Μάριος Αθανασίου: «Γνώριζα ότι υπάρχει μια κατάσταση που δεν είναι υγιής»
Showbiz

Μάριος Αθανασίου: «Γνώριζα ότι υπάρχει μια κατάσταση που δεν είναι υγιής»

Ο Μάριος Αθανασίου είναι ένας ηθοποιός που δεν μασάει τα λόγια του, που δεν φοβάται πια και που τολμάει να διαβάζει την πραγματικότητα με τον δικό τρόπο, χωρίς φόβο και πάθος.

Έχει άποψη και νοιάζεται γι’ αυτά που συμβαίνουν γύρω του με το ίδιο πάθος που ασχολείται με την υποκριτική. Σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για το #metoo, αν γνώριζε πως υπάρχει αυτό το σκοτεινό κομμάτι στο χώρο αλλά και αν ο ίδιος έχει τύχει να κάνει κακιές συνεργασίες.

Τις αποκαλύψεις στο θέατρο τις συνδέεις με τον κορονοϊό ή θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς;

«Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ήμασταν κλεισμένοι όλοι, οπότε οι άνθρωποι που ήταν εμπλεκόμενοι δεν δούλευαν και δεν ήταν κάπου ώστε να μπορούν φανερά να επηρεάζουν εκείνη τη στιγμή. Συνέπεσε χρονικά και με την καταγγελία της Μπεκατώρου, που βοήθησε και εμάς πολύ».

Εσύ γνώριζες ότι υπάρχει αυτό το πολύ σκοτεινό κομμάτι στον χώρο σας;

«Γνώριζα ότι υπάρχει μια κατάσταση που δεν είναι υγιής. Κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ πιο σοβαρές. Υπάρχει αυτή η γκρίζα ζώνη, που ξεφεύγει λίγο από το επαγγελματικό και το προσωπικό. Δεν είναι σαφή τα όρια και οι γραμμές στο τι κάνει ένας σκηνοθέτης, ένας ηθοποιός, ένας θιασάρχης. Είναι διακεκομμένες γραμμές. Δεν μπορούμε να βάλουμε εύκολα έναν κώδικα-πλαίσιο, οφείλουμε όμως να κρατήσουμε μια κατάσταση υγιή. Ας πάμε με την κοινή λογική. Το καταλαβαίνω όμως ότι μια κατάσταση είναι σκοτεινή. Με το τι πραγματικά συμβαίνει έχει μια απόσταση. Κάποιοι έρχονται με το κλασικό ερώτημα «αφού γνωρίζατε, γιατί δεν μιλούσατε;». Αυτό το πράγμα δεν είναι εύκολο να το ανοίξεις αν δεν το γνωρίζεις ακριβώς. Δεν μπορούν να το κάνουν καν οι δικαστές. Στην περίπτωση του βιασμού, ας πούμε, δεν υπάρχουν μάρτυρες, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τι να πω εγώ αν το θύμα δεν μπορεί να μιλήσει;»

Εσύ είχες την πολυτέλεια να αποφύγεις τέτοιες συνεργασίες;

«Μόνο από τύχη, γιατί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην καριέρα μου δεν μπορούσα να επιλέγω. Με κάποιους ανθρώπους δεν συνεργάστηκα από επιλογή. Όταν ξέρω ότι κατά πάσα πιθανότητα κάπου θα υπάρχουν άνθρωποι και θα έρθω σε δύσκολη θέση, δεν θα πάω. Ή αν δεν εκτιμώ κάποιον», λέει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Αυγή

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved