Κώστας Μακεδόνας: «Συνήθως ρισκάρω εκ του ασφαλούς, φοβάμαι την αποτυχία»
Showbiz

Κώστας Μακεδόνας: «Συνήθως ρισκάρω εκ του ασφαλούς, φοβάμαι την αποτυχία»

Ο Κώστας Μακεδόνας από το ξεκίνημά του μετρά περισσότερες συμμετοχές σε παραστάσεις παρά σε μουσικές σκηνές. Φέτος πρωταγωνιστεί στην αναβίωση του θρυλικού μιούζικαλ «Το έκτο πάτωμα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, όπου ενώνει και πάλι τις δυνάμεις του με τον άνθρωπο που τον έβαλε στον χώρο του τραγουδιού πριν από 34 χρόνια, τον Σταμάτη Κραουνάκη.

Παράλληλα συνεχίζει την ιπτάμενη καριέρα του, ως πιλότος σε πτήσεις του εξωτερικού, ενώ κυκλοφορεί και η νέα του δισκογραφική δουλειά σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο τίτλος της είναι «Ο Γκρεμιστής» και έρχεται απ’ ευθείας από το μνημειώδες ποίημα του Κωστή Παλαμά.

makedonas-(5).jpg

Έχεις μια ιδιαίτερη σύνδεση με το θρυλικό «Έκτο πάτωμα» που αναβιώνει φέτος στο Θέατρο Ακροπόλ.

«Είχα την τύχη να ζήσω τη «γέννηση» εκείνης της πρώτης παράστασης όταν ανέβηκε στην Ελλάδα το 1991, με έναν εκπληκτικό θίασο και έκανε τεράστια επιτυχία. Λόγω της συνεργασίας μου με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου, ήμουν συνέχεια μαζί τους στις πρόβες αλλά και όταν έγραφαν τα τραγούδια. Την είχα ζήσει πολύ αυτή τη δουλειά και έτσι ήταν πολύ αγαπημένη για μένα. Με όλους τους ηθοποιούς είχαμε γίνει φίλοι, και είμαστε ακόμα. Όταν έπεσε το τηλεφώνημα από τον Γιώργο Βάλαρη, είπα «ναι» κατευθείαν. Την επομένη βγήκα να μιλήσω στο «Ενώπιος Ενωπίω» που ήταν καλεσμένος ο Σταμάτης. Με βλέπει λοιπόν και πριν ακόμα ανοίξω το στόμα μου μου λέει: «Πες μου κάτι πριν από οτιδήποτε άλλο. Χθες δέχτηκες ένα τηλεφώνημα;». Λέω: «Ναι». «Είπες ”ναι”;» με ρωτάει. Λέω: «Ναι». Και μου απαντά: «Σουξέ»

makedonas-(3).jpg


Παρόλο που μετράς πολλές συμμετοχές σε μουσικές παραστάσεις, τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε και σε πρόζα.

«Αυτό ξεκίνησε μετά από πρόταση του Μάκη Δελαπόρτα. Είχε δει από παλιά τις εμφανίσεις μου σε κωμικές σειρές, όπως στις «Τρεις χάριτες», το «Δις εξαμαρτείν», «Της Ελλάδος τα παιδιά», «Δέκα Μικροί Μήτσοι», και επειδή έκανε μία παράσταση που είχε και μουσική και πρόζα, μου είπε: «Θέλω πάρα πολύ να έρθεις και να παίξεις, γιατί μπορείς». Έτσι έκανα αυτό το βήμα για να το δοκιμάσω. Δεν θεωρώ ότι είμαι ηθοποιός. Για μένα είναι πολύ βαριά λέξη. Το ότι μπορώ να σταθώ στη σκηνή και να πω πέντε πράγματα, το θεωρώ καλό όσο μπορώ να το κάνω καλά. Θα το έβλεπες όμως πιο σοβαρά; Να παίξεις, ας πούμε, σε μια ταινία; Θα θεωρηθώ ψώνιο αν πω κάτι τέτοιο. Είμαι και άνθρωπος που βαριέται πολύ εύκολα και δεν θέλω συνέχεια να κάνω μία από τα ίδια. Οποιαδήποτε πρόκληση που θα μπορούσε να υπάρξει και να νιώσω ότι μπορώ να τα καταφέρω και ότι δεν θα είμαι αστείος, θα την τολμούσα».

Έχω την αίσθηση ότι δεν φοβάσαι την αποτυχία.

«Τη φοβάμαι πάρα πολύ. Συνήθως ρισκάρω εκ του ασφαλούς. (Γελάει.) Θέλω να κάνω καινούριες κινήσεις αλλά προσπαθώ να νιώσω ασφαλής πριν προχωρήσω. Δεν πάω στην τύχη».

makedonas-(2).jpg

Θα το έβλεπες όμως πιο σοβαρά; Να παίξεις, ας πούμε, σε μια ταινία;

«Θα θεωρηθώ ψώνιο αν πω κάτι τέτοιο. Είμαι και άνθρωπος που βαριέται πολύ εύκολα και δεν θέλω συνέχεια να κάνω μία από τα ίδια. Οποιαδήποτε πρόκληση που θα μπορούσε να υπάρξει και να νιώσω ότι μπορώ να τα καταφέρω και ότι δεν θα είμαι αστείος, θα την τολμούσα»

Έχω την αίσθηση ότι δεν φοβάσαι την αποτυχία.

«Τη φοβάμαι πάρα πολύ. Συνήθως ρισκάρω έκτου ασφαλούς. (Γελάει.) θέλω να κάνω καινούριες κινήσεις αλλά προσπαθώ να νιώσω ασφαλής πριν προχωρήσω. Δεν πάω στην τύχη», λέει στο ΟΚ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved