Άλκηστις Ζιρώ: «Έχω βιώσει κι εγώ τέτοια περιστατικά, για τα οποία ένιωσα άβολα. Τώρα ξέρω»
Showbiz

Άλκηστις Ζιρώ: «Έχω βιώσει κι εγώ τέτοια περιστατικά, για τα οποία ένιωσα άβολα. Τώρα ξέρω»

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν απολαμβάνουμε την Άλκηστις Ζιρώ στα Νούμερα. Η νεαρή και ταλαντούχα ηθοποιός μιλά σε πρόσφατη συνέντευξή της για την πρόταση από τον Φοίβο Δεληβοριά αλλά και το metoo.

«Ο «Ορέστης» του Κακλέα, ήταν η πρώτη μου φορά στην Επίδαυρο. Μια συγκλονιστική εμπειρία, γιατί ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα και ένιωσα μεγάλη προστασία. Θυμάμαι ότι στο τέλος έτρεχαν τα δάκρυά μου, δεν το πίστευα ότι μας χειροκροτεί έτσι όλος αυτός ο κόσμος. Τότε βέβαια, από τον υπερβάλλοντα ζήλο, κάποια στιγμή δεν σταμάτησα εκεί που έπρεπε να σταματήσω στη σκηνή, έφυγα μπροστά και έπεσα παθαίνοντας διάστρεμμα δευτέρου βαθμού. Στις επόμενες παραστάσεις έπαιξα με δεμένο πόδι - ας μου έβαζαν και πρόσθετο μέλος, σκεφτόμουν, δεν υπήρχε περίπτωση να μην παίξω!»

Όλα κύλησαν έτσι ευοίωνα;

«Οχι βέβαια. Εκείνο το καλοκαίρι θα έπαιζα πάλι στην Επίδαυρο με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», αλλά μετά από δύο εβδομάδες προβών αποχώρησα γιατί υπήρξε μια κακοποιητική συμπεριφορά. Ενας ηθοποιός έβαλε στη γωνία μια κοπέλα από τον Χορό και της είπε ότι δεν κάνει για να παίξει σε αυτά το έργο, ότι πρέπει να τη διώξουν, ότι γι’ αυτόν είναι στόχος και θα την παρακολουθεί και γενικά άρχισε να της ρίχνει βολές συνεχώς. Οταν αυτό το είπαμε στο σκηνοθέτη, εκείνος απάντησε ότι είναι πάντα με τα θύματα, αλλά δεν θα κρεμαστούμε και στα μανταλάκια... Μετά από αυτό, λοιπόν, εγώ είπα: Ευχαριστώ πολύ, γεια σας! Σε αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ο συγκάτοικος και φίλος μου Αντώνης, και αυτός απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, ο οποίος μου είπε ότι δεν αξίζει να βιώνεις όλη αυτή την πίεση για μια γραμμή στο βιογραφικό σου που θα λέει Επίδαυρος».

Αυτή την αντίδραση θα την είχατε ακόμα κι αν δεν είχαν βγει προς τα έξω όλα αυτά με το #MeToo ή θα σας ήταν πιο δύσκολο;

«Νομίζω ότι θα μου ήταν πιο δύσκολο, αλλά θα το έκανα, γιατί έχω πει ότι όσο συνεπής είμαι με αυτά που πιστεύω, το τι λέει η ψυχή μου και το πόσο εύκολα και ήρεμα κοιμάμαι το βράδυ, δεν υπολογίζω τίποτε άλλο. Στο συγκεκριμένο περιστατικό είπα στα κορίτσια του Χορού ότι, αν λειτουργήσουμε ενωμένα και πούμε ότι, αν δεν φύγει αυτός, θα φύγουμε εμείς, βγάζοντας και ένα κείμενο, την επόμενη μέρα τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Φοβήθηκαν όμως και σίγουρα δεν το κατακρίνω, το καταλαβαίνω - δεν το μπορούν όλοι. Εγώ εκείνη τη μέρα έφυγα από την αίθουσα πετώντας ένα βάρος από την ψυχή μου και νομίζω ότι έκανα καλό και στα κορίτσια και τα αγόρια εκείνα, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να είχε υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας. Ενιωσα ότι έκανα ένα καλό, που μάλιστα μου γύρισε πίσω. Πάνω που σκεφτόμουν να βρω μια καλοκαιρινή, δουλειά σε μπαρ, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να πάω να με δει ο Δεληβοριάς. Πήγα λοιπόν και το ίδιο βράδυ μού είπαν: «Είσαι η Δανάη στα “Νούμερα”». Πώς να μην πιστέψω ότι μου ανταποδόθηκε, αμέσως κιόλας, το καλό που έκανα;»

Είστε αντικειμενικά μια πολύ όμορφη γυναίκα. Τέτοιου είδους κρούσεις είχατε ξανά;

«Προτού βγει το #MeToo δεν αναγνώριζα κάποιες συμπεριφορές ως παρενόχληση. Μετά μου ήρθαν στο μυαλό κάποιες καταστάσεις και κατάλαβα ότι δεν ήταν ΟΚ. Έχουμε βιώσει πολύ υποχθόνια παραβίαση από ανθρώπους του χώρου που έχουν γαλουχηθεί έτσι. Πιστεύουμε ότι ο σκηνοθέτης που σου φωνάζει, σε βρίζει και σε μειώνει είναι ένας σπουδαίος σκηνοθέτης - και με αρρωσταίνει αυτή η σκέψη. Ναι, έχω βιώσει κι εγώ τέτοια περιστατικά, για τα οποία ένιωσα άβολα, αλλά δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω την πραγματική τους διάσταση. Τώρα ξέρω»

Είναι πολύ ξεχωριστό concept τα «Νούμερα». Πρωτοποριακό για την ελληνική τηλεόραση.

«Για μένα είναι ευτυχία. Επειδή είμαι μέσα σε αυτό δεν ξέρω ακριβώς τι απήχηση έχει στον κόσμο και αν φαίνεται το πόσο αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα και σεβασμός υπάρχει σε αυτό το project. Επίσης, η σεναριακή ομάδα γράφει για ζητήματα που αυτή τη στιγμή αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία, αλλά τα παρουσιάζει με τέτοια αθωότητα και σεβασμό που με συγκλονίζει. Δεν υπάρχει η αυστηρότητα του διδακτισμού. Μιλάει για όλα κανονικά, αλλά με λεπτότητα και αρκετό χιούμορ. Δεν το δέχονται όμως όλοι. Στο επεισόδιο με την polyamorous Δανάη δέχτηκα πάρα πολύ αρνητικά σχόλια για το ρόλο μου - η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη ακόμη για πάρα πολλά πράγματα. Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να βγάλουν απίστευτη-κακία», λέει η ηθοποιός στο περιοδικό marie claire

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved