Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «H τηλεοπτική άνθηση δεν τροφοδοτεί το θέατρο»
NDP photo agency
Showbiz

Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «H τηλεοπτική άνθηση δεν τροφοδοτεί το θέατρο»

Αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι μία φυσική ευγένεια. Ηθοποιός αλλά και σκηνοθέτρια, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου έχει χαράξει τη δική της πορεία στο θέατρο, χωρίς να επιλέγει εύπεπτες λύσεις.

Η ηθοποιός μιλά σε πρόσφατη συνέντευξή της για την επιτυχία του Σασμού, την τηλεόραση και πόσο το μέσο είναι ικανό να δώσει ώθηση και στο θέατρο.

labropoulou-(4).jpg
5477275

Βιώνετε μια επαγγελματική επιτυχία με τον «Σασμό». Αυτό το γεγονός κρύβει μόνο χαρά ή φέρει και κάποιο τίμημα για εσάς;

«Χαρά μου φέρνει σίγουρα. Τώρα το τίμημα, αν υπάρχει, δεν το έχω αντιμετωπίσει ακόμα. Οπωσδήποτε απαιτεί πολύ χρόνο γυρισμάτων, βάζοντας κάποιους ειδικούς περιορισμούς στα θεατρικά μου σχέδια. Όμως εξακολουθώ να μπορώ να τα συνδυάζω, έστω και υπό όρους. Και νομίζω πως όταν ο θεατής έρχεται στο θέατρο ξεχνάει απολύτως τη Βασιλική που ερμηνεύω στον “Σασμό” και βυθίζεται στη νέα εμπειρία»

labropoulou-(1).jpg

Ήσασταν ποτέ διατακτική ως προς το μέσο της τηλεόρασης;

«Αν και ξεκίνησα από το εναλλακτικό θέατρο και τη σκηνοθεσία, η τηλεόραση μπήκε αρκετά γρήγορα στη ζωή μου. Μετά την πρώτη μου ταινία στον κινηματογράφο ήρθε και η πρώτη τηλεοπτική πρόταση, η οποία με έβαλε σε σκέψεις, αλλά με νεανική τόλμη και ενθουσιασμό - ίσως και άγνοια κινδύνου - προχώρησα σε αυτό και σιγά- σιγά άρχισα να ανακαλύπτω τα υπέρ και τα κατά της. Μπορώ να πω ότι τη θεωρώ ένα χρήσιμο μέσο. Σε καλές παραγωγές, απολαμβάνω την αμεσότητα και τη μαζικό- τητά της, στον αντίποδα από τις θεατρικές μου δουλειές, όπου επιλέγω πιο βαθιά και πυκνά θεάματα, που απευθύνονται σε ένα θεατρόφιλο κοινό και όχι για μια πλατιά μάζα όπως στην τηλεόραση, όπου συνυπάρχουν τελικά τα πάντα και όπου ο τρόπος θέασης είναι συγκεκριμένος, στο σπίτι με πολλούς περισπασμούς. Ως θεατρόφιλο κοινό εννοώ τους θεατές που ενδιαφέρονται για τη θεατρική γλώσσα και βιώνουν την παράσταση ως μια ιδιαίτερη τέρψη. Δεν μπορούν να συγχέονται αυτές οι δύο περιοχές, ούτε να λειτουργούν ανταγωνιστικά. Είναι διαφορετικές και είναι καλό που συνυπάρχουν».

1678188741060-401530261-labropoulou-(2).jpg

Θεωρείτε πάντως ότι π άνθηση της μυθοπλασίας μπορεί να φέρει ένα νέο κοινό στο θέατρο;

«Στην πραγματικότητα νομίζω ότι αυτά τα δύο είναι αρκετά διαχωρισμένα. Πιστεύω ότι το θεατρικό κοινό είναι αρκετά σταθερό και δεν θεωρώ ότι ο θεατής που δεν ενδιαφέρεται για το θέατρο, αλλά απολαμβάνει σειρές στην τηλεόραση, θα το αλλάξει αυτό για χάρη του “Σασμού” και της Βασιλικής που ερμηνεύω, ή όποιου άλλου. Νομίζω πραγματικά ότι δεν συσχετίζονται αυτά τα δύο. Η άνθηση της μυθοπλασίας είναι καλό που υπάρχει γι’ αυτό που είναι. Για να υπάρχει ένα καλύτερο επίπεδο στην τηλεοπτική τροφή του θεατή, όχι για να τροφοδοτηθεί το θέατρο», λέει στο Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved