Πηνελόπη Πιτσούλη: «Με κούρασε το θέατρο. Έγκωσα. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα της σκηνής»
Showbiz

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Με κούρασε το θέατρο. Έγκωσα. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα της σκηνής»

H Πηνελόπη Πιτσούλη, σε συνέντευξή της μίλησε για τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου αλλά και για τη σχέση της με την οικογένειά της μετά από τόσο σπουδαία καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση. 

Αναφερόμενη στις ισορροπίες που χρειάστηκε να κρατήσει στην προσωπική της ζωή σε σχέση με τη δουλειά της, η αγαπημένη ηθοποιός είπε:

«Επίτευγμα! Με το που τελείωσα το γυμνάσιο, γιατί λύκειο τότε δεν υπήρχε, βάλαμε στεφάνι. Δεν ήμουν καν είκοσι χρονών. Γνωριστήκαμε και προχωρήσαμε πολύ γρήγορα. Με στήριξε, με συνέτρεξε. Πλέον έχουμε ξεπεράσει μαζί τον μισό αιώνα. Χαιρόμαστε τα δύο παιδιά μας και τα πέντε εγγόνια μας. Ξέρετε, τον γάμο, για να κρατήσει, είτε δεν πρέπει να τον πάρεις πολύ στα σοβαρά είτε πρέπει να τον πάρεις πολύ στα σοβαρά. Αν δεν είσαι και φίλος με το ταίρι σου, να λέτε τα πάντα, π νόημα έχει;» διερωτήθηκε.

«Εμένα με κούρασε το θέατρο. Έζησα πολλά. Έγκωσα. Σήμερα ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα της σκηνής. Είμαι ηθοποιός πάνω από 40 χρόνια, εργαζόμουν δίχως σταματημό, ούτε χειμώνες είχα, ούτε καλοκαίρια. Κάποια στιγμή ξεφύλλιζα το άλμπουμ με τις φωτογραφίες από τα γενέθλια των παιδιών μου. Δεν ήμουν σε καμία! Απλώς ετοίμαζα τα πάντα, εκείνα τα Σάββατα, και μετά έφευγα για διπλή παράσταση» θυμήθηκε.

Και συμπλήρωσε: «Κατά τα λοιπά, έβαλα πάνω απ’ όλα την οικογένειά μου. Δεν έκανα τίποτα εις βάρος των παιδιών μου προς χάριν του θεάτρου. Από την άλλη μεριά, έκανα πολλές αβαρίες στο θέατρο υπέρ των παιδιών μου. Ήταν μια συνειδητή επιλογή και δεν το μετανιώνω, όσο κι αν γνωρίζω ότι θα είχα, ας πούμε, μεγαλύτερη καριέρα».

Πεθερές και νύφες

Η Πηνελόπη Πιτσούλη στη μακρά της πορεία έχει ερμηνεύσει πολλές μανάδες κι άλλες τόσες πεθερές, με πιο πρόσφατο τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυρίας Ντίνας στην κωμική σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο MEGA. «Δεν υπήρξα και ποτέ ενζενί, η χαριτωμένη και αφελής κοπέλα'. Στην υποκριτική μάλιστα υπήρξα, ανέκαθεν μια καρατερίστα και έπαιζα πάντοτε μια ώριμη γυναίκα, ανεξάρτητα από το πόσων χρόνων ήμουν! Οι περισσότερες νύφες της δικής μου γενιάς δεινοπάθησαν από τις πεθερές τους, τις κλασικές, που ήθελαν να τα ξέρουν όλα και να ανακατεύονται σε όλα. Στις μέρες μας, που οι γυναίκες ξετσούμισαν και πολύ καλά έπραξαν, δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες πεθερές. Αν έχουν απομείνει κάποιες είναι όσες γέννησαν ένα παιδί, έναν γιο, και δεν θέλουν κάποια άλλη, υποτίθεται, να τον πάρει. Αρκετές από αυτές είναι χήρες, συνήθως. Κατά βάση, φοβούνται τη μοναξιά. Μια τέτοια γυναίκα υποδύομαι στη σειρά “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη ”, μια γυναίκα που λέει στον κανακάρη της: σύζυγος και πρώην γίνεται, μάνα και πρώην δεν γίνεται! Το εντυπωσιακό είναι ότι, διαχρονικά, πεθερές και νύφες φαίνεται να μην καταλαβαίνουν το προφανές, ότι η αγάπη μιας μάνας προς το παιδί της διαφέρει ποιοτικά από την αγάπη μιας γυναίκας προς τον άντρα της. Είναι ξεχωριστές αγάπες αυτές και δεν συγκρούονται. Εμένα με βοήθησε να το βιώσω αυτό η δική μου πεθερά, ένα πλάσμα ονειρικό, μια άγια γυναίκα, την οποία υπεραγαπούσα» θυμήθηκε με αδιόρατη συγκίνηση η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved