Αλέκος Συσσοβίτης: «Είμαστε γεμάτοι ανθρώπους που πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών αλλού»
Showbiz

Αλέκος Συσσοβίτης: «Είμαστε γεμάτοι ανθρώπους που πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών αλλού»

Ο Αλέκος Συσσοβίτης φέτος είναι ιδιαίτερα ενεργός τηλεοπτικά αφού πρωταγωνιστεί τόσο στη σειρά ΣτΟργή όσο και στον Έρωτα Φυγά ενώ και στο θέατρο παίζει σε μία από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν, το έργο «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» που ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνά

Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλάει για τον θεατρικό του ρόλο με καμάρι, αναφέρεται στην υπέροχη συνεργασία που έχει ενώ με αφορμή τον απαιτητικό ρόλο του μιλάει για σοβαρά κοινωνικά θέματα που μας ταλανίζουν...

Πρωταγωνιστείτε στο διάσημο έργο του Φρέντερικ Νοτ «Στο πέμπτο σκαλοπάτι», που ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνά. Πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτό...

Σ' αυτό το έργο πρέπει να υποστηρίξω έναν χαρακτήρα που ως κακομαθημένος και εγωιστής, αλλά έχοντας δίκιο κάποιες φορές, φτάνει στην υπερβολή. Πρόκειται για έναν πρώην πρωταθλητή του τένις που, όπως όλοι οι πρωταθλητές, έχει γαλουχηθεί ούτως ώστε να μην ξέρει να χάνει. Άλλωστε, γι' αυτό γίνονται αυτό που γίνονται: επιτυχημένοι. Ωστόσο, η αποχώρηση της γυναίκας του από τη σχέση τους δεν τον αφήνει... ήσυχο. Φτάνει σ’ ένα σημείο να φτιάξει μια ολόκληρη ίντριγκα για να μπορέσει να διεκδικήσει τόσο την ίδια όσο και τα λεφτά της.

Εκείνος γιατί φτιάχνει ολόκληρη ίντριγκα, προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του;

Η γυναίκα του τού έχει πει ψέματα και τον έχει απατήσει. Από τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, ένας ηττημένος, γιατί περί ήττας πρόκειται, δεν αρκείται απλά να τη χωρίσει, θέλει να πάρει εκδίκηση. Εκείνος θεωρεί ότι παράτησε την καριέρα του για να την ακολουθήσει ή τουλάχιστον αυτό επικαλείται. Συνεπώς, βρίσκεται σε μια περίοδο φόβου και, όταν κάποιος βρίσκεται σε σαθρό έδαφος, χάνει τον έλεγχο.

Συνήθως, το ερωτικό ή το οικονομικό κίνητρο ωθεί κάποιον σε εγκληματική ενέργεια;

Η ανάγκη καθορίζει τις συμπεριφορές μας. Μπορεί να είναι τα χρήματα, η ερωτική απογοήτευση, η απιστία ή και κάποιο ψυχικό θέμα. Σίγουρα, τα χρήματα και η εξουσία είναι πολύ βασικοί παράγοντες, θέλουμε να έχουμε το πάνω χέρι στις σχέσεις, στην οικογένεια και στη δουλειά. Τώρα, αν συνδυάζονται όλα μαζί, μπορεί να μεγεθύνει τα πράγματα και κανείς να κυνηγάει ακόμη περισσότερο την εκδίκηση.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που κρύβει ο ρόλος σας;

Ένας άνθρωπος φιλοχρήματος, φιλόδοξος, αμετροεπής μπορεί να μην είναι αγαπητός για το ποιόν του σ’ εμένα, αλλά η υποκριτική διαδρομή που πρέπει ν’ ακολουθηθεί, δηλαδή να παίξω έναν πολύπλοκο και πολυσύνθετο χαρακτήρα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Πλέον, δίνετε περισσότερη σημασία στα έργα και στους ρόλους ή στους ανθρώπους που στελεχώνουν μια ομάδα;

Χρειάζονται και τα δύο. Μια δουλειά, για να γίνει σωστά, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν αισιόδοξοι οι συντελεστές, δηλαδή να έχουν καλή ψυχολογία, και να έχουν ένα καλό υλικό στα χέρια τους. Όταν ένα από τα δύο λείπει, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Πώς διαχειρίζεστε, αν τυχόν σας έχει π κύψει, μια... προβληματική συνεργασία;

Σίγουρα έχει προκύψει σε όλους. Ξέρεις, είμαστε μονάδες οι οποίες κάθονται στο σπίτι και φαντάζονται κάπως τα πράγματα και, όταν πάμε σε ένα κοινωνικό σύνολο, υπάρχουν ενθουσιασμοί ή απογοητεύσεις. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την ανθρώπινη φαντασία. Πρέπει να τα διαχειριζόμαστε όλα με σοφία, μεγαλοσύνη και λιγότερο εγωισμό, πράγμα δύσκολο. Κακά τα ψέματα, οι καλλιτέχνες έχουμε έναν εγωισμό και γι’ αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς πολύ ώριμα και να μην κλείνεται σε μια τελείως προσωπική ματιά. Να δέχεται την απόρριψη αλλά και τον ανταγωνισμό, παρόλο που δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί έτσι μπορεί να αντιληφθεί τα δικά του λάθη. Να προσπαθήσει να τα βελτιώσει και να υπάρξει ένα γόνιμο αποτέλεσμα.

Εσείς αναγνωρίζετε τα λάθη σας ή πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών αλλού;

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε γεμάτοι ανθρώπους που πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών αλλού. Έχεις δει στην πολιτική να παραδέχεται κανείς το λάθος του; Όχι. Απαγορεύεται. Ένας πολιτικός στίβος είναι, ευτυχώς ή δυστυχώς, και το θέατρο. Κάποιες φορές, είμαι αντιδραστικός και δεν παραδέχομαι τα λάθη μου, αλλά άλλες φορές -και μεγαλώνοντας- τα παραδέχομαι τα λάθη μου όλο και περισσότερο.

Πηγή: My TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved