Βαρδής: Το πρόβλημα υγείας του γιου του που ξεπεράστηκε και η επιλόχειος κατάθλιψη της γυναίκας του
Showbiz

Βαρδής: Το πρόβλημα υγείας του γιου του που ξεπεράστηκε και η επιλόχειος κατάθλιψη της γυναίκας του

Από καρδιάς μίλησε σε σπάνια συνέντευξή του ο Γιάννης Βαρδής, αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του πριν από λίγο καιρό. 

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια με τη σύζυγό του Νατάσα Σκαφίδα με την οποία είναι μαζί μία δεκαετία.

Ο Γιάννης Βαρδής αναφέρεται σε εκείνη με τα πιο τρυφερά λόγια, δεν κρύβει ότι πέρασε δύσκολα όταν η Νατάσα πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη ενώ δίνει κουράγιο σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα, εξηγώντας τον τρόπο που κατάφεραν εκείνοι να ξεπεράσουν το πρόβλημα...

Πόσο έχει αλλάξει η Νατάσα τη ζωή σου; Τι σου έχει προσφέρει;

Μια σιγουριά που δεν είχα ποτέ. Στις σχέσεις μου, έπειτα από κάποιο διάστημα, ένιωθα την ανάγκη να φύγω, να ελευθερωθώ, να έχω χρόνο μόνος μου. Η Νατάσα μού πρόσφερε αυτήν τη σιγουριά. Δεν είναι τυχαία η φράση «βρήκα το λιμάνι μου». Κάπως έτσι αισθάνομαι. Περνάω πάρα πολύ όμορφα μαζί της. Καμιά φορά το συζητάμε μεταξύ μας και αναρωτιόμαστε πώς γίνεται να έχει περάσει μία δεκαετία. Δεν καταλάβαμε πώς κύλησε ο χρόνος. Και αυτό είναι μαγικό, διότι πολλά πράγματα μεταξύ μας δεν έχουν χαθεί, δεν έχουν ξεφτίσει. Απεναντίας, όσο περνούν τα χρόνια και με τα παιδιά πλέον στη ζωή μας, εμβαθύνουμε στη σχέση μας. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες διαφωνίες, όσον αφορά τα παιδιά κυρίως, γιατί σε όλα τα άλλα έχουμε κοινή πορεία.

vardis-1.jpg

Σε τι διαφωνείτε για τα παιδιά;

Πολλές φορές διαφωνούμε στον τρόπο διαπαιδαγώγησης, όπου συνήθως εγώ είμαι πιο αυστηρός. Η Νατάσα πιστεύει ότι όλα πρέπει να λύνονται με συζήτηση. Εγώ βάζω πιο πολλά όρια. Για παράδειγμα, λέω «αν το ξανακάνεις αυτό, δεν θα δεις τηλεόραση». Η Νατάσα θεωρεί ότι δεν πρέπει να είμαι τόσο απότομος. Ότι δεν πρέπει στην ηλικία τους να τους κόβω ένα προνόμιο κάθε φορά που δεν κάνουν κάτι σωστό.

Περάσατε δυσκολίες αυτά τα 10 χρόνια;

Όχι. Ούτε την περίοδο των lockdowns που πολλά ζευγάρια ήρθαν face to face με την πραγματικότητά τους και δυσκολεύτηκαν. Κάθε άλλο. Σε μας λειτούργησε θετικά. Είχαμε και τον Αντώνη μωρό. Εμείς ζούσαμε την καραντίνα πριν καν έρθει η πανδημία. (γέλια) Δεν βγαίναμε εύκολα από το σπίτι, διότι ο Αντώνης πέρασε κάποιες δυσκολίες με την υγεία του. Το πρώτο επτάμηνο της ζωής του ήμαστε κλεισμένοι στο σπίτι.

Η Νατάσα πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη. Ήταν αυτό δύσκολο για σένα να το διαχειριστείς;

Ναι. Αρχικά ήταν δύσκολο για εκείνη και στη συνέχεια για εμένα. Ήταν αναμφίβολα μια δύσκολη συνθήκη, που προσπαθήσαμε ωστόσο να διαχειριστούμε όσο πιο ήρεμα μπορούσαμε. Υπήρχαν εντάσεις εκείνη την περίοδο, αλλά προσπαθούσα, όσο γίνεται, να είμαι συγκαταβατικός. Της έλεγα ότι πολλά από αυτά που πίστευε δεν ίσχυαν. Ήταν πεπεισμένη για κάποια πράγματα, ειδικά για το παιδί. Και η μητέρα της και εγώ προσπαθούσαμε να την καθησυχάζουμε και να της δίνουμε ελπίδες ότι όλα θα φτιάξουν και ότι όλα θα περάσουν.

1675211025188-754083015-f726b52a-vardis-skafida-paidia-paranufakia.jpg

Ζητήσατε τότε τη βοήθεια κάποιου ειδικού;

Παρόλο που εκείνη δεν ήθελε, απευθυνθήκαμε σε ψυχολόγο. Δεν έκανε πολλές συνεδρίες όμως γιατί πίστευε ότι ούτε ο ψυχολόγος μπορούσε να τη βοηθήσει σε εκείνη τη φάση που περνούσε. Για να καταλάβεις, όταν πηγαίναμε με τον Αντώνη στον παιδίατρο και εκείνος μας διαβεβαίωνε ότι ο μικρός θα ξεπεράσει το πρόβλημά του και ότι είναι ένα φυσιολογικό παιδί, η Νατάσα ήταν πεπεισμένη ότι ο γιατρός έκανε λάθος. Εκεί αντιληφθήκαμε ότι η επιλόχειος έχει επιδράσει πολύ επάνω της. Προσπαθούσαμε με τη μητέρα της να της εξηγήσουμε πως, αν εκείνη καταφέρει να ηρεμήσει λίγο, αυτό θα έχει ευεργετική επίδραση στο παιδί. Δεν μπορούσε να το καταλάβει ώσπου κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι η σχέση μαμάς-παιδιού είναι τόσο στενή και αμφίδρομη που, όταν ηρεμεί ο ένας, ηρεμεί και ο άλλος.

Ποιες συμβουλές σού έδωσε ο ειδικός για να βοηθήσεις τη Νατάσα;

Μου είπε ότι πρέπει να της μιλάω όσο μπορώ, να συζητώ ήρεμα μαζί της και να μην της πηγαίνω κόντρα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι, πάνω στα νεύρα μου, κάποιες φορές αντιδρούσα και εγώ πιο έντονα. Μετά τις συμβουλές του ειδικού, ήμουν πιο ήπιος και συγκαταβατικός και κάπως έτσι, από κάποιο διάστημα και μετά, ενώ εξακολουθούσαμε να πηγαίνουμε σε γιατρούς, έστρωσαν λίγο τα πράγματα. Μόλις ηρέμησε η Νατάσα, ηρέμησαν τα πάντα. Ο Αντώνης μάς έδειξε ότι είναι καλά.

1675216992777-746158445-05214a86-natasa-skafida.jpg

Τι αγαπάς περισσότερο στη Νατάσα;

Πολλά πράγματα αγαπώ σε εκείνη. Αγαπώ το γεγονός ότι είναι ντόμπρα. Αυτό που λέει αυτό ισχύει. Δεν προσποιείται. Ό,τι έχει να πει θα το πει. Ακόμα και αν αυτό είναι άσχημο. Και είναι λίγο οξύμωρο αυτό που λέω, διότι κάποιες φορές αυτή της η ειλικρίνεια με ενοχλεί. Ωστόσο, το θέλω αυτό από τον άνθρωπό μου. Αγαπώ πολύ την αλήθεια της. Έτσι ήταν και ο πατέρας μου. Αυτό το χαρακτηριστικό το αγαπούσα και σε εκείνον. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν το ίδιο ζώδιο. Λέων η Νατάσα, Λέων και ο πατέρας μου.

Πηγή: Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved