Θλίψη. Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός
Showbiz

Θλίψη. Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς έφυγε από τη ζωή γνωστός ηθοποιός.

Χθες πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Μάκης Πανώριος.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, o πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, γράφοντας :«Έφυγε ένας αξιόλογος άνθρωπος του θεάτρου και των γραμμάτων. Ηθοποιός, συγγραφέας, εικονογράφος και κριτικός θεάτρου. Πολυσχιδης, υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους! Γεννημένος το 1935 θα ταφεί στην πατρίδα του την Κεφαλλονιά.. Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε Μάκη Πανώριε».

Ποιος ήταν ο Μάκης Πανώριος

Ο Μάκης Πανώριος γεννήθηκε το 1935 στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Σχεδίου και Ζωγραφικής ABC και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως ηθοποιός για δεκαοχτώ χρόνια στο ελεύθερο θέατρο και δέκα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Ως συγγραφέας έγραψε μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, θέατρο, κριτική βιβλίου και κινηματογράφου. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από πεντακόσια βιβλία, έχει επιμεληθεί και προλογίσει περί τα εκατό. Πρώτη θεατρική του εμφάνιση στο έργο "Το τραγούδι του νεκρού αδερφού" του Mίκη Θεοδωράκη, στο ρόλο του Χάρου, το 1962, με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα με το μυθιστόρημα "Η κατάκτηση", το 1970.

Συμμετείχε με την ανακοίνωση «30 χρόνια ελληνικής εφ: μια σύντομη ελληνική θεώρηση» στην Ημερίδα για την ελληνική επιστημονική φαντασία που διοργανώθηκε στα Ιωάννινα το Νοέμβριο 1998. Είχε βραβευτεί με τα βραβεία Karel (1993) για την προσφορά του στην επιστημονική φαντασία και τη φανταστική λογοτεχνία και Χρυσό Ικαρομένιππο (1996) για το διήγημά του «Ηθοποιός».

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved