Γιάννης Μπέζος: «Τη δική μας δουλειά δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου»
Showbiz

Γιάννης Μπέζος: «Τη δική μας δουλειά δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου»

Ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δουλειά του και στους λόγους που την επέλεξε από τα 18 του χρόνια.

  • Και στη δική σας την περίπτωση, δεν βάλατε το «εγώ» μπροστά. Οι καλλιτεχνικές επιλογές σας δείχνουν ότι προέχει το «εμείς» στη δουλειά σας...

Τη δική μας δουλειά δεν μπορείς να την κάνεις μόνος σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αρνούμαι την προσωπικότητά μου. Αρκεί αυτή η προσωπικότητα να την έχεις σμιλέψει με έναν τρόπο ώστε να μπορεί να γίνεται κοινό παιχνίδι με τους άλλους. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Εμείς δεν είμαστε ποιητές που γράφουμε ποιήματα τα οποία θα διαβαστούν από 10 ανθρώπους. Η δουλειά μας πρέπει να επικοινωνηθεί.

Και για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε και άλλους μαζί. Χρειαζόμαστε τους συναδέλφους μας, χρειαζόμαστε τους τεχνικούς μας, χρειαζόμαστε την παραγωγή μας. Αυτό δεν μειώνει καθόλου την προσωπική αξία. Όταν λέω εγώ δεν εννοώ να είσαι ψευτοεγωιστής και πεισματάρης.

Εννοώ να έχεις αυτοπεποίθηση, δηλαδή να πιστεύεις στις δυνάμεις σου. Και από κει και πέρα να εμπνεύσεις κι άλλους να ακολουθήσουν. Και αν αυτό έχει ένα αντίκρισμα θα το αποφασίσει ο χρόνος.

mpezos.jpg
  • Εσείς γιατί την κάνατε αυτή τη δουλειά; Ποιος είναι ο λόγος που την επιλέξατε στα 18 σας;

Η δουλειά η δική μας εμπεριέχει τη μαγεία και την ποίηση. Αν δεν τα εμπεριέχει δεν έχει νόημα. Αυτό λοιπόν που θαυμάζουμε έχει την έννοια της απορίας. Πώς γίνονται δηλαδή τα πράγματα και γιατί γίνονται; Γιατί πρέπει οι άνθρωποι να βγουν στο θέατρο ή να παρακολουθήσουν μία ταινία;

Είναι προσωπική ανάγκη του καθενός να σταματήσει τον χρόνο της ζωής του και να επικοινωνήσει με έναν άλλο χρόνο. Με έναν χρόνο που δημιουργεί η σκηνή ή η οθόνη. Αυτό είναι ένα στοίχημα, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν βεβαίως θέλουμε να γίνει σωστά και καλά. Να γίνει επί της ουσίας, δηλαδή να αφήσει ίχνος. Αυτό είναι κάτι που δεν εξηγείται. Μπορείς να το καταλάβεις με το αίσθημα, αν εμπλακείς σε αυτό, είπε ο Γιάννης Μπέζος στο 7 Μέρες TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved