Χρήστος Παπαδόπουλος: «Με κέρδισε το κομμάτι της δημιουργίας και έγινα συνθέτης»
Showbiz

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Με κέρδισε το κομμάτι της δημιουργίας και έγινα συνθέτης»

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι ένας από τους σπουδαιότερους Ελληνες συνθέτες της γενιάς του, με σημαντικές συνεργασίες σε δίσκους και soundtracks τόσο με παλιούς όσο και με νεότερους καλλιτέχνες

Μιλώντας σε συνέντευξή του, αναφέρεται στη γνωριμία του με τον Άκη Πάνου, στη διάλυση του συγκροτήματος αλλά και στις πολλές μουσικές που έχει γράψει για την τηλεόραση.

Από τις πρώτες επιτυχίες σου ήταν η επανεκτέλεση της «Συμπόνιας» του Ακη Πάνου. Τι θυμάσαι από εκείνον;

«Βγάλαμε σε επανεκτέλεση τη «Συμπόνια», που συνέθεσε εκείνος και στιχούργησε ο Στράτος Ατταλίδης, χωρίς να ρωτήσουμε και ο Πάνου την… έπεσε στους αδελφούς Φαληρέα που είχαν τη δισκογραφική εταιρία. Και καλά έκανε δηλαδή ο άνθρωπος, γιατί οι δημιουργοί ζουν από τα πνευματικά δικαιώματα. Εμείς δεν τα ξέραμε αυτά τότε. Για χάρη του Ακη Πάνου, λοιπόν, το καλοκαίρι του’84 δώσαμε μια συναυλία στο γήπεδο της Ξάνθης, όπου ζούσε εκείνος τότε. Πληρώσαμε μόνοι μας τα έξοδα της συναυλίας και ο Ακης Πάνου πήρε όλα τα έσοδα, που ήταν τότε το ουκ ευκαταφρόνητο ποσό των 3.000.000 δραχμών».

Πώς αισθάνθηκες όταν διαλύθηκε το συγκρότημα;

«Αν και διαλυθήκαμε δισκογραφικά το ’86, συνεχίσαμε να κάνουμε συναυλίες μαζί, γιατί ο κόσμος μάς ήθελε. Εβλεπα πως ήταν ένας κύκλος που έπρεπε να κλείσει. Οπωσδήποτε στενοχωριέσαι που περνάει ανεπιστρεπτί η εποχή της αθωότητας. Εκεί κοίταξα να δω τι θα έκανα με μένα. Μέχρι τα 29 μου δεν ήξερα αν θα γινόμουν μουσικός ή μηχανολόγος που είχα σπουδάσει στο Πολυτεχνείο. Αποφασίζοντας να γίνω μουσικός διαπίστωσα ότι μόνο με το μπουζούκι δεν θα κατάφερνα να επιβιώσω. Επρεπε να μάθω και να τραγουδάω λίγο, αλλά και να γράφω τραγούδια. Τελικά με κέρδισε το κομμάτι της δημιουργίας και έγινα συνθέτης».

Εχεις γράψει μουσική για πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ποια ήταν η πρώτη σου επιτυχία;

«Εχω κάνει 23 σειρές και επτά ταινίες. Ολα άρχισαν το 1998 από το «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» του Νεμέα, ακολούθησαν ο «Μαύρος Ωκεανός» του Μαρκίδη και πολλά άλλα. Το 2019 έγραψα μουσική για το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη και έγινε επιτυχία το τραγούδι με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, για να πάρει σειρά τη φετινή σεζόν η συνέχεια του ίδιου σίριαλ, για την οποία συνεργάστηκα με τους Κωνσταντίνο Αργυρό και Μελίνα Ασλανίδου», λέει στην εφημερίδα espresso.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved