Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γνώση από την αποτυχία»
Showbiz

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γνώση από την αποτυχία»

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς του και μετράει πολλές επιτυχίες, τόσο στο θέατρο και στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο.

Ο γνωστός ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην φιλοδοξία του αλλά και για το ποιοι είναι οι στόχοι του τη φετινή χρονιά.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια παράσταση έχει μεγαλύτερες ευθύνες;

Έχει ευθύνη απέναντι στο σκηνοθέτη, στο έργο και στους συναδέλφους. Η λέξη «πρωταγωνιστής» σημαίνει πρώτος στον αγώνα. Εμείς ορίζουμε, δυστυχώς, με άλλο τρόπο την έννοια του πρωταγωνιστή. Δεν σκέφτηκα ποτέ μου να λειτουργήσω διαφορετικά ανάλογα με το μέγεθος του ρόλου - από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Η ανάγκη μου να εκφράζομαι μέσα από την υποκριτική τέχνη και διαδρομή ήταν πάντα αυτή: να παλεύω με όλο μου το είναι για τον κάθε χαρακτήρα ώστε να λειτουργεί σε αυτήν τη μαγεία - που, επίσης δυστυχώς, με τα χρόνια χάνεται και γίνεται κάτι πολύ πιο μαθηματικό.

Και η φιλοδοξία σου;

Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να κάνει κάτι και να μη θέλει να το κάνει καλά ή όσο καλύτερα μπορεί ο ίδιος. Η δική μου ανάγκη ήταν πάντα να ανήκω στη θεατρική οικογένεια, να είμαι μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας ανθρώπων που ονομάζονται «Έλληνες ηθοποιοί». Κάποια στιγμή καταλαβαίνεις πόσο μάταια είναι ορισμένα πράγματα - τουλάχιστον σε μένα άρχισαν να φαίνονται μη λειτουργικά ή μη σωστά από νωρίς. Δοκιμαζόμαστε κάθε χρόνο με μια ευκολία αναίρεσης της προσπάθειάς μας: αρέσουμε ή όχι. Από την άλλη, μέσα από την ίδια διαδικασία, διαπιστώνεις αν οι δρόμοι που έχεις επιλέξει, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργείς, σε οδηγούν σε νέα μονοπάτια. Αν είμαι για ένα πράγμα ευλογημένος, αυτό είναι το πόσο με καλλιεργεί η δουλειά μου. Με φέρνει αντιμέτωπο με τα λάθη μου, τα πάθη μου, την ανωριμότητα μου, την ελλειμματική παιδεία μου. Με κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Όταν έχεις ρίξεις όλο σου το είναι σε ένα ρόλο, σε μια δουλειά, και δεν πάει καλά, πώς το χειρίζεσαι;

Ξανασηκώνομαι και προσπαθώ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γνώση από την αποτυχία. Σε ισοπεδώνει μόνο αν το εγώ σου έχει λειτουργήσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε;

Να ονειρευτώ καινούριους κόσμους, να μην ξαναπεράσουμε όλα όσα περάσαμε ως ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, να είμαστε υγιείς και να ζω όσο μπορώ ευτυχισμένες στιγμές με τους συνανθρώπους μου και με τη ζωή μου. Απλά πράγματα θέλω, τίποτα τρελό.

Πηγή: Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved