Θάνος Μπίρκος: «Είναι περίεργο αλλά και ευχάριστο που στον δρόμο με φωνάζουν "Τόλη"»
Showbiz

Θάνος Μπίρκος: «Είναι περίεργο αλλά και ευχάριστο που στον δρόμο με φωνάζουν "Τόλη"»

Ο Θάνος Μπίρκος που υποδύεται τον Τόλη στην καθημερινή σειρά του Alpha, Σασμός, παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για όλα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πλέον είναι αναγνωρίσιμος και ο κόσμος του μιλάει στον δρόμο όταν τον βλέπει.

  • Ξεκινώντας θα ήθελα να μου πείτε πώς είναι για εσάς η φετινή σεζόν...

Είναι μία χαρούμενη σεζόν γιατί θεατρικά είμαι στην παράσταση «Μισάνθρωπος», η οποία πηγαίνει πολύ καλά και εκφραζόμαστε πολύ δημιουργικά, και γιατί και στον «Σασμό» ο χαρακτήρας που υποδύομαι, ο Τόλης, έχει αποφυλακιστεί και κάνει τις βόλτες του. Έτσι, γνωρίζω υπέροχους χαρακτήρες και περνάμε όμορφα και στα γυρίσματα.

  • Είναι κουραστικό να έχετε και θέατρο και τηλεόραση;

Είναι αυτή η κούραση για την οποία δεν μπορώ να γκρινιάξω. Αρνούμαι να μπω στη διαδικασία να παραπονεθώ. Ήταν κάτι που το είχα σαν στόχο μου, γιατί μου αρέσει πολύ να εργάζομαι. Ειδικά μετά τα δύο χρόνια του κορονοϊού και ύστερα από τόσο καθισιό, μου φαίνεται όνειρο να δουλεύω τόσο. Επίσης, θα ήταν άδικο και για πολλούς συναδέλφους να παραπονεθώ.

birkos-(1).webp
  • Ξεχωρίζετε το θέατρο από την τηλεόραση;

Καλλιτεχνικά, σαν τρόπο έκφρασης το ξεχωρίζω. Άλλη δυναμική έχει να παίζεις σε κοινό ζωντανά και ο θεατής να λαμβάνει αυτό που λες και είναι άλλο να κάνεις ένα γύρισμα και αν κάτι δεν κάνεις καλά να έχεις τη δυνατότητα να το δουλέψεις και να το επαναλάβεις.

  • Ποιο σας ιντριγκάρει περισσότερο;

Με γοητεύουν και τα δύο τόσο πολύ. Με γοητεύει να μπαίνω σε κάποιον ρόλο. Και πλέον μαθαίνεις και τη διαδικασία της «τρέλας» να είσαι άλλος ρόλος το πρωί για τα γυρίσματα της σειράς και άλλος το βράδυ για το θέατρο.

Είναι δύσκολο αυτό;

Είναι δύσκολο, αλλά μου αρέσει. Τα εύκολα ίσως τα βαριέμαι πιο εύκολα.

  • Μου είπατε πιο πριν για τα δύο χρόνια «αδράνειας», λόγω της πανδημίας, στο επάγγελμά σας. Υπήρχε μια πιο έντονη ανασφάλεια τότε για το μέλλον;

Ανασφάλεια υπήρχε και πριν από την πανδημία. Είναι ένα επάγγελμα που γνωρίζουμε όλοι πως κάθε τόσο πρέπει να αναζητούμε νέα δουλειά για να καταφέρνουμε να βρισκόμαστε σε αυτό. Με τον κορονοϊό, αυτό ανέβηκε σε άλλο επίπεδο.

Εγώ πάντα είχα την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα καταφέρουμε και πάλι να δουλέψουμε. Όπως και έγινε. Το επάγγελμα του ηθοποιού, πέρα από το βιοποριστικό κομμάτι, είναι και μια ανάγκη έκφρασης και δημιουργίας. Και αν μπεις σε αυτή τη ρότα του καλλιτέχνη, όταν κάνεις μία παύση μετατοπίζεσαι από το κέντρο σου.

birkos-(2).jpg
  • Και μετά την περίοδο αυτή, ήρθε και ο «Σασμός». Τι έχετε αποκομίσει από αυτή τη συνεργασία μέχρι στιγμής;

Για μένα είναι μάθημα αυτή η συνεργασία. Στο επάγγελμα του ηθοποιού, ειδικά αν το αγαπάς, μαθαίνεις από συναδέλφους και από εμπειρίες. Επίσης, είναι μάθημα το να βλέπεις να υπάρχει ένας απίστευτα μεγάλος σεβασμός ανάμεσα στους συναδέλφους σου στα γυρίσματα. Αυτό σε κάνει να ξυπνάς χαρούμενος τα χαράματα για να πας στο γύρισμα. Όλοι μας μπαίνουμε στη διαδικασία να γινόμαστε πιο δυνατοί για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας.

  • Τι απολαμβάνετε περισσότερο σε αυτή τη δουλειά;

Απολαμβάνω το να μη γνωρίζω το τέλος του ρόλου και τη συνέχειά του, όπως στο θέατρο. Αυτό με κάνει πιο δημιουργικό για να κρατάω μια ισορροπία για το τι θα έρθει μετά.

  • Και πώς εκλαμβάνετε την επιτυχία της σειράς;

Με χαρά βεβαίως. Είναι περίεργο αλλά και ευχάριστο που στον δρόμο με φωνάζουν «Τόλη» και γυρνάω και απαντάω. Μου αρέσει ακόμη το ηλικιακό εύρος του κόσμου που βλέπει τη σειρά. Με κάνει χαρούμενο αυτό, είπε ο Θάνος Μπίρκος στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved