του θα πάρεις μια ανάσα χαράς, αισιοδοξίας και αλλιώτικης σκέψης για την ίδια τη ζωή χωρίς το γνωστό ιλουστρασιόν περιτύλιγμα.

Συναντηθήκαμε σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης, εκεί οπού ο ίδιος παίρνει τις δικές του ανάσες κάνοντας βόλτες με τη μηχανή του και μιλήσαμε για όλα.

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν τον απολαμβάνουμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Ant1 «Ποιος Παπαδόπουλος;» στον ρόλο του Παύλου, έναν χαρακτήρα που ο ίδιος δεν συναντά κανένα κοινό σημείο. Μίλησε για την υπέροχη αυτή συνεργασία του και τον λόγο που είπε το «ναι» μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας από τη μικρή οθόνη.

Αποκάλυψε την ατάκα του πατέρα του που οδηγεί κάθε απόφαση του στη ζωή και ήταν εκείνη που τον έκανε να δει την υποκριτική ως μονόδρομο.
Εξομολογήθηκε την υπέροχη σχέση με την σύντροφό του, επίσης ηθοποιό, Σοφία Μανωλάκου και πώς είναι η συμβίωση δυο ηθοποιών στο ίδιο σπίτι ενώ αναφέρθηκε και στο #metoο καταθέτοντας την δική του άποψη.

Επιστρέφεις στην μικρή οθόνη μετά από ένα διάστημα αποχής και θέλω να μου πεις τον λόγο που σε έκανε να πεις το «ναι» σε αυτή την συνεργασία

«Μετά το μεγάλο και ωραίο «μπαμ» στη σειρά της Αγάπης μαχαιριά στον Ant1, μια συνεργασία που θυμάμαι πολύ έντονα, είχα κάνει στο Star τη σειρά «9 μήνες» και φέτος επέστρεψα πάλι στον Ant1. Τα τελευταία 2 χρόνια είχα δυο-τρεις προτάσεις αλλά επειδή το φόρτο εργασίας στο θέατρο ήταν μεγάλο και αφοσιώνομαι σε αυτό είχα πει «όχι» σε τηλεοπτικές σειρές. Φέτος μια ο Βασίλης Ρίσβας που ήμασταν και συμμαθητές στη σχόλη αλλά και καλοί φίλοι και δεν είχα δουλέψει ποτέ μαζί του και μου άρεσαν οι δουλειές του, μια η εταιρεία που είναι εξαιρετική και μια ο σκηνοθέτης, Βασίλης Μυριανθόπουλος οπού τον λάτρεψα γιατί δεν τον ήξερα ενώ είχα ακούσει τα καλύτερα, ήταν παράγοντες που με έκαναν να πω το «ναι». Από εκεί και πέρα έχω να σου πω πως από την πρώτη μας επαφή, στην φωτογράφιση, συνάντησα φίλους όπως τον Κρατερό Κατσούλη, την Μαριάννα Τουμασάτου… Γνώρισα τον Δρακόπουλο και την Ουζουνίδου που είναι άνθρωποι… περιβόλι. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί συνεργάτες και χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί τους και ξέρεις τι; Είναι όλοι και πολύ ταλαντούχοι και βρίσκεις ανταπόκριση. Λες ας πούμε μια ατάκα και σου λένε δυο. Υπάρχει μια συνεργασία υπέροχη. Το δέχτηκα λοιπόν, το έκανα με κλειστά μάτια και τελικά είχα δίκιο γιατί είναι και η παραγωγή εξαιρετική και το κλίμα και γενικά όλο το περιβάλλον»

Όταν έχω γύρισμα λέω «πάμε να περάσουμε καλά»
«Οι συνεργάτες για να πω το «ναι» είναι το Α και το Ω. Αυτή τη στιγμή, μετά από 25 χρόνια που είμαι στο θέατρο και την τηλεόραση, κοιτάω αυτό πρώτα και μετά όλα τα άλλα. Πια όσο μεγαλώνουμε θέλουμε να περνάμε καλά. Θέλω να είμαι καλά και προστατευμένος, να πηγαίνω με χαρά και το κάνω. Όταν έχω γύρισμα λέω «πάμε να περάσουμε καλά». Ήταν βέβαια και η προσέγγιση της εταιρείας οπού κατάλαβα πως σε αυτή την συνεργασία τα πράγματα είναι σοβαρά και ωραία. Έκανα ας πούμε τη Δικαίωση, στην οποία δεν πέρασα καλά γιατί δεν πληρώθηκα ποτέ, έκανα πολλά επεισόδια, δεν βρήκα καλό περιβάλλον και δεν πέρασα καλά. Οπότε μετά το σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές. Θέλω να περνάω καλά με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι. Έχουμε φτάσει πια ένα σημείο να λέμε «πληρώθηκα από αυτή τη δουλειά». Δηλαδή να λέμε το αυτονόητο, που αυτό δεν πρέπει καν να το συζητάς»

Μα δεν δουλεύει κανείς από χόμπι… το βιοποριστικό κομμάτι, ειδικά στις μέρες είναι σημαντικό…

«Η εργασία μας είναι χόμπι. Είμαστε τυχεροί. Εγώ θυμάμαι από όταν τελείωσα το σχολείο και μπήκα στη δραματική σχολή έλεγα «πάω να παίξω» είναι πολύ σημαντική αυτή η λέξη»

Ήταν αυτό που πάντα ήθελες να κάνεις;

«Ναι, πάντα. Από μικρός ήθελα να γίνω ηθοποιός και θυμάμαι είχα πει στον πατέρα μου «θέλω να γίνω ηθοποιός» και μου είχε απαντήσει «θα γίνεις». Εγώ το θεωρούσα ακατόρθωτο κι εκείνος μου είχε πει μια ατάκα που δεν ξεχνώ ποτέ «ο άνθρωπος ό,τι θέλει γίνεται. Και πρωθυπουργός να θελήσεις να γίνεις, θα γίνεις αρκεί να το θέλεις και να αφοσιωθείς εκεί με το όλο σου το «είναι». Το έκανα λοιπόν. Αφοσιώθηκα με όλο μου το «είναι» και πραγματικά 25 χρόνια που είμαι στο χώρο, έχω ευχαριστηθεί να παίζω. Περνάω καλά, παίζω. Έχει δυσκολίες αλλά μου αρέσει. Είναι η διασκέδασή μου αλλά μέχρι ένα σημείο γιατί όταν αρχίσει η εκμετάλλευση -γιατί έχει υπάρξει κι αυτή η περίοδος- το πράγμα πάει αλλού»

Εσύ πως αντιμετωπίζεις μια ενδεχόμενη αποτυχία;

«Είναι θέμα χαρακτήρα. Εμένα προσωπικά τίποτα δεν με πάει πίσω. Ούτε η κακή συνεργασία, ούτε η αποτυχία που είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τα αντιμετωπίζω όλα ευχάριστα και με θετική διάθεση και προχωράω παρακάτω. Δεν με σταματάει τίποτα. Γιατί έτσι είμαι εγώ. Δεν προσπαθώ. Όταν ας πούμε έχει ουρά στη τράπεζα, δεν θα τα βάλω με την κακοτυχία. Τα εμπόδια τα αντιμετωπίζω ευχάριστα»

Πες μου δυο λόγια για τον ήρωά σου στη σειρά Ποιος Παπαδόπουλος. Τι τύπος είναι αυτός και πόσο κοντά μπορεί να είναι ο Σπύρος στον τηλεοπτικό Παύλο;

«Δεν μου μοιάζει καθόλου. Συνήθως κάνουμε καλά χαρακτήρες που δεν μας μοιάζουν και τα κοροϊδεύουμε. Και ο Κρατερός το τρολάρει και μας βγαίνει φυσικά. Μου αρέσει πολύ αυτός ο τύπος που είναι πολύ διαφορετικός από εμένα που δείχνει τα χρήματά του, τη σχέση του… Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να έχω κάτι από αυτόν καθώς είναι υπερφίαλος και τα κάνει όλα για τα λεφτά και την επίδειξη, εγώ δεν θα ήθελα να είμαι έτσι ποτέ»

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

«Πάρα πολύ ωραίο. Το κλίμα είναι υπέροχο, τα παιδιά είναι όλα εξαιρετικά. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα να πάω στο γύρισμα. Δεν ήμουν έτσι αλλά εδώ μου βγαίνει αλλιώς. Το ευχαριστιέμαι»

Έχω βγάλει λεφτά από την τηλεόραση
Είσαι από τους ηθοποιούς που έχεις ζήσει αυτό που λέμε τα «χρυσά χρόνια της τηλεόρασης»

«Ναι κι έχω βγάλει λεφτά από την τηλεόραση. Στη σειρά «Απαγορευμένη Αγάπη» στο Mega ήμουν εφτά χρόνια και ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και οικονομικά και παρέα και εκδρομές και βόλτες. Με τον Μάριο Αθανασίου γίναμε φίλοι, είχαμε δεθεί πολύ»

Όταν είδες τα «ζόρια» της τηλεόρασης, φοβήθηκες ότι δεν θα επανακάμψει;

«Όχι, δεν φοβήθηκα. Όλα κάνουν μια «κοιλιά» κι επειδή η τηλεόραση είχε εισβάλλει στη ζωή μας άγρια και απότομα στην αρχή με εκπομπές σχεδόν χυδαίες, της έκανε καλό. Όσοι δούλευαν στο θέατρο, δεν έμειναν χωρίς δουλειά»

Ο Ant1 έκανε μια πολύ μεγάλη στροφή φέρνοντας στις οθόνες μας τη σειρά «Άγριες μέλισσες» δίνοντας ένα μεγάλο πουσάρισμα και ως εκ θαύματος μετά όλες οι παραγωγές άρχισαν να δουλεύουν με πολύ γοργούς ρυθμούς, σαν να «ζήλεψαν»…

«Έτσι γίνεται νομίζω. Ο συναγωνισμός είναι πολύ καλός στη δουλειά μας και πιστεύω πως εδώ έγινε ορθά. Ήρθε μια καλή σειρά και το κυνήγησαν κι άλλοι ώστε να κάνουν μια αντίστοιχη. Και φτάσαμε σε ένα σημείο, ειδικά φέτος να έχουν γίνει πολλές και καλές σειρές σε σημείο που να μην ξέρεις τι να διαλέξεις»

Το τηλεοπτικό κοινό πλέον νιώθεις πως ψάχνει να δει αυτό που θα του δώσει μια άλλη ποιότητα;

«Συμβαίνει αυτό αλλά πιστεύω πως η τηλεόραση έχει μια δύναμη άλλη. Καμιά φορά ό, τι μας ταΐζει, το τρώμε. Το έχει αυτό η τηλεόραση αλλά ευτυχώς το τηλεοπτικό κοινό έχει τη δυνατότητα του τηλεκοντρόλ και νομίζω ότι διαλέγουν καλά πράγματα. Δεν περνάει μια κακή σειρά και μια κακή εκπομπή. Το κοινό έχει εκπαιδευτεί πλέον καλύτερα».

Σου έχει γίνει πρόταση ποτέ για παρουσίαση;

«Ναι μου έχει γίνει αλλά δεν θα το έκανα. Θεωρώ ότι δεν μου πάει και δεν θα ήμουν καλός. Δεν ξέρω αν θα το ήθελα. Είναι λίγο υπέρθεση και δεν μου αρέσει»

Πώς τα πας με την αναγνωρισιμότητα;

«Δεν μου αρέσει. Όταν ήμουν μικρός τρελαινόμουν αλλά τώρα δεν θέλω. Δεν με ενοχλεί αλλά δεν την αποζητώ καθόλου. Δεν πάω και σε μέρη που υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι. Είμαι γεμάτος και από το θέατρο και από την τηλεόραση και από το «ψώνιο» μου, το έχω ευχαριστηθεί. Ήμουν και τυχερός σε αυτό το κομμάτι»

Σου έχει τύχει να βρεθείς ποτέ σε περιστατικό που ένιωσες άβολα;

«Φυσικά κι έχω βρεθεί μπροστά σε λεκτική αυστηρότητα. Έχω δουλέψει με σκηνοθέτες, οι οποίοι ήταν πάρα πολύ αυστηροί. Ο Ανδρέας ο Βουτσινάς ας πούμε, δεν τολμούσες να τον κοιτάξεις στα μάτια, σε «έθαβε». Όλη μέρα έλεγε, έλεγε... αλλά πια δεν τολμάει κανείς να μιλήσει. Υπήρχε μια αυστηρότητα. Εγώ επειδή υπήρξα σκηνοθέτης, η μέθοδός μου -πριν βγουν όλα αυτά- ήταν άλλη. Πολύ μαλακός, να σου το εξηγήσω, να στο πω όσες φορές πρέπει. Δεν θα πιέσω, δεν θα βρίσω… αλλά δεν μπορώ να πω ότι με το bullying που έκανε τότε ο Βουτσινάς, δεν έμαθα… δεν με πήγε πίσω. Ο αυστηρός σκηνοθέτης ή πρωταγωνιστής εμένα δεν με αναστέλλει. Με πάει μπροστά. Εμένα όμως που είμαι έτσι. Αν είχα άλλον χαρακτήρα μπορεί να με «κλείδωνε» και να άλλαζα επάγγελμα. Αυτό ναι, είναι κακό. Πρέπει να είμαστε ευγενικοί με τους άλλους ειδικά με εκείνους που είναι πιο κάτω. Πρέπει να τους σεβόμαστε για να προχωρήσουν και εγώ αυτό κάνω στη ζωή μου».

Τι είναι αυτό που μπορεί να σου προκαλέσει οργή; Ζούμε και σε εποχές… ανθρωποφαγικές!

«Εκτός ορίων με βγάζει κάτι που είναι άδικο. Η αδικία δεν μου αρέσει καθόλου. Για αυτό και ίσως έχω προχωρήσει σταθερά στη ζωή μου γιατί θεωρώ πως δεν έχω αδικήσει κανέναν. Θέλω να υπάρχει δικαιοσύνη μεταξύ των ανθρώπων»

Είσαι πολύ χαμηλών τόνων κι εσύ και η σύντροφός του, η Σοφία Μανωλάκου και σπάνια μιλάς για την προσωπική σου ζωή. Πώς είναι η συνύπαρξη δυο ηθοποιών στο ίδιο σπίτι;

«Η Σοφία είναι καλό παιδί, καλή ηθοποιός και για αυτό και ταιριάξαμε και είμαστε μαζί 13 χρόνια τώρα. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Υπάρχει συνεργασία, αλληλοβοήθεια. Ανταλλάσσουμε απόψεις για τα επαγγελματικά. Θέλει να την συμβουλεύω και εγώ όμως το ίδιο. Υπάρχει συνεννόηση και συμβιώνουμε αρμονικά. Είμαστε καλά και χαμηλών τόνων και οι δυο. Δεν κρυβόμαστε αλλά ούτε και προκαλούμε ώστε να γίνουμε γραφικοί. Ένα απλό κανονικό ζευγάρι, έτσι είμαστε»

Η σχέση με τη Σοφία Μανωλάκου και ο γάμος
«Όχι ο γάμος δεν μας ενδιέφερε ποτέ. Δεν ξέρω γιατί, δεν έχω να σου πω κάτι. Κοίτα εμείς μεταμφιεζόμαστε έτσι κι αλλιώς. Ο γάμος είναι μια θεατρική παράσταση για να είναι η βραδιά της νύφης και ο γαμπρός να ανέβει στο άλογο και να κάνει την εμφάνιση. Εμείς τα κάνουμε κάθε μέρα στο θέατρο και την τηλεόραση. Δεν έχουμε ανάγκη τις μεταμφιέσεις. Τα έχουμε στη δουλεία μας. Συμβιώνουμε και αυτό…»

Τι κρατάει όμως τον έρωτά σας ζωντανό; Έχεις μια πολύ ωραία θεωρία για αυτό…

«Ο αιώνιος έρωτας κρατάει τρία χρόνια. Μετά… έρχεται η αγάπη, η εκτίμηση, η συντροφιά. Είναι δυνατόν να είσαι ερωτευμένος 20 χρόνια; Αγαπάς τον άνθρωπο σου, τον ποθείς, τον θες… μέχρι ένα σημείο…»

Ο Σπύρος Σαντίδας είναι ένας από τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ και όταν του το ανέφερα, γύρισε ο ίδιος τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε πώς αντιμετώπισε μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του, όταν του έκλεψαν το αυτοκίνητο.

«Δεν υπάρχει μιζέρια και γκρίνια ακόμη και στο πιο δύσκολο. Θα σου πω τι μου είχε συμβεί… Είχα αγοράσει ένα πανάκριβο αυτοκίνητο πριν από 4 χρόνια. Είχα πάει λοιπόν σε μια παραλία, το παρκάρω, βουτάω στη θάλασσα, βγαίνω, κάνω ντους, πάω να πάρω το αυτοκίνητο… πουθενά το αυτοκίνητο. Μου το έκλεψαν. Τι να κάνω; Το αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν με πήγε πίσω. Κι αυτό με κάνει να κερδίζω και να μου έρχονται καλά τα πράγματα στη ζωή. Προχωράς»

Απόψε το βράδυ η σειρά Ποιος Παπαδόπουλος; επιστρέφει στον Αnt1 με νέα συναρπαστικά επεισόδια

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved