Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Άκης Δαούτης
Showbiz

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Άκης Δαούτης

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή χθες (4/2) ο γνωστός συνθέτης Άκης Δαούτης

Ο βραβευμένος μουσικός με πλήθος επιτυχιών στο ενεργητικό του και σπουδαίο έργο, άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς.

Γεννημένος στην Αθήνα και έχοντας μεγάλη αγάπη για τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια, ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας από πολύ μικρός, έχοντας μία λατρεία για την κλασική μουσική. Σε ηλικία 17 ετών αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και έναν χρόνο αργότερα βρέθηκε να φοιτά στο Κολέγγιο Γούστερ στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών Φυσικοχημεία ενώ ασχολήθηκε αργότερα ακαδημαίκά με τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα μαθηματικά και τη θεωρία της τζαζ μουσικής. Έκανε μεταπτυχιακό στη φυσικοχημεία στο πανεπιστήμιο του Οχάιο όμως ταυτόχρονα μελετούσε και τη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής με τον Μαρκ Φίλιπς.

Το έργο του Solar Rain βραβεύτηκε με διεθνή διάκριση στο 15ο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής μουσικής στην Μπουρζ της Γαλλίας ενώ το 1988 το έργο του Into the Light προκρίθηκε από την διεθνή επιτροπή για τις Παγκόσμιες Μουσικές Ημέρες 1988 του Χονγκ Κονγκ.

Διακρίθηκε για τις μουσικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις στον κινηματογράφο, με γνωστότερες εκείνες για τις ταινίες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Δεκαπενταύγουστος» που ερμήνευσε η Γλυκερία και «Από την άκρη της πόλης».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved