Γιάννης Φλωρινιώτης: «Είδα μπροστά μου ζωντανό τον Άγιο Νικόλα»
Showbiz

Γιάννης Φλωρινιώτης: «Είδα μπροστά μου ζωντανό τον Άγιο Νικόλα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάννης Φλωρινιώτης σε πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για το θαύμα που έχει βιώσει αφού όπως είπε είδε μπροστά του ζωντανό τον Άγιο Νικόλαο.

  • Έχετε βιώσει κάποιο θαύμα;

Έχω δει δυο φορές με ανοιχτά τα μάτια μου ζωντανό τον Άγιο Νικόλαο μπροστά μου. Γι’ αυτό σε κάθε δωμάτιο έχω την εικόνα Του και βάφτισα Νίκο τον γιο μου.

  • Πώς είδατε μπροστά σας τον Άγιο;

Την πρώτη φορά ήμουν στο ορφανοτροφείο επειδή είχε πεθάνει ο πατέρας μου. Ήθελα να βγω και να πάω να βρω τα αδέρφια μου. Και εκεί που ήμουν με ανοιχτά τα μάτια και στεναχωριόμουν είδα έναν Γέροντα να με χαϊδεύει και η ψυχή μου ένιωσε μια αγαλλίαση. Όταν τα έκλεισα και τα ξανάνοιξα, ο Γέροντας είχε εξαφανιστεί.

Την Κυριακή που μας πήγαν στην εκκλησία, πέφτω μπροστά στην εικόνα του Αγίου Νικολάου. Και είπα ότι είναι ίδιος με τον Γέροντα που ήρθε και με χάιδεψε. Από τότε τον έχω προστάτη μου και ότι ζήτησα ή σκέφτηκα το πέτυχα. Τη δεύτερη φορά είδα τον Άγιο Νικόλαο σε ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που είχα. Ήμουν αντιμέτωπος με ένα δικαστήριο και μόλις είδα τον Άγιο είπα θα κερδίσω τη δίκη. Πράγματι, την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος μου και μου είπε πως εντάξει είμαστε.

  • Τι δικαστήριο ήταν αυτό;

Πήγε ένας επιχειρηματίας στην Αθήνα, να με σφάξει. Νόμιζε, επειδή είχε το μεγαλύτερο μαγαζί των Αθηνών, μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ, έχω μάθει στη δουλειά μου να πηγαίνω να χαιρετώ τον κόσμο που έρχεται. Παρότι εκείνος μας απαγόρευε πήγαινα στα κρυφά και καλωσόριζα τον κόσμο. Όταν το έμαθε μου είπε να μην το ξανακάνω αυτό. Είχαμε και ένα οικονομικό πρόβλημα και μου είπε ότι στο μαγαζί του άλλοι καλλιτέχνες θα πλήρωναν για να δουλεύουν.

Εγώ του απάντησα φιγούρα και λιγούρα δεν γουστάρω. Τότε, έσπασε ένα σταχτοδοχείο και πήρε το γυαλί και πήγε να μου το καρφώσει στον λαιμό. Ευτυχώς ήταν εκεί η Καίτη Γαρμπή και η αδερφή της και άρχισαν να φωνάζουν, η μία λιποθύμησε κιόλας. Τελικά του ξέφυγα. Την επόμενη μέρα με πήρε να πάω να τραγουδήσω και του είπα «ξέχνα το». Τότε μου έκανε μήνυση, μου δέσμευσε όλη την περιουσία και πήγαμε στα δικαστήρια. Τελικά αθωώθηκα μετά από 2-3 χρόνια.

  • Στη νύχτα ήρθατε αντιμέτωπος με κινδύνους;

Ναι, τρεις φορές κόντεψα να χάσω τη ζωή μου. Μια φορά όταν είχα πρωτοπάει στην Αμερική, όπου γέμισα το μαγαζί. Οι αντίπαλοι όμως επιχειρηματίες βλέποντας την επιτυχία μου, έβαλαν νεαρούς να με δείρουν και να με πετάξουν στη λίμνη του Σικάγο. Συγκεκριμένα, μου πρότειναν να με κεράσουν έναν καφέ και πήγα με την παρτενέρ και τον μαέστρο μου, που είχαν καταλάβει ότι συνέβαινε κάτι περίεργο.

Ενώ πίναμε καφέ, ο ένας σηκώθηκε για να πάρει τσιγάρα. Αλλά η παρτενέρ μου είδε ότι είχε ήδη τσιγάρα στο τραπέζι. Τότε μαζί με τον μαέστρο μου λένε «σήκω να φύγουμε γρήγορα». Βγαίνω λοιπόν έξω και τέσσερις άντρες άρχισαν να με τραβούν για να με βάλουν στο αμάξι. Βγήκαν τελικά στον δρόμο κάποιοι άλλοι Έλληνες και με έσωσαν. Όταν μετά από χρόνια πήγα στο Τορόντο ήρθε ένας από αυτούς και μου είπε ότι «μας είχε δώσει ένας επιχειρηματίας λεφτά να σε πετάξουμε στη λίμνη. Αν δεν σε είχαν σώσει θα ήσουν νεκρός». Ήταν συμβόλαιο θανάτου, είπε ο Γιάννης Φλωρινιώτης στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved