Κώστας Μπίγαλης: Η καλλιτεχνική του πορεία και οι σπουδές στην υποκριτική
Showbiz

Κώστας Μπίγαλης: Η καλλιτεχνική του πορεία και οι σπουδές στην υποκριτική

Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1975, σ’ έναν διαγωνισμό ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, όπου και βραβεύτηκε. Ο Κώστας Μπίγαλης στη συνείδηση του κοινού σήμερα είναι ένας από τους λίγους ποιοτικούς Έλληνες μουσικούς που διαμόρφωσαν τα μουσικά πράγματα της δεκαετίαες του ‘90.

Ο ίδιος παραμένει απίστευτα αγαπητός και τα τραγούδια του θεωρούνται από τα πλέον διαχρονικά. Ο τραγουδιστής σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία.

Ξεκινήσατε την καλλιτεχνική σας πορεία σε ηλικία 19 ετών; Πώς άρχισε αυτό το ταξίδι στη μουσική;

Η πορεία μου ξεκίνησε από ένα διαγωνισμό ερασιτεχνικών συγκροτημάτων που λεγόταν «Ποπ φεστιβάλ 73» και που έκανε η δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ. Τότε, με ένα συγκρότημα που έφτιαξα με παιδικούς φίλους και το ονομάσαμε «Live» πήραμε μέρος στον διαγωνισμό με ένα τραγούδι που λεγόταν «θα ‘θελα να φωνάξω» και ήμασταν τόσο ερασιτέχνες που ήταν το μόνο τραγούδι που ξέραμε να παίζουμε... Ο στίχος του τραγουδιού ήταν αρχικά κοινωνικός αλλά επειδή τότε ήταν ακόμα δικτατορία μου είπαν ότι έπρεπε να τον αλλάξω για να περάσει από την «επιτροπή λογοκρισίας»... Εγώ φυσικά μέσα στην εφηβική μου τότε άγνοια για το τι σημαίνει δικτατορία δεν καταλάβαινα τι πρόβλημα είχε ο στίχος και γιατί δεν θα πέρναγε από την λογοκρισία. Μου είπαν τότε από την εταιρεία ότι μπορεί ας πούμε να πουν οι λογοκριτές... γιατί θέλεις να φωνάξεις... σε καταπιέζει κανένας και θέλεις να φωνάξεις και να διαμαρτυρηθείς... Οπότε τους λέω κι εγώ και πώς πρέπει δηλαδή να γίνει ο στίχος για να περάσει σίγουρα από την επιτροπή... Και μου είπαν κάνε τον ερωτικό... Και τον άλλαξα και τον έκανα... «θα ‘θελα να φωνάξω πόσο σ’ αγαπώ»... άλλες εποχές που τώρα ακούγονται περίεργες αλλά έτσι ήταν.

Σπουδάσατε και υποκριτική;

Παρακολούθησα μαθήματα υποκριτικής στην δραματική σχολή Αθηνών του Γιώργου θεοδοσιάδη μετά από έντονη προτροπή του αείμνηστου ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Μαλαβέτα ο οποίος με επέλεξε να παίξω τον ρόλο του αρχιερέα Άννα στην θρυλική μουσική παράσταση «Ιησούς Χριστός Υπέρλαμπρο Άστρο» που ανέβηκε στο θέατρο Άννα Μαρία Καλουτά το 1979. Εγώ τότε δεν είχα καμιά βλέψη να ασχοληθώ με το θέατρο, αλλά βλέποντας με στην παράσταση ο Μαλαβέτας να παίζω από ένστικτο χωρίς θεατρική παιδεία, μου είπε επί λέξει... Αν δεν πας στην σχολή θα σε σκοτώσω... και έτσι υπό την «απειλή» αυτή πήγα στη σχολή και δεν το μετάνιωσα ποτέ...

Πηγή: Λοιπον

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved