Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού - Αθώος για τον βιασμό
Showbiz

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού - Αθώος για τον βιασμό

Δίκη Φιλιππίδη: Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε, καθώς σήμερα (8/2) άκουσε τις αποφάσεις των δικαστών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση και τις δύο απόπειρες βιασμού που του αποδόθηκαν.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από μία μακρά διαδικασία, σχεδόν έντεκα μήνες, ανακοίνωσε στον κατηγορούμενο και στις τρεις γυναίκες που, παρακινημένες από το ελληνικό #meToo προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, αν έκρινε αθώο ή ένοχο και για ποιες πράξεις τον επιφανή ηθοποιό που δικάστηκε για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.

Η απόφαση των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων είναι η απάντησή τους σε όσα ακούστηκαν επί σχεδόν έναν χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου: Μαρτυρίες των ίδιων των ηθοποιών που κλαίγοντας περιέγραψαν όσα κατήγγειλαν, μαρτυρίες συναδέλφων τους που κατέθεσαν για "το άλλο πρόσωπο" του καλλιτέχνη, αλλά μαρτυρίες που υπερασπίστηκαν τον κατηγορούμενο ως έναν "ιδιόρρυθμο, τελειομανή πλην όμως τρυφερό και δοτικό άνθρωπο".

«Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρονών άνθρωπος να κλαίω μπροστά σας; Δεν είμαι βιαστής, είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αυτό το πράγμα. Κάντε ότι θέλετε…» είχε πει στους δικαστές ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού και αθώος για τον βιασμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκεί είδαμε την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Λένα Δροσάκη και τον Άγγελο Μπούρα.

Από το πλευρό του Φιλιππίδη δεν έλειπε ο γιος του, Δημήτρης και η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved