Ρένια Λουιζίδου: «Δεν έχω άμυνες. Προσπαθώ να κοντρολάρω το αίσθημα του φόβου»
Showbiz

Ρένια Λουιζίδου: «Δεν έχω άμυνες. Προσπαθώ να κοντρολάρω το αίσθημα του φόβου»

Ποια είναι η άμυνα της Ρένιας Λουιζίδου και πόσο ψύχραιμη είναι σε δύσκολες καταστάσεις; 

Επίσης ποια είναι η σχέση της με τα social media; Η αγαπημένη ηθοποιός μιλάει για όλα και αποκαλύπτεται...

■ Η άμυνά σας ποια είναι;

Δεν έχω, εκτός από το να αξιοποιώ την κάθε μου μέρα με ανθρώπους που αγαπώ, με αγαπούν και συνεννοούμαι και να εστιάζω στα ωραία πράγματα της ζωής γιατί έχει απλωθεί ένας τεράστιος φόβος πάνω από τα πάντα και ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος στη ζωή. Μας κάνει και παίρνουμε λάθος αποφάσεις και να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις. Προσπαθώ να κοντρολάρω το αίσθημα του φόβου.

■ Πάντως, δείχνετε ότι έχετε μια ψύχραιμη, νηφάλια ματιά...

Το κάνω από ανάγκη, είναι τόσο τρελά όλα τριγύρω... Μπαίνοντας να δεις τις ειδήσεις το πρωί, λες «μισό λεπτό να το γειώσουμε το πράγμα», γιατί, αν μπεις στη διαδικασία να ακολουθήσεις την τρέλα, θα τρελαθούμε όλοι μαζί. Είναι εύκολο και να μπεις στη διαδικασία των συνωμοσιών και να γίνεις επιθετικός όλοι έχουμε... αρπάξει λίγο, έχουμε μελαγχολήσει, είναι όλα λίγο τσιμπημένα, ζορισμένα και ακραία.

■ Αναφερθήκατε στις παγιωμένες αντιλήψεις. Δεν είναι εντυπωσιακό πως κάποιοι σπεύδουν να δικαιολογήσουν τους θύτες ή το ότι βλέπουμε γυναίκες με πατριαρχικές αντιλήψεις;

Δεν είμαι της άποψης να είσαι με τα θύματα μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες τα θύματα, μπορεί να είναι άνδρες. Αλλά επειδή όλοι τα έχουμε δει, ακόμη κι αν δεν τα έχουμε βιώσει, το να λες ότι δεν συμβαίνουν επειδή δεν έτυχε σε σένα προσωπικά, είναι στα όρια του απάνθρωπου, γιατί όλοι έχουμε υποστεί, γυναίκες και άνδρες bullying από τον ανώτερό μας. Όταν κάποιος βρίσκει το κουράγιο να μιλήσει -δεν λέω ότι όλοι λένε την αλήθεια-, αλλά και τον χρόνο να μιλήσει, διάολε, πρέπει να του τον δώσεις και μετά τσέκαρε αυτό που λέει. Όσο, δε, το γιατί μιλάμε τώρα, το βρίσκω χαζό και να το συζητάμε... Γιατί τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες τώρα ακούνε τα αυτιά, δεν είναι ότι τώρα μιλούν τα στόματα. Ξέρω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που μίλησαν και πριν από 20 χρόνια και δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν έδωσε κανείς σημασία. Επειδή το να εκθέσεις μια τέτοια προσωπική σου εμπειρία είναι πολύ τραυματικό πράγμα, κάθε άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία αξίζει την προσοχή μας. Ο άλλος εκτίθεται, αισθάνεται ότι γίνεται ρεζίλι, το κάνει στα καλά καθούμενα. Δεν αντιλέγω ότι κάποιος μπορεί να το κάνει για να τραβήξει την προσοχή, αλλά δεν είναι η πλειονότητα. Δεν βγάζει ο άλλος το τραύμα του βόλτα στα καλά καθούμενα.

■ Έχετε ακούσει πως θεατρικοί παραγωγοί παρακολουθούν τη δημοφιλία των ηθοποιών στα social media και τους προσλαμβάνουν αν έχουν followers;

Βέβαια το έχω ακούσει, είναι της εποχής. Και παλιότερα κάπως αλλιώς μετρούσαν τη δημοφιλία. Εγώ δεν έχω social media, ευτυχώς τη γλίτωσα, είμαι παλιά καραβάνα. Πρόλαβα κι έχω ένα στίγμα στη δουλειά πριν χρειαστώ τα social media να το επιβεβαιώσουν. Σε εμάς τους παλιότερους δεν χρειάστηκε.

Τώρα, για τα νέα παιδιά είναι ένα θέμα. Γιατί κάποιος μπορεί να μην ενδιαφέρεται να μπει στην περιπέτεια των social media. Δεν έχω τίποτε εναντίον τους ίσα-ίσα που είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και δημοκρατικό βήμα. Είναι πολύ καινούργιο και, όπως με όλα τα καινούργια πράγματα, γίνεται τρομακτική κατάχρηση και υπερβολή. Εγώ δεν έχω όχι γιατί δεν θα μου άρεσε να έχω, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται να αφιερώνεις μου προκαλεί πίεση και άγχος.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved