Μυρτώ Αλικάκη: «Η μοναχή Κασσιανή έχει πολύ ενδιαφέρον για εμένα υποκριτικά»
Showbiz

Μυρτώ Αλικάκη: «Η μοναχή Κασσιανή έχει πολύ ενδιαφέρον για εμένα υποκριτικά»

Η Μυρτώ Αλικάκη τρελαίνεται για τις αλλαγές. Κάθε της ρόλος είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο. «Προσπαθώ να κάνω πράγματα που είναι διαφορετικά. Προσπαθώ και εξωτερικά να αλλάζω» θα πει.

Φέτος το κατάφερε στον υπέρτατο βαθμό. Με μόνο της εφόδιο το μαύρο ράσο, το πρόσωπό της, το βλέμμα της και τη φωνή της.
Η Μυρτώ Αλικάκη υποδύεται τη μοναχή Κασσιανή στη μεγάλη επιτυχία του Mega «Μαύρο Ρόδο» (Κυριακή - Πέμπτη, 22.50). Μια γυναίκα δόλια, που θα κάνει τα πάντα για να πετύχει τον σκοπό της. Να αναλάβει τη θέση της ηγουμένης στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Γερακιανή.

Περιμένατε την επιτυχία που σημειώνει το «Μαύρο Ρόδο»;

«Η αλήθεια είναι ότι το θεωρούσα πολύ πιθανό. Εντάξει, ποτέ δεν μπορείς να προεξοφλήσεις κάτι, αλλά θωρούσα ότι υπάρχει ένα σενάριο που είναι πάρα πο) ι πιασάρικο και αρκετά καλογραμμένο και πως υπάρχει ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών. Οπότε σκεφτόμουν ότι λογικά θα πάει καλά».

Εισπράττετε την επιτυχία της σειράς;

«Σίγουρα έχει πολύ φανατικούς οπαδούς η σειρά. Επειδή ο δικός μου ρόλος είναι κάπως γαργαλιστικός, συγκεντρώνει διάφορα σχόλια από τον κόσμο που συναντά έξω στον δρόμο. Έχει πλάκα γιατί οι μισοί με βρίζουν και μου λένε ότι είναι φρικτή γυναίκα κ.λπ. Υπάρχουν και κάποιοι που λένε ότι είμαι η μόνη φωνή της λογικής. Οπότε μου αρέσει αυτό που συμβαίνει»

Τι εντοπίσατε στον συγκεκριμένο ρόλο και δεχτήκατε την πρόταση αυτή;

«Κατ’ αρχάς είναι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση να υποδυθείς μια μοναχή. Δεν σου δίνεται κάθε μέρα αυτή ευκαιρία. Επειδή ως ηθοποιός αγαπώ τις μεταμορφώσεις, θεώρησα ότι είναι η τέλεια ευκαιρία για να έχω πάλι ένα καινούργιο πρόσωπο αλλά και να εξερευνήσω έναν χαρακτήρα αρνητικό, που γενικά δεν μου έχει συμβεί ιδιαίτερα στη ζωή μου. Οπότε μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό και όλη αυτή η ισορροπία που ψάχνω να βρω σε αυτή τη γυναίκα ανάμεσα στην πίστη της, η οποία είναι απόλυτη, αλλά και σε όλη αυτή την ανθρώπινη διάσταση που έχει».

Για τις ανάγκες των ρόλων έχετε προβεί σε πολλές αλλαγές στην εξωτερική σας εμφάνιση. Φέτος σας βλέπουμε μόνο με το ράσο της μοναχής.

«Γενικά μου αρέσουν οι αλλαγές. Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πολύ απελευθερωτικό. Δεν έχω να σκεφτώ τι θα φορέσω και πώς θα είμαι. Στην ουσία το μόνο μας εκφραστικό μέσο είναι το πρόσωπό μας, το βλέμμα μας, η φωνή μας. Είναι πολύ ενδιαφέρον για εμένα υποκριτικά».

Αυτό που εισπράττουμε για εκείνη είναι ότι πρόκειται για μια γυναίκα που θα πατήσει επί πτωμάτων για να Καταφέρει αυτό που θέλει. Εσείς λειτουργείτε όπως εκείνη;

«Ε, όχι (σ.σ.: γελάει). Πιστεύω πραγματικά ότι όποιον και να ρωτήσετε αποκλείεται να σας πει κάτι τέτοιο για εμένα. Κατ’ αρχάς θεωρώ ότι δεν είμαι ανταγωνιστικός άνθρωπος με τους συναδέλφους μου. Δεν με ευχαριστεί η ιδέα του να είμαι εγώ μόνη μου σε έναν θρόνο ναρκισσιστικά και οι άλλοι να είναι δορυφόροι. Είμαι άνθρωπος που περνάει ωραία μέσα στην ομάδα», λέει στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved